Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė signs
#408242 Man pirmasis poveikis pasireiškė per savaitę, sumažėjo panikos atakos, jei ir būna, jos nebe tokios baisios. Bet man reikia susitvarkyti su nerimu, tai vakar pradėjau nuo 150,laukiu dar efekto
Parašė tamsumos
signs rašė:Man pirmasis poveikis pasireiškė per savaitę, sumažėjo panikos atakos, jei ir būna, jos nebe tokios baisios. Bet man reikia susitvarkyti su nerimu, tai vakar pradėjau nuo 150,laukiu dar efekto

Nebuvo šalutinių?
Vartotojo avataras
Parašė signs
#408260 Dabar pastebiu, kad čiut apmažino apetitą, o ryškiausias šalutinis yra džiūstanti burna. Daugiau tikrai nieko nepastebiu. Bet tokie vaikiški šalutiniai, tikrai netrukdo.
Parašė tamsumos
signs rašė:Dabar pastebiu, kad čiut apmažino apetitą, o ryškiausias šalutinis yra džiūstanti burna. Daugiau tikrai nieko nepastebiu. Bet tokie vaikiški šalutiniai, tikrai netrukdo.

Man tai nevaikiški šalutiniai kaip ir nuo escitalopramo anksčiau. Praktiškai tik lovoj guliu, nes daugiau nieko negaliu daryti.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
#408263 Man tai nerimas didziulis uzejo, isvis be vietos. Gal 300mg ir nebuvo gera ideja, tik kelios dienos naudos, dabar izengiau i misriu busenu zona
Vartotojo avataras
Parašė signs
biggie rašė:Man tai nerimas didziulis uzejo, isvis be vietos. Gal 300mg ir nebuvo gera ideja, tik kelios dienos naudos, dabar izengiau i misriu busenu zona

Klausyk, mišri būsena gan rimtas reikalas, tačiau patariu neskubėti spręsti impulsyviai. Gerai apgalvok kaip jautiesi, gal pavyktų net atrasti dėl ko tas nerimas kilo, ar kokia mintis, ar susikaupę dalykai.

O šiaip kas geriau nerimui, Venlafaksinas ar Paroxetinas?
Vartotojo avataras
Parašė biggie
signs rašė:
biggie rašė:Man tai nerimas didziulis uzejo, isvis be vietos. Gal 300mg ir nebuvo gera ideja, tik kelios dienos naudos, dabar izengiau i misriu busenu zona

Klausyk, mišri būsena gan rimtas reikalas, tačiau patariu neskubėti spręsti impulsyviai. Gerai apgalvok kaip jautiesi, gal pavyktų net atrasti dėl ko tas nerimas kilo, ar kokia mintis, ar susikaupę dalykai.

O šiaip kas geriau nerimui, Venlafaksinas ar Paroxetinas?

Paroxetinas turi anticholinergini veikima, kuris daznai padeda nerimui, bet olanzapinas ji irgi turi, tai gal venlafaxinas cia tau labiau tinka
Vartotojo avataras
Parašė signs
#408278 Aš ir manyčiau, kad velafaksinas būtų geras variantas. Tačiau kas susidūrėte su šia situacija. Pradėjau vartoti nuo 75mg - jokio efekto. Pakėlė dozę iki 150 mg - po kelių dienų jaučiu žymų depresijos pasunkėjimą.

Ar čia kartais nebus tas - feeling worse before feeling better?
Vartotojo avataras
Parašė biggie
signs rašė:Aš ir manyčiau, kad velafaksinas būtų geras variantas. Tačiau kas susidūrėte su šia situacija. Pradėjau vartoti nuo 75mg - jokio efekto. Pakėlė dozę iki 150 mg - po kelių dienų jaučiu žymų depresijos pasunkėjimą.

Ar čia kartais nebus tas - feeling worse before feeling better?

Speju del noradrenerginio veikimo. Trumpu laikotarpiu, NET blokada suaktyvina streso asies veikla, po kurio laiko neuronu darbas susinormalizuoja ir viskas grizta prie normos. Kiek laiko tai uztruks turbut tiksliai pasakyti neiseis
Vartotojo avataras
Parašė signs
#408282 Ir šiandien dar jaučiasi tas stipresnis depresiškumas, tačiau kažkaip laisviau jaučiuosi ir nerimas mažesnis. Nu ką, tikėkimės tai, kad suveiks. Su praeitais AD neturėjau sėkmės, gėriau kaip laimės piliules be jokio efekto.

Dėkui, biggie, už atsakymus, nes visur ieškojau atsakymo, tiek per ENG forumus, tiek per Quora :)
Vartotojo avataras
Parašė signs
#408310 Yra kam nuo venlafaksino sukėlę dažnesnį širdies plakimą? Taip nenormaliai stimuliuoja, atrodo širdis lipti nori iš krūtinės
Vartotojo avataras
Parašė biggie
signs rašė:Yra kam nuo venlafaksino sukėlę dažnesnį širdies plakimą? Taip nenormaliai stimuliuoja, atrodo širdis lipti nori iš krūtinės

Yra, cia vel nuo to noradrenalino veikimo. Nuo kokio nortriptylino dar blogiau buna
Vartotojo avataras
Parašė signs
#408324 Bet matai, kad jis praėjo. Toks trumpalaikis užėjo, gal ir nerimas. Tačiau su venlafaksinu jaučiu geriausią poveikį nei su kitais 7 antidepresantais. Vienintelis jis man tiko, ir manau, bus galima paspausti dozę iki 225 mg.