Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė LBJ
antidepresantass rašė:o kaip jums atrodo, del mano demesio nesukonsentravimo, darbu praradimu, milzinisku klaidu darymo, yra tikimybe, kad man ADHD?

Tokius simptomus ir depresija ir nerimas ir ocd, asmenybes sutrikimu, daug ligu gali sukelti. ADHD turi but nuo mazos vaikystes visa laika.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Spartan rašė:Skaiciau, kad vaikams pakeitus bei subalansavus mityba dingo ADHD pozymiai. Jums gali tik daktaras pasakyti ar Jums ADHD. Manau daug kas issiblaskes gyvenime jau geriau buciau issiblaskes negu ritalina koki ryciau.

Ritalinas nera vienintele ADHD gydymo priemone. Buvo atomoxetinas, kuris yra NRI - dingo. Kazkada reboxetinas buvo - dingo. Modafinilas nera klasikinis stimuliantas. Nortriptylinas kazkada buvo naudojamas, kol neisejo "svaresni" vaistai. Suaugusiems labiau linke daktarai boostinti noradrenergine sistema, kad nepiktnaudziautu dopaminergine. Vaikams turbut tevai dalina tas tabletes, tai gal mazesnis abuse'as.
Parašė vstung
#426766 Aš vartojau nemažai metų.
Kai Lietuvoje pasirinkimo nėra, tai yra turbūt geriausias variantas. Bet yra nemažai bet:
I. Reikia visada kažką pavalgyti prieš naudojant. Skaičiau aš tyrimus ir jų instrukcijos claim, kad beveik vienodai stabiliai koncentracija plazmoje pasiekiama, bet taip tikrai nėra.
Aš negaliu pakęsti pusryčių, bet suvalgau riekę minkšto batono per prievartą. Tikriausiai yra sveikesnių pasirinkimų :)
II. Vėlgi, priešingai nuo gamintojo teiginių, Concerta turi tą vadinamą crash, kai kažkur po 4-6 valandų vaistai tarsi sustoja veikti, pradedi jausti nuovargį, nerimą, tt. Sumažinti galimą ryte pavalgius arba su instant metifenidato forma, bet kiek žinau Lietuvoje gydytojai to nepraktikuoja, o pushinti nesinorėjo , nes ir taip jautiesi laimingas, kad ADHD kažkas suaugusiems gydo.
IIa. Paradoksiškai, teko labai trumpai naudoti instant metifenidato formą, kai geri 3 tabletes per dieną, man buvo mažesnis crash, nei nuo Concertos ir ypač nei nuo Medikinet XL, gal dėl to, kad žinai, kad išgėrus tą instant tabletę pradės veikti per pusvalandį, veiks 2.5+ valandos ir viskas.
III. Geriau sumažinti kitų stimuliantų (kavos, cigarečių) naudojimą, nes dažniau jausis šalutiniai, ypač tiems, kurie linkę nerimą
IV. Jei lyginti su lisdexamphetamine (Elvanse), kurį naudoju dabar, tai Concerta, bent jau man, daug mažiau smooth. Čia, žinoma, kiekvienam skirtingi vaistai tinka skirtingai, bet man Elvanse turi visus Concerta pliusus, bet neturi 50% minusų.
Vartotojo avataras
Parašė signs
#436060 Hey, long time no see. Ir as dealinu su savo dalykais.. :) 2024 metu pradzioje viena psichiatre itare ADHD ir pasiule pasidaryti psichodiagnostini tyrima, kuris ir patvirtino. Mano ADHD yra maisyto tipo, labiau ne demesingumo. Pradzioje su Concerta viskas liuks, paskiau nutraukiau nes labai mazino apetita :D Ir beabejo del to, kad pavasario gale ir vasarios pradzioje buvo Concerta tiekimo sutrikimas.

Dabar vel pradejau, taciau pakolkas ties 18 mg pasilikau, nes pries tai 36 mg mane uzaktyvindavo taip, kad atrodo nebudavo nieko neimanomo. Ir aisku darbe rezultatai buvo puikus :D
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
#436223 Man tai pradžioj sunkiai sekėsi su concerta. Bet dabar kai neišgeriu jos, tai labai skirtumas didelis. Ir ne į gerą tas skirtumas. :bloga Nežinau... Reiks gal bandyt nedaryt tų pertraukų.
Šiaip įdomiai. Emociškai kažkaip sureguliuoja man ta concerta. Atrodo geriau jaučiuosi ir net pasitikėjimo daugiau lyg. Bet kad kognityvinės funkcijos pagerėtų tai nelabai pastebiu. Gal dar tiesiog reik kažkaip išmokt tuo naudotis...
Vartotojo avataras
Parašė Anomaly
#438171 Gal yra geriančių Concerta šiuo metu?Kaip vartojate-nuolat ar su intervalais?Ar jaučiate kokius nors varginančius šalutinius?
Aš geriu 4 mėnesius.Labai greitai nuo 18mg.perėjau ant 36mg.Mane jie tikrąja to žodžio prasme pastato ant kojų,padeda su sociofobija,padidina libido(kas buvo wow,net nesitikėjau:))Bet nerimą didina siaubingai,kas labai užknisa ir vargina:((Tai visada pasijunta po 5-6 val. Taip pat atsirado sąnarių skausmai ir plaukų slinkimas.Kognityvinių funkcijų nepagerino,atmintis šlubuoja,skaitymui negaliu susikaupti.
Gal žinote kokie kiti vaistai šiuo metu išrašomi be Concertos?
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
#438185 Man teko nutraukti concerta dėl šizo simptomų, nors nemanau, kad tai susiję labai su vaistais. Nes buvo daug šiaip įvykių gyvenime. Aš savaitgalį darydavau pertraukas.

Dar yra iš stimuliuojančių "Adixemin" Lietuvoj. Iš nestimuliuojančių sakė gyd., kad gal pavyktų susitart dėl Guanfacine tiekimo. Bet kol kas jų nėr vaistinėse LT.
Vartotojo avataras
Parašė Anomaly
#438190 O šiuo metu kažkokius vaistus geri?Aš turbūt prašysiu bent pabandymui pakeisti, nes sakė kad kiti kuriuos išrašinėja žymiai brangesni už Concerta, tai turbūt ir bus Adixemin.Gal mažiau bus šalutinių...