Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė Deividas
ciaupas rašė:Galėtumėt nuo miego zolpidema pamėginti.

Gali papasakot apie zolpidem? Kaip jis lyginant su kvetiapinu/mirtazapinu? Gerai ramina, migdo? Ar priprantama prie jo kaip prie benzodiazepinų? Šiaip rašo kad tai yra sedative hypnotic, tai kaip suprantu nėra rizikos priprast kaip prie xanax tarkim. Ir ar jis gydo, ar tik tam kartui keliom valandom suveikia? Kokie šalutiniai? Man jau pradeda kvetiapinas nebeveikt, mirtazapino irgi atsikračiau. Tai vėl su miegu bėdos.
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#419939 zolpidem yra tas pats kas benzodiazepinai
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#419940 Zolpidem is not a benzodiazepine; it acts on a subunit of the benzodiazepine receptor family BZ1. Zolpidem has no anticonvulsant or muscle-relaxant properties. It shows no withdrawal effects and exhibits minimal rebound insomnis and little or no tolerance with prolonged use.

Tikrai benzas jis? Priprantama prie jo?
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#419941 Ai va radau: Is it safe to take for a long time? Zolpidem should only be used short term (usually up to 4 weeks) for sleep problems. This is because your body can become dependent on it. See a doctor if you feel you need to take it for longer than 4 weeks.

Keistai. Kai kur rašo kad ne benzas, bet ilgiau nei 4 savaites nevartot. Tai reiškias benzas :D
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#419947 Jis nera benzas, bet veikia taip pat kaip jis, tik kad turi daugiau hipnotiniu savybiu ir trumpa veikimo laika. Daug kas apsinesineja taip, kad isgeria ir bando neuzmigt. Jei prasimusi ir neuzmiegi, buni apsvaiges, toks high. Anyways, tikrai nieko gero jis. Mirtazapinas 100 tukstanciu kartu geriau.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#419954 Na aišku. Nutraukiau aš mirtazapiną, kiek jau galima metus vartot. Bet jo, pakolkas tikrai sunkiau miegas be jo.
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#419958 tai kam nutraukt tada?
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#419961 Nes gan ilgą laiką vartojau tik 3mg jau. Tai daktarė pati sakė pabandyt jau be mirtazapino, nes jau tokia maža dozė tai kaip nieko. Plius noriu pagaliau svorio atsikratyt. Kiek galima jau tą mirtazapiną ryt
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#419967 tai tokios mazos dozes ir efektyviausios miegui
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#419970 Na man efektyviausia buvo 15mg šiaip. 7.5mg ir 3.75mg jau buvo kaip nieko. Na nežinau žiūrėsiu, man čia dar ir šiaip nerimas padidėjęs, kitų sveikatos bėdų atsirado daug tai dar dėl to pergyvenu. Smegenų MRT kažką negero rado (hypoplasia kažkokią). Nuo peršalimo dar komplikacijų turiu ... nu žodžiu.
Parašė ciaupas
#420011 Zolpidemas veikia greitai ir stipriai. Priklauso mybe gali vystytis prie bet ko. O dėl kaifo čia žmogaus pasirinkimas. Man ryte nesijaučia jokių pašalinių poveikiu kaip mirtazapino ar kvetepino. Aš renkuosi jį jeigu būna tiesiog sunku užmigti.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#420014 Na kaip čia pasakius nuo bet ko gali išsivystyt... jeigu tikrai taip saugu būtų tai mes čia visi benzus rytume ir nereikėtų jokių ssri net. Bet neveltui vengiam benzų
Parašė ciaupas
#420015 Nesivelkim čia į filosofijas kas yra priklausomybe. Z-drug veikia migdomai pan. kaip benzai. Ryte nesijaučia jokių atchodu gali eiti į darbą. Daugiau aš ten skirtumų nematau. Suveikia tikrai greitai
Vartotojo avataras
Parašė Egidam
#420016 Aš tas egzempliorius, kuris prie ssri priprato 100x greičiau nei prie benzų. Ir tai dar klausimą keliu ar buvau per tuos 7 metus pripratęs prie benzo, nes mest jį nebuvo jokių problemų. Tai reiktų pagal organizmą žiūrėt ką kam vartot. Nieko blogo negaliu apie benzus pasakyt iš vartojimo patirties, atvirkščiai, labai gerai jis man padėdavo.