Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#425885 Kvailas klausimas. Ar tiesa, jeigu gersiu alkoholi kasdien, tai gersiu ji visa gyvenima?
Ar tiesa, jei rukau zole kasdien, tai rukysiu ja visa gyvenima?
Ar tiesa, jei valgau tonom cukru 10 metu, tai valgysiu ji visa gyvenima?

Matau matot kur suku.

Nutraukimo sindromas visada buna. Priklauso kokie ir kam neuroleptikai ir kokia doze, bet dazniausi simptomai yra nemiga, pykinimas, stiprus nerimas.

Bus sunku nutraukt, bet del nutraukimo visad turi sprest gydytojas, o ne jus.
Vartotojo avataras
Parašė jurgita jurgita
#425889 Geriu olanzapiną 10mg. Gydytojai pasakiau, kad gerai jaučiuosi. Tai jinai man sakė, kad galiu po truputį nutraukinėti. Mažinu labai po truputį. Dabar geriu 7,5mg ir gerai jaučiuos. Taip jau pusę metų. O psichologė sakė pirmo susitikimo metu, kad neuroleptikus gersiu visą gyvenimą. Dėl to ir klausiu apie tai, kokia kitų žmonių patirtis.
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
#425896 Kad žinok visaip būna. :) Vieniem užtenka kelerius metus pagert ir daugiau neprireikia, kitiem daugiau, tretiem visą gyvenimą.
O tau kada paskutinį kartą atkrytis buvo? Kiek praėjo nuo to laiko, jei ne paslaptis?
Parašė Spartan
jurgita jurgita rašė:Geriu olanzapiną 10mg. Gydytojai pasakiau, kad gerai jaučiuosi. Tai jinai man sakė, kad galiu po truputį nutraukinėti. Mažinu labai po truputį. Dabar geriu 7,5mg ir gerai jaučiuos. Taip jau pusę metų. O psichologė sakė pirmo susitikimo metu, kad neuroleptikus gersiu visą gyvenimą. Dėl to ir klausiu apie tai, kokia kitų žmonių patirtis.

Labas,
Geriau pusmeti 5 mg miegui + mirtazepinas. Po truputi mazinau gal per men ar du nutraukiau. Stengiausi daug judet. Pamenu, kad prireike apie menesio, kad miegas susinormalizuotu tik mirtazepina geriant. Plius labai padejo buvimas salia artimuju, aplinkos pakeitimas, streso vengimas. Pas viena gydytoja buvau tai isviso sake iskarto nutraukt olanzapina, nes man jo nereikia, bet nelabai patiko mano organizmui tas staigus nutraukimas tai geriau manau palengva viska daryt.
Vartotojo avataras
Parašė jurgita jurgita
Astro-Meška rašė:Kad žinok visaip būna. :) Vieniem užtenka kelerius metus pagert ir daugiau neprireikia, kitiem daugiau, tretiem visą gyvenimą.
O tau kada paskutinį kartą atkrytis buvo? Kiek praėjo nuo to laiko, jei ne paslaptis?

Prieš beveik 5 metus buvo pablogėjimas. Tada buvau ligoninėj. Nustatė Šizotipinį sutrikimą. Dar yra buvę neseniai nuo laikino streso šiek tiek blogiau miegojau, bet tai neskaitau kaip pablogėjimo, nes tai nebuvo stipru. Užteko pagert ketvirtuku didesnę dozę vakare ir po to vėl numažint. Tai dėl to manau, kad jau laikas mažint vaistus pamažu. Ir gydytoja leido. Pradėjau eiti pas psichologę. Kas manau turėtų apsaugot nuo atkryčių. Nes visus 10 metų kol sergu nelankiau psichologo. Gydžiaus tik vaistais. Nusprendžiau pabandyti ir psichologę.
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
jurgita jurgita rašė:Prieš beveik 5 metus buvo pablogėjimas. Tada buvau ligoninėj. Nustatė Šizotipinį sutrikimą. Dar yra buvę neseniai nuo laikino streso šiek tiek blogiau miegojau, bet tai neskaitau kaip pablogėjimo, nes tai nebuvo stipru. Užteko pagert ketvirtuku didesnę dozę vakare ir po to vėl numažint. Tai dėl to manau, kad jau laikas mažint vaistus pamažu. Ir gydytoja leido. Pradėjau eiti pas psichologę. Kas manau turėtų apsaugot nuo atkryčių. Nes visus 10 metų kol sergu nelankiau psichologo. Gydžiaus tik vaistais. Nusprendžiau pabandyti ir psichologę.

Ai tai liuks tada, jei ir pas psichologę pradėjai eiti. Nemesk, jei gali psichologės bent kol nutrauksi vaistus. :)
Na ir klausyk gydytojos dėl mažinimo vaistų. Jei matysi, kad per greit mažini, tai būtinai pasisakyk gyd., nebijok. ;)
Parašė Nona
#427651 Geriau 16 metu be pertrauku paroxetina orion 20mg. ir bromozepama (bendzodiazepinai) 1tab.
Reikejo nutraukti (visi gydytojai kalbejo kad bus arsios lomkes metus laiko)o taip ir buvo jos labai arsios su pasekmemis sirdies problemos ir negalejimas uzmigti, psichologiniai reikalai).nutraukinejau ilgokai apie 3 lyg menesius. Pagyvenau su tom lomkem virs metu.Toliau grizau prie vaistu
Parašė zazule
#436141 Gydytoja nutraukė man haloperidolio injekcijas, nes pakilo prolaktinas dvigubai. Vietoj jo paskyrė vėl aripiprazolį. Dar vakare miegui kvetiapiną geriu, bet norėčiau jo atsisakyti. Manau, kad ir vieno neuroleptiko man užtenka. Taip pat vartoju venflaksiną, bet norėčiau nutraukt, nes jaučiu, kad jokio poveikio jis man nebeduoda, kaip iš pat pradžių buvo. Gydytoja anksčiau sakė, kad galiu pabandyt nutraukt antidepresantus bet kada. Jeigu blogai bus, vėl prie jų grįžti.
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
zazule rašė:Gydytoja nutraukė man haloperidolio injekcijas, nes pakilo prolaktinas dvigubai. Vietoj jo paskyrė vėl aripiprazolį. Dar vakare miegui kvetiapiną geriu, bet norėčiau jo atsisakyti. Manau, kad ir vieno neuroleptiko man užtenka. Taip pat vartoju venflaksiną, bet norėčiau nutraukt, nes jaučiu, kad jokio poveikio jis man nebeduoda, kaip iš pat pradžių buvo. Gydytoja anksčiau sakė, kad galiu pabandyt nutraukt antidepresantus bet kada. Jeigu blogai bus, vėl prie jų grįžti.

Keista, kad gydytojai nepasako, kad reikia gerti Cabergolina kartu su vaistais kurie kelia prolaktiną.. tada nebūtų jokių problemų du prolaktino kilimu..
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
#437853 Tai jie net nesužiūri būna vaistų sąveikų, kaip mano bendros praktikos gyd. :bloga
Reiks pasiskaityt apie Cabergolina. Ačiū tau už info :geek