Moderatorius: signs

ParašėVaiduoklis
#343290 man invalidumas atrodo gėdingas dalykas, kadangi kol liaudis aria ir moka mokesčius mes tos pinigus gaunam jų neuždirbia, ir tik dar labiau degraduojam, išvis degraduoja visa Lietuva baisu yra pašalpos, ir tt. Kaip gyventi jeigu atrodo kojos rankos sveikos , o nėra sveikatos dirbti
Vartotojo avataras
Parašė insomnia
#343291 Kiek degraduosi priklauso tik nuo tavęs paties. Žinoma, neretai pasitaiko taip kad liga veda prie degradavimo ir nieko čia nepadarysi. Bet dažnai žmogus pats apsileidžia. Štai yra toks mokslininkas Stivenas Hawkingas, kuris yra neįgalus, bet yra vienas iškiliausių žmonijos protų.
Lietuvoje yra toks publicistas ir proto šviesuolis Tomas Viluckas.
Nors abu neįgalūs, tačiau pasiekė tiek daug kad net ir pats sveikiausias žmogus retai pasiekia bent dešimtadalį to ką jie pasiekė.
Man jie abu kelia didžiausią pagarbą.
Aš ir pats kai turėjau neįgalumą pradėjau daug rašyti, o dabar va neseniai knygą išsileidau. Nors irgi buvo etapas kai pradėjau degraduoti, bet susėmiau ir gyvenimas ir savivertė pradėjo gerėti.
Taip, kad neįgalumas tavęs nepadaro kažkuo blogesniu.
Parašėwelbendy
#343294 Neįgalumas tikrai nėra antspaudas ant kaktos. Žmonės, net neturintys neįgalumo ar kažkokios pripažintos ligos, būna, atrodo prasčiau nei tie, kurie jį turi. Bent ant manęs, kai gerai jaučiuosi, nepasakysi, kad kas negerai.
O dėl to asmeninio požiūrio.. Tikrai, - pats žmogus neretai leidžia sau degraduot.
Bent man neįgalumas atvėrė kelią į darbą pagal specialybę - jei ne antra grupė, nebūčiau gavusi šitos vietos. Ir, kaip tenka išgirst - apie tokį darbą kai kurie gal net ir svajoja.
Pati neįgalumą turiu virš dviejų metų, ir nors pirmą kartą gavus atsakymą apsiverkiau - kad aš kone nurašyta, dabar tai vertinu kiek kitaip. Tie skaičiukai nepasako, kas tu esi ir kiek ko tu gali.
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
Vaiduoklis rašė:man invalidumas atrodo gėdingas dalykas, kadangi kol liaudis aria ir moka mokesčius mes tos pinigus gaunam jų neuždirbia, ir tik dar labiau degraduojam, išvis degraduoja visa Lietuva baisu yra pašalpos, ir tt. Kaip gyventi jeigu atrodo kojos rankos sveikos , o nėra sveikatos dirbti

Gal kaip tik ne apie LT kalbi? Aš neturiu sveikatos ir man priklauso ta sušikta grupė, bet aš turiu 40% ir gaunu 90eurikų, kaip su tiek man pragyvent? Aš per negaliu dirbu sušiktą darbą ir tik svajot galiu apie geresnį darbą, kaip sakoma svajoti nieks nedraudžia, tuo ir gyvenu. Ta pašalpa yra įžeidi ir tavo postas man kaip svaigalai atrodo.
Vartotojo avataras
Parašė insomnia
#343407 Ramiai, nesipykite :)
Mano draugas turi neįgalumą ir gana rimtą. Tai jis rado per darbo biržą visokių galimybių savo verslo atidaryti, nes ten neįgaliems visokios lengvatos ir paramos yra. Gal reiktų pasidomėti ir gal jei bus įmanoma pasinaudoti?
Nes kažkaip daug kas nežino tokių dalykų ir paskiau vos galą su galu suduria.
Va jis per tai gavo visą darbui reikalingą įrangą kurios kaina 10 tūkst. ir nemokamai. Per neįgalumą.
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
#343411 Mano smegenys tiek nesiekia, aš biurokratijoj nesigaudau, aišku pagalvoju ir pafantazuoju ko galima būtų imtis ir žinau vieną sritį, bet kaip man tuos popierizmus įkąst, jei aš net paprasto ilgesnio straipsnio neperskaitau be pertraukų, knygas jau pamiršus. :bloga
Vartotojo avataras
Parašė insomnia
Kuroshitsuji rašė:Mano smegenys tiek nesiekia, aš biurokratijoj nesigaudau, aišku pagalvoju ir pafantazuoju ko galima būtų imtis ir žinau vieną sritį, bet kaip man tuos popierizmus įkąst, jei aš net paprasto ilgesnio straipsnio neperskaitau be pertraukų, knygas jau pamiršus. :bloga

Tai juk gali kas nors ir padėti :)
Aš suprantu kaip būna sunku, bet kartais reikia prisiversti ir su kitų pagalba kažką pradėti
Vartotojo avataras
Parašė Spalvininkas
insomnia rašė:Ramiai, nesipykite :)
Mano draugas turi neįgalumą ir gana rimtą. Tai jis rado per darbo biržą visokių galimybių savo verslo atidaryti, nes ten neįgaliems visokios lengvatos ir paramos yra. Gal reiktų pasidomėti ir gal jei bus įmanoma pasinaudoti?
Nes kažkaip daug kas nežino tokių dalykų ir paskiau vos galą su galu suduria.
Va jis per tai gavo visą darbui reikalingą įrangą kurios kaina 10 tūkst. ir nemokamai. Per neįgalumą.

Jei yra galimybe imtis veiklos , tai super tas subsidijavimas . As bandziau , kaip ir viskas ok butu , bet sritis veiklos tokia , kad neuztenka paprastu patalpu ir teko atsisakyti .
Vartotojo avataras
Parašė groowax
#344148 Gavau II grupės neįgalumą visam gyvenimui. Čia kovo mėnesį į Šiaulius teko važiuoti. Dabar ramu. Tik reikia vartoti vaistus ir susileisti Rispolept Consta kas 2 savaitės.
Vartotojo avataras
Parašė Vaiduk
groowax rašė:Gavau II grupės neįgalumą visam gyvenimui. Čia kovo mėnesį į Šiaulius teko važiuoti. Dabar ramu. Tik reikia vartoti vaistus ir susileisti Rispolept Consta kas 2 savaitės.

Sake nesenai pakeite, kad visam nebeduoda o duodavo jei anksciau nei pries 24 metu budamas susirgai ir prasirges su grupe 10 metu dabar kaip ir nebeduoda nezinau :?
Vartotojo avataras
Parašė Vaiduk
#344230 Neigaluma skaiciuoja procentais ir dar turim tris grupes neigalumo, tai cia nesamone padarytu jei esi neigalus tik tada jei negali dirbti ir gautum 200 euru pasalpa. Bet, kad politikoj valstybej svarbiausius postus uzima zemesnio nei vidutinio intelekto durniukai kurie savo valstybej visiskai nieko nesugeba doro padaryt, ka gero padaro tai tik is europos, bet is europos zopos blogo irgi daug padaro.
Vartotojo avataras
Parašė John Kennedy
#345026 Sveiki. Gal kas zino ar imanoma gauti II grupe su diagnoze F20.6 Paprastoji schizofrenija? Siuo metu jau 5 metai vis gaunu III grupe. Dekui.