Moderatorius: signs

Parašė Zivile R
#415664 Sveiki visi,
Bandziau 2 nuotaikos stabilizatorius lamotrigina, carbamazepine ir nuo abieju pasireiske stipri alergine reakcija - odos berimai, tad turejau nutraukti vaistus. Depakino kazkaip net bijau bandyti, nes manau, kad bus tas pats gal net blogiau. Litis irgi atkrenta, kaip variantas, nes turiu su skydliauke bedu. Vienintelis variantas lieka neuroleptikai, taciau labai mazas pasirinkimas, kai yra depresijos faze tik tai quetiapinas, bet nuo jo zinau,kad beprotiskai auga svoris delto vengiu situ vaistu. Situacija tikrai labai paini, tikiuosi kazkas galesit patart, ka daryt
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#415667 Quetiapinas mažiausiai iš visų kelia svorį man asmeniškai. Daugiausiai kelia rispoleptas, mirtazapinas, olanzapinas. Net ir abilify man nežmoniškai kelia svorį. Tik quetiapinas vienas iš normalesnių. Su quetiapinu man kartais pavyksta išvis nepriaugt.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Zivile R rašė:Sveiki visi,
Bandziau 2 nuotaikos stabilizatorius lamotrigina, carbamazepine ir nuo abieju pasireiske stipri alergine reakcija - odos berimai, tad turejau nutraukti vaistus. Depakino kazkaip net bijau bandyti, nes manau, kad bus tas pats gal net blogiau. Litis irgi atkrenta, kaip variantas, nes turiu su skydliauke bedu. Vienintelis variantas lieka neuroleptikai, taciau labai mazas pasirinkimas, kai yra depresijos faze tik tai quetiapinas, bet nuo jo zinau,kad beprotiskai auga svoris delto vengiu situ vaistu. Situacija tikrai labai paini, tikiuosi kazkas galesit patart, ka daryt

Depakinas neturi alergines reakcijos rizikos, jei svyruoji labai gali bandyti, nes greit suveikia ir greitai galima ivertinti nauda. O jei neuroleptikai, ziprasidonas neoficialiai "Young Mania Scale" ir "Beck Depression inventory" sumazino, svorio neaugina, bet reikia gerti 2x dienoj su maistu butinai. Olanzapinas su quetiapinu slopina, ypac quetiapinas. Olanzapinas labai gerai misrios busenoms, kada reikia greitai stipraus veikimo. Pagal tavo aprasyma, siaip dar 5mg aripiprazole gali stabilizuot, arba jei nori, yra kariprazinas uz 100e, papasakosi kaip sekas ji toleruot :oops:
Parašė Zivile R
#416133 Ačiū biggie už atsakymą labai, bandysiu gert ziprasidone 40mg, gaila, kad Lietuvoj nėra 20mg, tikiuosi padės ir svorio neužaugs daug. :)
Vartotojo avataras
Parašė Dievybe37
#416731 O man kyla klausimas. Kodėl, po velnių, tu tą nuotaiką nori stabilizuoti? Kur čia formulė parašyta, kad nuotaika turi būt stabili? Priešingai, nuotaika ir turi būt nestabili ir tikrai jokiais chemikalais nereikia jos stabilizuoti.

Žmonės, ar jūs suvokiat ką su savimi darote? Panašu, kad ne....
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Dievybe37 rašė:O man kyla klausimas. Kodėl, po velnių, tu tą nuotaiką nori stabilizuoti? Kur čia formulė parašyta, kad nuotaika turi būt stabili? Priešingai, nuotaika ir turi būt nestabili ir tikrai jokiais chemikalais nereikia jos stabilizuoti.

Žmonės, ar jūs suvokiat ką su savimi darote? Panašu, kad ne....

Ne cia papuolei, jei ruosiesi zmonija gelbeti, kazin ar is vis susilauksi teigiamos reakcijos uz savo rupesti.
Vartotojo avataras
Parašė signs
#416735 dievybe, tu bent supranti ka reiskia zmogiskos nuotaiku kaitos, ir bipolinio nuotaiku kaitos. pasirodo ne. konstruktyviai rasau tau, jei nezinai - ir nerasyk.

pats turiu bipolini. zmones zudosi, zaloja, susigadina gyvenima, praranda gyvenimo dziaugsma, netenka artimuju, o dar priedui psichoze?

Taip pikta, kad nezinau. Nesi susidures ir nekomentuok. stabilizuot kam? kad zmogus galetu buti darbingas, neiseitu i psichoze ir normalesni gyvenima gyventi.

atsiprasau adminu, bet cia jau tikrai nepriimtinas postas pas dievybe. isvis, kas cia anti psichiatrijos judejimas?
Vartotojo avataras
Parašė biggie
signs rašė:dievybe, tu bent supranti ka reiskia zmogiskos nuotaiku kaitos, ir bipolinio nuotaiku kaitos. pasirodo ne. konstruktyviai rasau tau, jei nezinai - ir nerasyk.

pats turiu bipolini. zmones zudosi, zaloja, susigadina gyvenima, praranda gyvenimo dziaugsma, netenka artimuju, o dar priedui psichoze?

Taip pikta, kad nezinau. Nesi susidures ir nekomentuok. stabilizuot kam? kad zmogus galetu buti darbingas, neiseitu i psichoze ir normalesni gyvenima gyventi.

atsiprasau adminu, bet cia jau tikrai nepriimtinas postas pas dievybe. isvis, kas cia anti psichiatrijos judejimas?

Atsiranda cia laikas nuo laiko tu "susirupinusiu", dazniausiai apdovanojami tokie bananu nespeje niekuom pasireiksti. Nieko neturiu pries kitokia nuomone nei mano, bet jei rasomos pievos be argumentu - cia ne diskusija.
Vartotojo avataras
Parašė signs
biggie rašė:
signs rašė:dievybe, tu bent supranti ka reiskia zmogiskos nuotaiku kaitos, ir bipolinio nuotaiku kaitos. pasirodo ne. konstruktyviai rasau tau, jei nezinai - ir nerasyk.

Atsiranda cia laikas nuo laiko tu "susirupinusiu", dazniausiai apdovanojami tokie bananu nespeje niekuom pasireiksti. Nieko neturiu pries kitokia nuomone nei mano, bet jei rasomos pievos be argumentu - cia ne diskusija.

biggie, tu cia man skyrei suita posta, ar kitam zmogui? :D

baigiam tema apie nuotaikos stabilizavima.
Vartotojo avataras
Parašė emar
#416753 Labai nikas tinkamas pasakymui, kad sirgo šizofrenija vaistų nebevartoja viskas tvarkoj, jų ir nereikia :) Bet tapatinasi su Dievybe :)
Vartotojo avataras
Parašė biggie
signs rašė:
biggie rašė:

biggie, tu cia man skyrei suita posta, ar kitam zmogui? :D

baigiam tema apie nuotaikos stabilizavima.

Skyriau tau, bet kalbejau apie Dievybes elgesi ir kad tai nera naujiena.
Parašė Zivile R
Zivile R rašė:Sveiki visi,

Trumpas update, kaip man sekasi atrasti tinkamus vaistus. Pabandžiau savaitę laiko Ziprasidone, bet neiškenčiau širdies permušinėjimu, netgi tikrai esu užtikrinta, kad nuo jų man prasidėjo manija. Manija prislopinau Depakinu, bet ir vėl prasidėjo alerginė reakcija. Okey, kiti vaistai cariprazine, geriu gal apie savaitę, bet nuo jų beprotiškai sukilęs nerimas, akatizija, netgi skaičiau, kad šitas vaistas trigerina psichozę.
Vartotojo avataras
Parašė signs
#417103 Nebutu laikas gultis i koki universitetini skyriu? Tau yra blogai, mes nieko negalim patart. is savo bipolio patirties sakau, kad jau reikia mastyti apie ligonine kad vaistus bent kokius atitaikytu, ir tyrimus ziuretu