Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė Prakeiktasis
#165963 As tai tokio zodzio kaip invalidas nepripazystu, esu nedarbinga ir tiek koks dar invalidas :bloga , ta prasme negaliu dirbt tik, jau kokie 5 metai gal daugiau kiekvienus metus einu i nedarbingumo lygio nustatymo komisija, Ir vis pratese. Ir nesijauciu as joks invalidas =) . Zodis invalidas per grubiai skamba, ant pazymejimo parasyta net neigalumo pazymejimas, o ne invalidumo pazymejimas....
Vartotojo avataras
Parašė Lota
#165972 Mane šita tema ko tai šiurpina.
Vartotojo avataras
Parašė Jozhik v'tumane
#165981 Mane irgi šiurpina. Jau kurį laiką. :bloga
Parašė Migle
#166424 Man irgi sitas zodis nepatinka,bet kai apsidairai,kiek daug yra sveiku zmoniu,turinciu invaliduma (nebutinai protinem ligom),tai kazkiek keiciasi sio zodzio prasme.
Vartotojo avataras
Parašė Kerol
#166610 aI, AŠ NE ŽMOGUS.
Parašė zvalgas
#179909 Man nori duot kazkokią grupę , tik va įdomu kokia iš jos nauda ? Legaliai nesu dibęs , tai kaip suprantu pinigų negausiu ? O dėl ko nors kito ji kaip ir nereikalinga ...
Parašė schizophrenic
zvalgas rašė:Man nori duot kazkokią grupę , tik va įdomu kokia iš jos nauda ? Legaliai nesu dibęs , tai kaip suprantu pinigų negausiu ? O dėl ko nors kito ji kaip ir nereikalinga ...

Na, jei neklystu, už 3 grupę (nors dabar vadinama nebe grupėm, 3gr = ~75% darbingumo, 2gr = ~50%, 1gr = ~25%) duoda ~250lt/mėn, už 2 ~500lt/mėn, už 1 - 720lt.
Aš turiu 1 grupę, skamba nelabai maloniai tas statusas "pirmos grupės invalidė", bet gaunu tiek pinigų, kiek dalis žmonių dirbdami visą mėnesį. O šiaip dar yra lengvatų viešajam transportui, į visokius muziejus ir pan vietas galima eit nemokamai. Manau, kad naudos gana daug, ypač kai pinigų reikia.
Vartotojo avataras
Parašė lorke
#179987 pas mane irgi yra 20% darbingumas (1grupe) man tai labai baisu buvo kai atejau be eiles prieme ir iskart 1 gr, iskart nebeleido dirbti ir pan...
Parašė zvalgas
#179994 O tai ,kad niekur nedirbes nieko nereiškia ?
Vartotojo avataras
Parašė enya
#179998 kiek girdejau, tai uz antra grupe nelabai ka gausi, jeigu nera 4 metu stazo. papildykit, ar pataisykit, jeigu nusisneku.
Parašė schizophrenic
#180014 Jeigu tau 60 metų ir dar niekada nedirbai, tai gal ir svarbu tas stažas. Bet jeigu ~20 tikrai turėtum gaut.
Aš nesu dirbus.
Vartotojo avataras
Parašė enya
#180020 kazkiek moka, bet maziau, nei tiems, kuriu stazas 4 metai ir daugiau
Vartotojo avataras
Parašė Lota
#180174 Bijau, kad artimiausiu jei nesusidėliosiu savo šriūbelių į vietą , manęs irgi tas pats pats laukia. :x
O pinigėliai tai visiškai maži. Galiu įsivaizduot, kad sveiko proto, racionalus žmogus sugebėtų iš jų pragyvent. bet kai stogas paplaukęs tai paplaukęs
Vartotojo avataras
Parašė rugpjūtis2006
#182114 o kokiu principu nustatomas tas invalidumas ? kaip daktarai mato kiek tu darbingas kiek ne ?
Parašė zvalgas
#185039 Šiandien tapau in*al*du :achtung , 40 procentų darbingas , kuri čia grupė skaitosi ?