Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė Pasiklydusi savyje
#401834 Labukas visiems,kas dar prisijungia į šį forumą :flo
Turiu klausimą,o jūs neturite baimės gerti vaistus?

Aš tokioje kvailoje situacijoje,kad ir labai bloga,bet ir didelė baimė gerti vaistus,net nenormali sakyčiau :? Bijau,kad pašaliniai bus dar baisesni nei esama padėtis ir kad jie gali būti labai baisūs(vos ne mirtis ir pan.).

Gal kas esate susidūrę su tuo? :oops:
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
#401837 Man užplaukia taip, kad pradedu bijot gerti vaistus, pradedu galvoti kad nuo ilgalaikio vartojimo pakenksiu savo organizmui irgi vos ne mirsiu, sugadinsiu kepenis, smegenis ir pan. :death Daug k. bandžiau mažinti ar mesti vaistus, bet vistiek grįždavau, nes su vaistais galiu bent jau būti. :bloga
Dėl tų šalutinių kurie būna tik pradėjus vartoti vaistus, tai siūlyčiau bandyt nuo mažiausios dozės. Aišku jei pavyksta be vaistų išbūti, tai geriau be vaistų.
Vartotojo avataras
Parašė Pasiklydusi savyje
#401842 Vat ir blogiausia,kad be vaistų kol kas neišsikapstysiu. Ir kiek esu bandžius ad, vis neiškenčiu šalutinių. O pradedu nuo mažiausių dozių :verkiu Kažkokia nenormali ir beviltiška jaučiuos :(
Vartotojo avataras
Parašė emar
#401843 Aš irgi labai bijojau vaistų. Bet aš visą laiką dirbau su savo suvokimais, kad vaistai taptų man nebereikalingi. Užtruko, bet žinau, ką daryti, kai "užplaukia" ir džiaugiuosi, kad, tarkim, nemigos atveju man padeda papildai ir nebereikia receptinių stipresnių vaistų.
Vartotojo avataras
Parašė kenny
#401846 Aš pastebėjau, kad daugelis labai bijo pradėti vartoti, nepaisant to, kad ir taip yra gilioje šiknoje - lipa sienomis nuo nerimo ar žudosi nuo depresijos. Kai pirmąkart išskyrė vaistų - escitalopramo - irgi labai bijojau pradėti vartoti, kai prisiskaičiau, kad gali impotentu likti ar širdis sustos. O finale viskas gavosi labai gerai - iš pradžių maži pašaliniai, po to išvis jokių, taip virš dviejų metų ir pravartojau.

Man rodos, kad dauguma daug ramiau vartotų vaistus, jei psichiatrai išaiškintų normaliai, kaip jie veikia. Pavyzdžiui, aš tik baigęs vartoti sužinojau, kad escitalopramas iš esmės tik didina serotonino koncentraciją tarp smegenų ląstelių ir taip padeda greičiau atsinaujinti ląstelių ryšiams ir nuo streso sunykusiems smegenų plotams.