Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė SecretOfSteel
#389035 Ar išsigydžius depresija ir pasiekus remisija reikia toliau gerti antideprentus, kad vėl "neatkrist", ar reikia nutraukt vaistų vartojimą?
Vartotojo avataras
Parašė Katinas
SecretOfSteel rašė:Ar išsigydžius depresija ir pasiekus remisija reikia toliau gerti antideprentus, kad vėl "neatkrist", ar reikia nutraukt vaistų vartojimą?

O nenori savo psichiatro pasiklaust tokių dalykų? :bloga

Kiek laiko manai, kad remisija yra?
Vartotojo avataras
Parašė SecretOfSteel
#389041 Nu šiap jo, reiktų daktarės paklaust, bet pagalvojus, aš antidepresantus geriu dar ir nuo nerimo bei OCD ir depresijos, bet nebesijaučia tik depresija... Tai antidepresnatus reiktų gert bet kuriuo atveju - mano atveju. Bet kam yra tik depresija ir gydymo metu pasiekima remisija, ar toliau reikia gerti antidepresantus?
Vartotojo avataras
Parašė SecretOfSteel
KunigaikštisMyškinas rašė:Reik nuo pusės metų iki metų man rods.

Aš tau jau, kažkur, 1.5 metų juos geriu.

Dar ne į temą paklausiu: Ar Amitriptilinas yra stipresnis/veiksmingesnis už SSRI klasės antidepresantus?
Vartotojo avataras
Parašė biggie
SecretOfSteel rašė:
KunigaikštisMyškinas rašė:Reik nuo pusės metų iki metų man rods.

Aš tau jau, kažkur, 1.5 metų juos geriu.

Dar ne į temą paklausiu: Ar Amitriptilinas yra stipresnis/veiksmingesnis už SSRI klasės antidepresantus?

Veiksmingesnis uz visus SSRI, isskyrus escitaloprama. Noradrenerginis veikimas padeda melancholijai gilioj depresijoj, suaktyvina budruma, mazina uzsisvajojimu laika ir gerina kognicija. Amitriptilinas aisku blokuoja adrenerginius, histaminerginius, cholinerginius receptorius, todel gali troskinti ar musti prakaitas, todel yra "svaresniu" vaistu. Amitriptilino metabolitas nortriptilinas daug maziau veikia serotonina, o yra selektyvus nordrenalinui, bet jo daug mazesni salutiniai, todel kartais yra kombinuojamas su SSRI. Escitalopramas ir sertralinas yra maziausiai jaukiantys fermentus, todel galima naudot su nortriptilinu isgaunant dviguba veikima.