Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė mmm
#426937 Pasidariau sita tyrima. Parašyta,kad ypac tinka escitalopramas. Na,kazkada man jis tiko ir vartojau ne vienus metus. Bet veliau nebetiko,slopino,nei sportuoti,prie zemes trauke ir pan. O ūr nebegaliu jo pradeti vartoti nes neperei u kosminiu salutiniu net nuo 1/4 tab.
Tai kame cia reikalas?
Dar raso, kad nevartoti: venlafaxino,letas metabolizmas,salutiniai bus. Ji dabar esu pradejusi. Jau 12 dienu (4d is ju ant 75mg). Na dar yra salutiniu. Tai gal jie ir nedings??
Oi blin....
Vartotojo avataras
Parašė biggie
mmm rašė:Pas mane CYP2D6 leto tipo,letai metabolizuoja

Venlafaxina sitas enzimas ir skaido. Greitesnis virskinimas reiks mazesni norvenlafaxino kieki, kiti metabolitai lyg neaktyvus. Is tiesu butu daug geriau fiksuoti kocentracijos normas kraujo tyrimais ties tais vaistais, kuriais yra aiskiai nubreztos terapines amplitudes, mano nuomone butu informatyviau
Vartotojo avataras
Parašė mmm
#426950 Neviska supratau... Turi omenyje kad karts nuo karto reiketu pasidaryti kraujo tyrima ir issitirti venlafaxino koncentraucijos kieki kraujyje? Stebeti ar jo ne per daug?
Vartotojo avataras
Parašė biggie
mmm rašė:Neviska supratau... Turi omenyje kad karts nuo karto reiketu pasidaryti kraujo tyrima ir issitirti venlafaxino koncentraucijos kieki kraujyje? Stebeti ar jo ne per daug?

Jo, truputi neaiskiai issireiskiau. Norejau pasakyti, kad galima siek tiek vadovautis tais testo rezultatais ieskant efektyviu vaisto isisavinimo keliu, bet bent jau JAV buna daromi ir vaistu kocentracijos kiekiu organizme tyrimai. Tarkim geriamas 150mg venlafaxinas, o kraujo tyrimas rodo vos pakilusia koncentracija - aisku, kad vaistas nesisavina ir reikia kelti doze. Vien is letos/greitos fermento veiklos nemanau, kad galima butu tiksliai atmesti visus vaistus, juolab kad kai kuriuos virskina ir po 2-3 skirtingus fermentus.