Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė LBJ
signs rašė:Nebesilankau Lotus'e, nes Sveikauskiene pasake konsultuotis su ja jei gan blogai bus. Dabar ambulatoriskai, nauji vaistai, ir nera rezervaciju anksciau :/ Pakentesiu iki penktadienio, o ka daugiau daryti :/

o tai kodel cia taip ji pasake?
Vartotojo avataras
Parašė signs
#419879 Nes daline remisija. Sako kam leisti pinigus tau, jei gali gauti ambulatoriskai :D Nebemato prasmes privaciai konsultuotis, nebent butu kas extra
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#419881 nu jo
Parašė inganer
Baran rašė:Sveiki, kas vartuojo, vartoja Escitaloprama ir turi patirties, ar Escitalopramas augina svori? Per kiek laiko, mazdaug pradeda veikti? Kokie buvo salutiniai?

Laba, priaugau svorio apie 6 kg per metus, tikrai apetitas buvo padidėjęs, gal ir labiau atsipalaidavau, nepaisant to, kad sportuodavau, bet tai mažiausia blogybė, kai supranti, kad dėl tikslo - geriau jaustis, tie 6 kg smulkmena. Šalutinius jaučiau nuo pirmos išgertos 5 mg tebletės - galvos skausmas, keliom valandom norėjosi nieko neveikti (nors niekada ant sofkutės nesėdėdavau), net buvo sudėtinga vairuoti. Būdavo ir galvos svaigimas, bet neaišku ,ar čia nuo to. Šiai dienai savaitė laiko, kai negeriu, prieš 1 mėn man leido mažinti ir nutraukti (gėriau 1 metus, diagnozė - perdegimas darbe, bet trigeris geriantis brolis. Viskas pasireiškė vos tik užmigus -širdies plakimas.)
Parašė Karalieva
#428471 Prie esamų vaistų man pridėjo Cipralex, nes antra savaitė žiaurus pablogėjimas. Kitus vaistus vartoju seniai, Venlafaxiną keleri metai. Kitus trumpiau. Pablogėjimą sukėlė stiprus stresas darbe ir šeiminėje aplinkoje.
Kam nors tekę vartoti Cipralexą su Venlafaxinu? Dozės nejuokingos, man, smulkiam žmogeliukui.
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
#428590 O Dieve, kiek tu geri vaistų. :bloga Nu aš suprantu, kad monoterapija tolygi mitams, bet blem kiek prirašyta pas tau, tai... :bloga aš bandyčiau kažkaip keisti-sumažinti. Nebent jau viskas išbandyta. :bloga Nes nu ką, bus tų stresų ir toliau, nevyniokim į vatą, tai prirašys dar vaistų. :bloga Kažkoks paprastesnis vaistų kombo turėtų būt. :bloga
Parašė Graikas
Karalieva rašė:Prie esamų vaistų man pridėjo Cipralex, nes antra savaitė žiaurus pablogėjimas. Kitus vaistus vartoju seniai, Venlafaxiną keleri metai. Kitus trumpiau. Pablogėjimą sukėlė stiprus stresas darbe ir šeiminėje aplinkoje.
Kam nors tekę vartoti Cipralexą su Venlafaxinu? Dozės nejuokingos, man, smulkiam žmogeliukui.

Parasyk ka ir kiek geri. Bandysim ziureti.
Parašė Karalieva
Astro-Meška rašė:O Dieve, kiek tu geri vaistų. :bloga Nu aš suprantu, kad monoterapija tolygi mitams, bet blem kiek prirašyta pas tau, tai... :bloga aš bandyčiau kažkaip keisti-sumažinti. Nebent jau viskas išbandyta. :bloga Nes nu ką, bus tų stresų ir toliau, nevyniokim į vatą, tai prirašys dar vaistų. :bloga Kažkoks paprastesnis vaistų kombo turėtų būt. :bloga

Taip, vaistų kombinacija ir arklį iš kanopų turbūt išverstų..Bet pridėjus cipralexą, jaučiuosi gyvesnė kažkiek, arba tiesiog įsitikinimas mano, na tiki, kuo nori tikėti. Mano organizmas labai keistas šiuo klausimu, depresija sunkiai pasiduoda, ir vis sugrįžta paūmėjimai. Tiesa, vaistų šalutinių kokių nors stiprių poveikių taip pat beveik nejaučiu. O ima veikti tik didesnės dozės, matomai toks metabolizmas..
Parašė Karalieva
#428598 Iš antidepresantų su gėrusi Valdoxaną, neveikė net dviguba dozė, nuėmė. Coaxilis- bombonkė, nieko nejaučiau nei gero nei blogo, Sertraliną esu gėrusi, Bupropioną. Irgi numėmė dėl nesulaukto gero efekto.
Parašė Karalieva
Graikas rašė:
Karalieva rašė:Prie esamų vaistų man pridėjo Cipralex, nes antra savaitė žiaurus pablogėjimas. Kitus vaistus vartoju seniai, Venlafaxiną keleri metai. Kitus trumpiau. Pablogėjimą sukėlė stiprus stresas darbe ir šeiminėje aplinkoje.

Parasyk ka ir kiek geri. Bandysim ziureti.

Labas, vaistai šiuo metu geriami yra paraše mano, tiesa, Xanax ne kasdien, bet dažniausiai, kai dieną nerimas. Zolpidemas, ne kasnakt tikrai, bet būna, kad neužmiegu ir nors tu ką, nors Quetiapinas ir Trittico turėtų užmigdyti meškos miegu.
Parašė Graikas
Karalieva rašė:Kombinacija tai tikrai nenormali.. :shock:

Galbut zolpidem,trittico ir quetepina bandyk keisti mirtazapinu. Galbut geriau miegosi ir svorio turetum ugtelti. Kaip LBJ minejo. Dabar cipai gal duok dar truputi laiko,nes,jei gerai supratau,tik 2 sav geri
Parašė Karalieva
Graikas rašė:

Galbut zolpidem,trittico ir quetepina bandyk keisti mirtazapinu. Galbut geriau miegosi ir svorio turetum ugtelti. Kaip LBJ minejo. Dabar cipai gal duok dar truputi laiko,nes,jei gerai supratau,tik 2 sav geri

Mintis, vat mirtazapino niekas niekada nesiūlė. O dėl Cipralexo, dar lauksiu, nes tikrai jaučiu savyje kiek didesnį gyvumą. ;) Ir dar, nesuprantu, kam paliko Venlafaxiną, gal kad staigiai nenutraukti? nes kam Cipralexas ir Venlafaxinas.. Mano Psi paskyrė, ir išėjo atostogų. Jei nepagerės, kokį mėnesį, kažką reikės keisti..
O su miegu labai seniai turiu problemų, nes daug metų dirbau pamaininį darbą, ir viską išbalansavo. Nors net ir jaunystėje buvau linkusi blūdyti naktį, prabudinėti, net kai nesirgau dar.
Vėl gi įtariu, bet visai neseniai tik tai supratau, jog gali būti pas mane bipolinis su hipomanijos epizodais. Reikės klausti Psi.
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
Karalieva rašė:
Graikas rašė:

Mintis, vat mirtazapino niekas niekada nesiūlė. O dėl Cipralexo, dar lauksiu, nes tikrai jaučiu savyje kiek didesnį gyvumą. ;) Ir dar, nesuprantu, kam paliko Venlafaxiną, gal kad staigiai nenutraukti? nes kam Cipralexas ir Venlafaxinas.. Mano Psi paskyrė, ir išėjo atostogų. Jei nepagerės, kokį mėnesį, kažką reikės keisti..
O su miegu labai seniai turiu problemų, nes daug metų dirbau pamaininį darbą, ir viską išbalansavo. Nors net ir jaunystėje buvau linkusi blūdyti naktį, prabudinėti, net kai nesirgau dar.
Vėl gi įtariu, bet visai neseniai tik tai supratau, jog gali būti pas mane bipolinis su hipomanijos epizodais. Reikės klausti Psi.

Geriant SSRI ir SNRI kartu, gali laisvai pagalvot, kad tau hipomanija. Man butent taip ir uzdejo tokia misdiagnoze bipolinio. Jie neturetu but geriami kartu. Serotonino sklaida pagerintu mirtazapinas vietoj cipralexo, netiesiogiai veikdamas per adregeniniu receptoriu blokada. Venlafaksino ir mirtazapino combo zinomas kaip California rocketfuel.
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#429750 Pakeiciau originala Cipralex i generinį Elicea ir atrodo, kad dingo poveikis...