Moderatorius: signs

Parašė Edgaraskarma
#419500 Atsiprašau, jei buvo panašių temų, bet man labai reikia iš jūsų patarimų.
Čia esu naujokas ir noriu gauti kuo daugiau naudingos info apie vaistus ir pan. nes žinau, kad daktarai rašo visoki bruda, tai norėčiau geriau pats jiems pasiūlyti kokį vaistą, kurį norėčiau gauti iš jūsų patarimu.
Situacija tokia, kad nemiegu, nes galva budrauja, atrodo kažko klausosi, žodžiu kunas įsitepęs..
Depresijos neturiu, net ir psichiatrai sako, kad nenori man rašyti AD nuo nerimo, nes aš neturiu depresijos požymiu, todėl rašo migdomuosius, kurie manęs nemigdo, nes blyn ma reikia, kad atpalaiduotų, nuramintų, o ne migdytų. Išbandžiau tritico, tranxene, kvetepina,mirtzapina,algomelatonina, lyrica, hedonina. Kai kurie jau savo darbą atidirbo ir nebeveikia, kai kurie netiko visiškai organizmui. OKEY.. kas man dar lieka? turbūt kaip ir nieko? ar siūlote gerti AD? gal patartumėt kokie geriausiai man galėtų tikti? (pasiūlyčiau gydytojui) tik labai labai bijau, kad jie man tvarkys nerima dienai, kurio aš realiai neturiu, o nakti savo darbo nedirbs..net nežinau, kaip jūs galvojat ar AD padėtų sustabdyti tą budravimą naktimis ir mane atplaiduotų? ir negi be bendzu, daugiau nebeliko nieko kas gali atpalaiduoti nakčiai ir tuo pačiu gydytų? AČIŪ. :flo
Vartotojo avataras
Parašė emar
#419501 Kai negalėdavau užmigti ilgesnį laiką, bet kitą dieną reikėjo maksimalaus darbingumo, gerdavau migdomuosius, bet stengdavausi kuo rečiau.

O kas liečia mintis - mokiausi jam blaškyti, kai pasinerdavau į bet kokį godojimą, stengdavausi nuvyti.
Taip pat susiradau youtube sleep music, variantų daug, pasileidi, užsidedi ausines ir klausaisi - bet ne analizuoji, tiesiog neleidi užplūsti mintims, klausaisi garsų ir galų gale kažkuriuo momentu nusmingi. Bandžiau ir kvėpavimą, bandžiau sau sakyt, kad mano rankos atsipalaiduoja, mano kojos atsipalaiduoja ir atpalaiduoti. Žodžiu, viską ir bet ką iš eilės. Jei kas veikdavo - kartodavau. Paskui jau pavykdavo užmigti. Bet turėjau ir depresiją. Dabar kol kas veikia papildai. Jei labai labai sudirgusi ir bijau, kad nuvėlinsiu miegą - geriu papildus su melatoninu. Tik labai sunku rytais keltis ir tai nepatinka.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
Edgaraskarma rašė:Atsiprašau, jei buvo panašių temų, bet man labai reikia iš jūsų patarimų.
Čia esu naujokas ir noriu gauti kuo daugiau naudingos info apie vaistus ir pan. nes žinau, kad daktarai rašo visoki bruda, tai norėčiau geriau pats jiems pasiūlyti kokį vaistą, kurį norėčiau gauti iš jūsų patarimu.
Situacija tokia, kad nemiegu, nes galva budrauja, atrodo kažko klausosi, žodžiu kunas įsitepęs..
Depresijos neturiu, net ir psichiatrai sako, kad nenori man rašyti AD nuo nerimo, nes aš neturiu depresijos požymiu, todėl rašo migdomuosius, kurie manęs nemigdo, nes blyn ma reikia, kad atpalaiduotų, nuramintų, o ne migdytų. Išbandžiau tritico, tranxene, kvetepina,mirtzapina,algomelatonina, lyrica, hedonina. Kai kurie jau savo darbą atidirbo ir nebeveikia, kai kurie netiko visiškai organizmui. OKEY.. kas man dar lieka? turbūt kaip ir nieko? ar siūlote gerti AD? gal patartumėt kokie geriausiai man galėtų tikti? (pasiūlyčiau gydytojui) tik labai labai bijau, kad jie man tvarkys nerima dienai, kurio aš realiai neturiu, o nakti savo darbo nedirbs..net nežinau, kaip jūs galvojat ar AD padėtų sustabdyti tą budravimą naktimis ir mane atplaiduotų? ir negi be bendzu, daugiau nebeliko nieko kas gali atpalaiduoti nakčiai ir tuo pačiu gydytų? AČIŪ. :flo

Bandyčiau visvien arba kvetiapiną arba mirtazapiną arba abu kartu. Dar pamąstyk apie rispoleptą (bet labai nedidelėm dozėm). Man kažkada rispoleptas labai labai padėjo su šitu reikalu. Tiek mintis nuramino tiek užmigt padėdavo. Bet turėk omeny kad rispoleptas jau yra stipresnis vaistas ir stebėk ar nesukels akatizijos ir pirmom dienom gali labai slopint. Pasiklausk daktaro, mažytėm dozėm manau verta pabandyt jei tikrai viską išbandei. Kiekvienam skirtingai aišku, bet mano patirtis su rispoleptu gan teigiama buvo, nors žmonėm kai kuriems labai rispoleptas nepatinka.
Parašė Edgaraskarma
#419509 dar žinot kažkur forume buvau radęs labai panašią situacija žmogaus kaip mano, kad negali užmigti galva budrauja ir pan. Ir žmonės jam rašo, vos ne nusiramink viskas ok nueisi pas psich, tau išrašys cipralex, ar zoloft. Kaip galvojat ar jie sutvarkytų šita vykstančia nesamonę prieš miega?
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
Edgaraskarma rašė:dar žinot kažkur forume buvau radęs labai panašią situacija žmogaus kaip mano, kad negali užmigti galva budrauja ir pan. Ir žmonės jam rašo, vos ne nusiramink viskas ok nueisi pas psich, tau išrašys cipralex, ar zoloft. Kaip galvojat ar jie sutvarkytų šita vykstančia nesamonę prieš miega?

Nemiga yra salutinis SSRI, tai nemanau, kad gera ideja. Geriau imt agomelatiną šiuo atveju, jis tam ir skirtas
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#419517 Jo, pritariu, jei tavo bėda tiktai miegas ir įkyrios mintys/aktyvumas tai gal per SSRI prasiverstum. Turėk omeny rispoleptą jei niekas nepadės. Mažytėm dozėm kartais labai gerai žmonėm tą aktyvumą mąstymo nuima.