Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
zazule rašė:Gėriau sertraliną, dabar dar truxal vartoju. Pasidariau kraujo tyrimus, tai prolaktinas padidėjęs 5 kartus :bloga . Eisiu pas endokrinologą, tai turbūt lieps dar kokių nors vaistų gert. Tikiuosi, kad padės kaip nors sumažint tą prolaktiną, nes dabar nuo jo pertekliaus jaučiuos kaip nėščia :oops: .

Bromocriptina israsys jis nebrangus 6 eurai kazkur man rodos
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
zazule rašė:Gėriau sertraliną, dabar dar truxal vartoju. Pasidariau kraujo tyrimus, tai prolaktinas padidėjęs 5 kartus :bloga . Eisiu pas endokrinologą, tai turbūt lieps dar kokių nors vaistų gert. Tikiuosi, kad padės kaip nors sumažint tą prolaktiną, nes dabar nuo jo pertekliaus jaučiuos kaip nėščia :oops: .

Noriu paklausti, nuo kurio vaisto padidėjo prolaktinas? Ar nuo truxalio?

Aš dabar pradėjau gerti sertraliną, tai man labai aktualu. Nors anksčiau, kai gėriau, jis man kažkokių šalutinių poveikių neturėjo.
Parašė zazule
#351631 Man prolaktinas turbūt jau nuo seniau buvo užkilęs, kai dar xeplion naudojau, nes nebuvo mėnesinių. Nežinau, ar sertralinas prie prolaktino padidėjimo prisidėjo, bet manau, kad greičiausiai taip atsitiko nuo neuroleptikų. Kai ligoninėj juos paskyrė, tai ir prasidėjo visos problemos, bet tada labai daug ko nežinojau ir nesikreipiau pagalbos. Dar ir psichiatrė nelabai domėjosi, kaip man su fizine sveikata reikalai. Paklusdavo, kaip miegu ir ar nėra klaidingų minčių ir viskas. Šiaip tai sertralino informaciniame lapelyje tai rašo, kad gali prolaktinas padidėt. Bet jeigu tau anksčiau nebuvo problemų, tai gal ir dabar nebus :super . Visi skirtingai reaguoja į vaistus, todėl nereiškia, kad jeigu man pasireiškia tokie požymiai, tai būtinai ir tau turi pasireikšt.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
zazule rašė:Man prolaktinas turbūt jau nuo seniau buvo užkilęs, kai dar xeplion naudojau, nes nebuvo mėnesinių. Nežinau, ar sertralinas prie prolaktino padidėjimo prisidėjo, bet manau, kad greičiausiai taip atsitiko nuo neuroleptikų. Kai ligoninėj juos paskyrė, tai ir prasidėjo visos problemos, bet tada labai daug ko nežinojau ir nesikreipiau pagalbos. Dar ir psichiatrė nelabai domėjosi, kaip man su fizine sveikata reikalai. Paklusdavo, kaip miegu ir ar nėra klaidingų minčių ir viskas. Šiaip tai sertralino informaciniame lapelyje tai rašo, kad gali prolaktinas padidėt. Bet jeigu tau anksčiau nebuvo problemų, tai gal ir dabar nebus :super . Visi skirtingai reaguoja į vaistus, todėl nereiškia, kad jeigu man pasireiškia tokie požymiai, tai būtinai ir tau turi pasireikšt.

Atrodo SSRI neturetu kelt prolaktino, jei nuo antipsichotiku, tai buna. Neuroleptikai blokuoja D2 dopamino receptoriu, taciau ne vien smegenyse ta blokada ivyksta, D2 receptoriu gan pilna hipofizej, kuri reguliuoja prolaktino isskyrima. Kiek zinau Abilify is neuroleptiku svelniausias sitam reikalui, nes ne pilnai blokuoja tuos receptorius, dalinai stimuliuoja, todel maziau prolaktino isskyriama. Kai kurie neuroleptikai yra "selektyvus" smegenu receptoriams, gal del to seroquelis irgi praktiskai nekelia prolaktino, nors is esmes jis ir ta pati dopamina maziau blokuoja.
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
#351707 Bromocriptinas arba caberloginas skiriamas prolaktino mazinimui.

Jei nedaug prolaktinas pakiles tai Vitaminas E 400 iu . Vitaminas B6 300 mg. Cinkas 50 mg.
Vartotojo avataras
Parašė Lifelover
#351719 man pats nemaloniausias šalutinis efektas: nuolatinis užmarštumas. nuolatos pamirštu kam nors paduot kažką/palieku kur nors/tiesiog pamirštu padaryt arba išvis pametu su visam.
Parašė zazule
Phurriz rašė:Bromocriptinas arba caberloginas skiriamas prolaktino mazinimui.

Jei nedaug prolaktinas pakiles tai Vitaminas E 400 iu . Vitaminas B6 300 mg. Cinkas 50 mg.

O nežinai, ar tas bromocriptinas nesipjauna su neuroleptikais? Rašo, kad atsargiai reikia vartoti su dopamino antagonistais ir žmonėms, turėjusiems ar turintiems psichikos sutrikimų. Šiaip man yra problemos tik su miegu, daugiau viskas gerai. Kažkur skaičiau, kad bromocriptinas sukelia mieguistumą, tai pasvajoju, kad gal galėčiau ir visai tų neuroleptikų atsisakyt. Nors šiaip tai nebe daug laiko liko juos vartot. Apie 5 mėn. Bet aišku mano psichiatrė konservatyvių pažiūrų, tai niekaip neišeis susitart dėl nutraukimo.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
zazule rašė:

O nežinai, ar tas bromocriptinas nesipjauna su neuroleptikais? Rašo, kad atsargiai reikia vartoti su dopamino antagonistais ir žmonėms, turėjusiems ar turintiems psichikos sutrikimų. Šiaip man yra problemos tik su miegu, daugiau viskas gerai. Kažkur skaičiau, kad bromocriptinas sukelia mieguistumą, tai pasvajoju, kad gal galėčiau ir visai tų neuroleptikų atsisakyt. Nors šiaip tai nebe daug laiko liko juos vartot. Apie 5 mėn. Bet aišku mano psichiatrė konservatyvių pažiūrų, tai niekaip neišeis susitart dėl nutraukimo.

Kazkaip susidaro ispudis, kad reiktu megint kazka naturalaus, kad ir tuos vitaminus, nes maisyt dopamino agonistus/antagonistus i viena nezinau ar gera ideja. Galbut ta trukstama dopamina galima pasiekti judinant dopamino transportuotoja, pvz. bupropionu.
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
#351757 Šiandien į rankas pateko žurnalas "Ko gydytojai tau nepasako". Atsiverčiu ir ten ne viena tema apie visų antidepresantų, raminamųjų, antipsichotinių vaistų žalą smegenims. Žodžiu nusiteikiau, kad jei pavyks gyventi ilgiau, tai man jau beveik užtikrinta demencija, Alzhaimerio liga ir t.t.. Iš visų vaistų išskirta mūsų daugumos vartojami vaistai. Net aprašytas tyrimas, kad pati depresija nedaro tiek žalos smegenų nykimui, kiek depresijai gydyti vaistų vartojimas. Taip pat ypač minimas kvetiapinas, olanzapinas kaip stipriai žalojantys smegenis vaistai. Taip pat, kad po atliktų tyrimų pacientai, turintys psichinių sutrikimų, pvz. net ir psichozes, bet nenaudojantys vaistų jaučiasi geriau nei gerdami saujas vaistų. Žinojau, kad labai kenkia stiprūs raminamieji, antipsichotiniai vaistai, bet, kad ir antidepresantai prilyginami jiems nežinojau. Va tai tau. :oops:
Vartotojo avataras
Parašė biggie
HappyAngel rašė:Šiandien į rankas pateko žurnalas "Ko gydytojai tau nepasako". Atsiverčiu ir ten ne viena tema apie visų antidepresantų, raminamųjų, antipsichotinių vaistų žalą smegenims. Žodžiu nusiteikiau, kad jei pavyks gyventi ilgiau, tai man jau beveik užtikrinta demencija, Alzhaimerio liga ir t.t.. Iš visų vaistų išskirta mūsų daugumos vartojami vaistai. Net aprašytas tyrimas, kad pati depresija nedaro tiek žalos smegenų nykimui, kiek depresijai gydyti vaistų vartojimas. Taip pat ypač minimas kvetiapinas, olanzapinas kaip stipriai žalojantys smegenis vaistai. Taip pat, kad po atliktų tyrimų pacientai, turintys psichinių sutrikimų, pvz. net ir psichozes, bet nenaudojantys vaistų jaučiasi geriau nei gerdami saujas vaistų. Žinojau, kad labai kenkia stiprūs raminamieji, antipsichotiniai vaistai, bet, kad ir antidepresantai prilyginami jiems nežinojau. Va tai tau. :oops:

Didziojoj dalyje informacijos yra dvi medalio puses, teigti viena ir totaliai atmesti kita yra pseudo mokslas, reik pakankamai daug dometis, kad daryt kazkokius tai vertinimus. Visu pirma tokia liga kaip sizofrenija yra pati demencija, pries 100 metu ji buvo vadinama "dementia praecox", lietuviskai "ankstyvoji demencija", o kaltinti kazka, kad issivyste sizofrenija nera pagrindo, tai liga einanti savo taku. Taip pat pilna studiju yra apie atipiniu neuroleptiku neuroprotekcines savybes, tuo tarpu toks haloperidolis dazniausiai yra kaip tik toksiskas. Depresiniai sutrikimai, ypac einantys kartu su potrauminiais sindromais, daznai turi sumazejusi emociniu smegenu daliu kaip hipocampus arba amygdala mase, labai daug literaturos yra, kad antidepresantai ne tik sustabdo lasteliu naikinima, bet ir padeda "atstatyti" lasteliu kieki iki pries tai buvusio. Jei idomu, cia gan paprastai sudelioti gan patikimi duomenys:

http://psycheducation.org/depression-is-not-a-moral-weakness/chapter-11-can-the-shrinkage-be-reversed/

Vienintele grupe vaistu, bent jau kiek man zinoma, kuri realiai gali tureti itakos demencijos issivystymui yra benzodiazepinai. Is esmes benzodiazepinai stabdo neurotransmisija per pagrindini smegenu stabdi GABA neurotransmitoriu, per laika receptoriu kiekiai keiciasi ir kitas neurotransmitorius gliutamatas negali daryti savo darbo - reguliuoti smegenu lasteliu kiekio ir pakankamai isvystyti hipocampo neurogeneze, kad smegenys turetu atsparuma stresui.
Vartotojo avataras
Parašė Vaiduk
HappyAngel rašė:Šiandien į rankas pateko žurnalas "Ko gydytojai tau nepasako". Atsiverčiu ir ten ne viena tema apie visų antidepresantų, raminamųjų, antipsichotinių vaistų žalą smegenims. Žodžiu nusiteikiau, kad jei pavyks gyventi ilgiau, tai man jau beveik užtikrinta demencija, Alzhaimerio liga ir t.t.. Iš visų vaistų išskirta mūsų daugumos vartojami vaistai. Net aprašytas tyrimas, kad pati depresija nedaro tiek žalos smegenų nykimui, kiek depresijai gydyti vaistų vartojimas. Taip pat ypač minimas kvetiapinas, olanzapinas kaip stipriai žalojantys smegenis vaistai. Taip pat, kad po atliktų tyrimų pacientai, turintys psichinių sutrikimų, pvz. net ir psichozes, bet nenaudojantys vaistų jaučiasi geriau nei gerdami saujas vaistų. Žinojau, kad labai kenkia stiprūs raminamieji, antipsichotiniai vaistai, bet, kad ir antidepresantai prilyginami jiems nežinojau. Va tai tau. :oops:

Is tavo postu tu tikrai per daug jautriai reguoji ir kreipi demesi. Del smegenu as asmeniskai nei kiek nebijau, smegenis net ir su koma pazeisti ne taip paprasta, o stai sirdis gali daug lengviau neatlaikyt, nors kiek turejau problemu su sirdim, tai signalas is smegenu i sirdi eidavo i taip ja veikdavo. Tikek savim happyangel :)))
Parašė bluesky
#351765 Taip aš irgi tą žurnalą skaičiau. Pamačiau antraštę ir galvoju, kad 100 proc. smegenis labiausiai žaloja antidepresantai ir visokie kitokie psichinių ligų vaistai. Atsiverčiu, akurat :D. Man irgi atrodo, kad kad tas žurnalas yra gana tendencingas ir nusiteikęs prieš vaistus, bet aš tikiu, kad tikrai antidepresantai tikrai žalioja smegenis per ilgą laiką. Juk yra tiek daug šalutinių poveikių ir nemanau, kad tai neliečia mano smegenų, nors aš geriau nuo vaistų pasijaučiu. Juk, visokie narkotikai irgi veikia panašiu būdu stabdo arba aktyvina neuromediatorius (jei kažką netaip parašiau tai taisykit, seniai turėjau biologiją :D). Pats nesu vartojęs narkotikų, bet nuo jų pasijauti kaip ant sparnų, o smegenys tai dega tuo metu, ypač nuo metamfetamino. Ten ir daugiau parašyta apie korupciją psichiatrijoje, aprašytas opozicinis neklusnumo sutrikimas (per didelis kūrybiškumas, ekscentriškumas, pasisakymas prieš valdančią santvarką). Čia gana karšta tema, bet aš irgi per jautriai į tai sureagavau tuo metu, net užsimaniau parūkyti.
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
zazule rašė:

Pjaunasi. Neuroleptikai blokuoja dopamina, o bromocriptinas kelia dopamina.

Pats dabar geriu bromocriptina. Skauda galva nuo jo daugiau nieko blogo. Bet as negeriu neuroleptiku. Nesukels jis mieguistumo.
Parašė zaliasis
#354802 Man atrodo kad nuo risperidono pradedu pamirsinet anglu kalba seniau taip gerai suprasdavai kaip manot cia salutinis poveikis? Ar cia smegenys mazeja kaip manot?