Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė Milita99
#393392 Tai is Ssri ne paroksetinas stipriausias? Geriu cipralexa ir tikiuosi kad ale silpniausia geriu bet panasu kad ne :achtung
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
#393399 Pagal studijas escitalopramas vienas veiksmingiausiu, bet realybei tai abejociau. Nes kiek esu snekejas su zmonem, ir pats bandes, jokiu geru rezultatu nedave nei vienam.
Parašė Mersas
Phurriz rašė:Pagal studijas escitalopramas vienas veiksmingiausiu, bet realybei tai abejociau. Nes kiek esu snekejas su zmonem, ir pats bandes, jokiu geru rezultatu nedave nei vienam.

Pritarciau, geriausias manau seroxat yra
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Milita99 rašė:Tai is Ssri ne paroksetinas stipriausias? Geriu cipralexa ir tikiuosi kad ale silpniausia geriu bet panasu kad ne :achtung

Maziausiai salutiniu poveikiu turintis, tai nereiskia, jog silpniausias :)
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Milita99 rašė:
Milita99 rašė:Naudinga info B) http://www.preskorn.com/books/ssri_s3.h vistiek taip ir nesupratau kuris stipriausias :bloga

http://www.preskorn.com/books/ssri_s3.html pataisau linka :DD

Ten neblogas puslapis siaip, gan issami info apie AD farmakologija, tik, kiek pamenu, nera uzsimenama apie taip vadinama "protein binding", kas ypac svarbu tokiam antidepresantui kaip venlafaxinas.

Tie skaiciukai is esmes rodo kabinimosi stipruma, ar tai butu prie SERT, NET ar DAT. Kuo mazesnis skaicius, tuo stipriau kabinasi prie receptoriu, tai taip iseina, jog sertralinas yra didziausios potencijos, kas liecia SERT veikima su kabinimosi stiprumu 0.19, bent jau kas liecia sita konkrecia studija (kai kuriu laboratoriju rezultatai gali skirtis, ka ir rodo tos lenteles).

Dabar paimkim venlafaxina, kurio nera tame straipsnyje. Pagal Wikipedia.org, jo kabinimasis prie SERT yra 27, tai reiskia, kad farmakologiskai jis turi kazkur 100 kartu silpnesni veikima serotonino transportuotojui nei sertralinas, taciau jau maziausios abieju dozes - 50mg sertraline ar 75mg venlafaxine jau uzima kazkur 80% SERT ir duoda SSRI veikima. Taip yra todel, kad sertralinas, nors ir budamas daug didesnes potencijos, turi 98.5% (vel gi pagal Wikipedia.org) kabinimasi prie kraujo proteinu, kai venlafaxine kabinimasis prie proteinu tera ~30%. Nesu domejesis konkreciai prie kokiu proteinu jie kabinasi, bet esme tokia, kad venlafaxinas, nors ir budamas labai silpnas antidepresantas, daug lengviau praeina kraujo barjera nei sertralinas, todel taip pat sekmingai veikia serotonina kaip ir didesnes potencijos SSRI.

Kas liecia NET (noradrenalino veikima), informacijos kiek procentu okupavimas duoda terapini poveiki nera toks apibreztas, kaip su SERT. Antriniai aminai, kaip nortriptylinas ar desipraminas gali pasiekti ir 80% NET, naujesnes kartos SNRI tokio stipraus poveikio neturi. Venlafaxinas prie 375mg blokuoja ~60% NET, vienintelis SSRI su NRI veikimu paroxetinas ries maksimalia doze 75mg blokuoja ~40% NET. Idomus ir sakyciau, labai pervertintas noradrenerginis poveikis yra duloxetino (Cymbalta). Paleidus ji i rinka, buvo skelbiama, kad turi gerai subalansuota SNRI veikima, ne kaip venlafaxinas, taciau visai nauja studija rodo siek tiek kitokius rezultatus:

https://academic.oup.com/ijnp/article/20/12/957/4061571

Norepinephrine transporter occupancy by duloxetine was 29.7% at 20 mg, 30.5% at 40 mg, and 40.0% at 60 mg.

Turint omeny, kad dazniausiai skiriama maksimali duloxetino doze yra 60mg ir su ja NET okupavimas tesiekia 40%, galima teigti, kad jis nera daugiau SNRI nei tas pats paroxetinas, o venlafaxinui nusileidzia nemazai. Kalbant apie duloxetina ir SERT, cia man nelabai aisku, kokia role vaidina rasoma 30mg doze.

Our previous PET study using [11C]DASB, a radioligand for SERT, indicated that SERT occupancies by duloxetine were 71.3% at 20 mg, 80.6% at 40 mg, and 81.8% at 60 mg

20mg ryskiai neperlipa efektyvios SERT veikimo ribos, 40mg kaip jau ir turetu. Matant, kad doze keliant SERT keiciasi mazai, o NET kyla stipriau, butu racijos kai kuriem bandyt ir 120mg doze, bet, kiek zinau, tokios nekompensuoja ir nesu mates, kad kas tiek daug vartotu.
Vartotojo avataras
Parašė SecretOfSteel
Milita99 rašė:O kaip sertralinas lyginant su escitalopramu? Nerimui ir depresijai?

Escitalopramas efektyvesnis su mažiau šalutinių.
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
SecretOfSteel rašė:
Milita99 rašė:O kaip sertralinas lyginant su escitalopramu? Nerimui ir depresijai?

Escitalopramas efektyvesnis su mažiau šalutinių.

Čia, manau, individualu. Man apskritai dėl šalutinių netiko escitalopramas. O geriausiai tinka sertralinas. Šalutiniai su sertralinu būna tik įvedant pirmas tris dienas. Virškinimo problemos ir viskas. Galvoju vėl prie jo grįžti.
Vartotojo avataras
Parašė SecretOfSteel
#397465 O man Sertralinas netiko, nes neveikė visai, per silpnas buvo. Kam koks vaistas tinka tikrai yra individualu
Parašė Mersas
SecretOfSteel rašė:O man Sertralinas netiko, nes neveikė visai, per silpnas buvo. Kam koks vaistas tinka tikrai yra individualu

:))) o, tai koks tiko ad?
Vartotojo avataras
Parašė SecretOfSteel
Mersas rašė:
SecretOfSteel rašė:O man Sertralinas netiko, nes neveikė visai, per silpnas buvo. Kam koks vaistas tinka tikrai yra individualu

:))) o, tai koks tiko ad?

Escitalopramas :super
Parašė vicyokz
#415997 Mano nuomone stipriausias paroxetinas, ypač jei yra GNS, bet per daug šalutinių .
Vartotojo avataras
Parašė biggie
vicyokz rašė:Mano nuomone stipriausias paroxetinas, ypač jei yra GNS, bet per daug šalutinių .

Visi SSRI yra vienodai stiprus, kai vartojami atitinkamomis dozemis. Remisiju procentai beveik identiski visu SSRI, galbut maza pranasuma turi escitalopramas butent depresijos gydyme, del paroxetino, antrinu kolegai - kam pasireiskia daugiau nerimas, tai paroxetinas, greiciausiai, butu racionaliausias variantas.