- 2016 06 06, 14:33
Šiaip turėjo šitą Phurriz paminėti: yra galimybė, kad ilgas neuroleptikų naudojimas tau sukėlė hiperprolaktinemiją, tai yra, chronišką prolaktino padidėjimą. Ypač jei libido blogas, tai gali būti šitas. Prolaktinas mažiną testosteroną ir blokuoja dopaminą, dėl ko gali būti panašus poveikis kaip ir nuo neuroleptikų. Pvz, kaip Phurriz sako, kad jam testosteronas kelia pozityvius šizo simptomus, iš to manau, kad testosteronas kelia dopaminą. Taigi, gali pasitikrinti savo hormonus (prolaktiną, testosteroną)
šitoj laboratorijoj, jeigu blogi, eini pas šeimos gydytoją, kuris galbūt duos nukreipimą pas endokrinologą, kuris turėtų sutaisyti. Nors dabar žmonės siunčiasi kaberį ir iš intiko, nes vaistinėse kainos užkeltos.
Arba, gali būti, kad su hormonais viskas gerai, bet pačius smegenis suvarė neuroleptikai. Nors man taip nebuvo. Bet bent jau girdėjau tokius atsiliepimus intike kelis, kad net žolė jiems nebeduoda to kaifo kokio davė ankščiau, po AP. Nors abejoju. Galimai tu tiesiog jautiesi be energijos šiuo metu arba išsigalvoji, nuotaika, energija gi toks dalykas daug priklausantis nuo saviįtaigos. Aš nevartoju nieko jau virš metų, bet tingus, be energijos esu vis tiek. Toks buvau praktiškai visada. Daugmaž.
F20.3 (dar ir ADHD ir depresiją, bet tik pagal mane)