Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė Sklandantis
#412709 Kadangi šiuo metu turiu reikalų su netolygiu venlafaxino veikimu, kai vakarais užeina gan stiprus nerimas ir baimė, galiu pasidalinti vienu nedideliu atradimu, kuris padeda sumažinti nerimą ne prasčiau nei lexotanilis. Tai visiems gerai žinomas N-acetyl cisteinas arba kitaip NAC, o liaudyje žinomas tiesiog kaip ACC. Taip, tas pats mukolitikas ir vienas stipriausių antioksidantų. Man užtenka pusės tirpios 600mg tabletės, t.y. 300mg. Bet skaičiau, kad žmonės geria po 1000mg ir daugiau. Poveikis prasideda maždaug po 10-15 min, trunka 3-4 val. Nerimo sumažėjimą vertinčiau maždaug 70-80%. To pakanka, kad būtų galima užsiimti įprasta veikla.
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
ciaupas rašė:Neuroleptikai man išvis nerimo nerimo neima. Reikia orientuotis i Gabaerginius preparatus pvz. lyrica, phenibut, benzai ir panasiai. Finlepsinas man padeda, bei kiti nuotaiku stabilizatoriai arba antiepileptikai kitaip. Reikia tiesiog imti bandyti ir matysi ar tau veikia ar ne, kito kelio cia nera. Keistas dalykas pastebejau kad man nerima mazina amantadinas 300mg

Jei amantadinas nerima mazina, tai turbut turesi per daug aktyvia glutamato sistema ir per mazai aktyvia gabaenergine sistema. Man tai labai padeda memantinas nuo nerimo, jis blokuoja nmda receptorius (kaip ir amantadinas, tik jis daugiau dopaminerginio dar veikimo turi). Man kolkas niekas nera taip padejes nuo depresijos ir nerimo kaip memantinas. Ir dar kelsiu iki 20mg.

Tyrimu yra nemazai internete, jog jis geras priedas prie antidepresanto. Nors as asmeniskai dar geriau jo poveiki jauciau kai trumpa laika buvau be antidepresantu. Bet siaip ziauriai cool vaistas ir 0 salutiniu poveikiu.

Glutamatine sistema turi didele itaka depresijai, todel ketaminas ir yra veiksnus kaip stipriausias nmda antagonistas.
Parašė ciaupas
Sklandantis rašė:Kadangi šiuo metu turiu reikalų su netolygiu venlafaxino veikimu, kai vakarais užeina gan stiprus nerimas ir baimė, galiu pasidalinti vienu nedideliu atradimu, kuris padeda sumažinti nerimą ne prasčiau nei lexotanilis. Tai visiems gerai žinomas N-acetyl cisteinas arba kitaip NAC, o liaudyje žinomas tiesiog kaip ACC. Taip, tas pats mukolitikas ir vienas stipriausių antioksidantų. Man užtenka pusės tirpios 600mg tabletės, t.y. 300mg. Bet skaičiau, kad žmonės geria po 1000mg ir daugiau. Poveikis prasideda maždaug po 10-15 min, trunka 3-4 val. Nerimo sumažėjimą vertinčiau maždaug 70-80%. To pakanka, kad būtų galima užsiimti įprasta veikla.

koks tai poveikis? Su kuo butu galima palygint?? Susidomejau...
Parašė vitamin9
#412766 Gavau peraxotino ar kazkaip panasiai vadinas. Pirmos 1/4 tabletes suejo visai neblogai,praktiskai nejauciu jokiu salutiniu pfu pfu pfu. Nezinau isijungiau trumpam tema,sakiau net neisiu cia o tiesiog gersiu nezinodamas kaip veiks,bettt pirstai patys padare. Pradejau skaityti tema ir pamaciau kaip kam bloga,kiti zudytis nori ir pagalvojau maziau reik skaityt pabandyt ir ziuret kas bus,nes prisiskaitai ir paskiau lauki tik blogo. Paskiau paskaiciau kad kazkas ten nuo valdoxano mire irgi zudytis norejo,tai isvis man nesuprantama kaip taip gali but,ten ji geriau tai jis kaip papildas net ne vaistas kaip saldainis,o kaip kam va tokius dalykus issaukia,net nesuprantu kaip kai ten melatoninas. Ziuresim kas bus.
Parašė vitamin9
#412767 O kas blogiausia kad simtai kuriem gerai,jie neateina pasakyt kaip vaistas padeda ateina tik tie kuriem buna bloga tuo momentu,o kai susitvarko dingtsa be pozityviu atsiliepimu,biski minusas gali but kaikuriu temu.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#412770 Juk siūliau tau iš pradžių Seroxatą su Quetiapinu. Seroxatas ir yra Paroksetinas. Jis vienas iš agresyvesnių AD, bet tikrai superinis. Man kad ir daug šalutinių būna nuo jo, vistiek prakenčiu ir poto tikrai verta. O šiaip labai taikliai pasakyta - tiem kam gerėt pradeda, nustoja rašinėt forumuose, aš tą patį darydavau. Dauguma rašo tik tie kuriems neigiami poveikiai. Aš paprastai patarsiu - jeigu gali pakentėt su šalutiniais - kentėk. O jeigu šalutiniai tikrai žiaurūs kaip haliucinacijos ar visiška isterija - tada nutrauk. Man pvz nuo jų liejasi akyse, vyzdžiai biškį plečiasi, užkietėja viduriai, lytiniai reikalai suprastėja, svaigsta galva, spengia ausyse.. bet su laiku susitvarko viskas ir po biškį gerėja. Jei esi tikrai pažeidžiamoj stadijoj - neskaityk internete. Aš vartoju dabar 30mg paroksetino, su juo reik atsargiai kelt dozes ir numetinėt irgi atsargiai reikia. O šiaip - super vaistas. Jei ne jis - manęs čia nebūtų.
Parašė vitamin9
Deividas rašė:Juk siūliau tau iš pradžių Seroxatą su Quetiapinu. Seroxatas ir yra Paroksetinas. Jis vienas iš agresyvesnių AD, bet tikrai superinis. Man kad ir daug šalutinių būna nuo jo, vistiek prakenčiu ir poto tikrai verta. O šiaip labai taikliai pasakyta - tiem kam gerėt pradeda, nustoja rašinėt forumuose, aš tą patį darydavau. Dauguma rašo tik tie kuriems neigiami poveikiai. Aš paprastai patarsiu - jeigu gali pakentėt su šalutiniais - kentėk. O jeigu šalutiniai tikrai žiaurūs kaip haliucinacijos ar visiška isterija - tada nutrauk. Man pvz nuo jų liejasi akyse, vyzdžiai biškį plečiasi, užkietėja viduriai, lytiniai reikalai suprastėja, svaigsta galva, spengia ausyse.. bet su laiku susitvarko viskas ir po biškį gerėja. Jei esi tikrai pažeidžiamoj stadijoj - neskaityk internete. Aš vartoju dabar 30mg paroksetino, su juo reik atsargiai kelt dozes ir numetinėt irgi atsargiai reikia. O šiaip - super vaistas. Jei ne jis - manęs čia nebūtų.

Nelabai situs vaistus zinojau tai kazkaip net neatsiminiua kad pirmam poste rasei apie situs vaistus :D Jo jo kazkur grupej paskaiciau kad kazkam spaudima pakele,o man ir taip jis buna biski pakiles,tai dabar filmuoju apie spaudima biski pajudejes daugiau :D Nesamone kai pasiskaitai paskiau filmuoji kai jautrioj stadijoj esi. Dziugu girdet gal ir man gerai veiks :) Vakar sunkei tik kad uzmigau labai,jauciu jis dadejo,nors ir lengvai neuzmiegu bet buvo jau laaaabai sunkei. Nuo quetiapino 3 dienas negalejau galvot negatyvi mintis buvo uzvaldzius galva,naktinei priepuoliai,garsai bandant uzmigt,puse metu saunancios mintys uzmust kanors,va mano quetiapino side effectai ir juos kentejau,net sunku pagalvot,dabar jie kaip ir nieko nors maza doze geriu bet kazkap net nesinori ju gert pagalvojus apie kokias mintis jie man isauke,nepateisinu tokiu salutiniu :D Nors ir praejo. O sitas bent po keliu dienu pfu pfu kaip minejau jokiu salutiniu,nu uzmigau sunkei labai,palyginus su quetiapinu tai nieko,nu ziuresim kas bus peranksti dar.
Bijau tik vieno,kad labai neuzbukintu galvos. Kad ir su nerimu bet buni gyvas o kiti buna kaip mirtazapinas uzbukina gyvenine kazkokiam burbule tai nieko gero.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#412773 Na per anksti tai faktas. Pavartok bent mėnesį ar du 20-30mg ir tada spręsk. Šiaip jie bukina ta prasme, kad biškutį pasidarai bejausmis. Emocijas kažkiek užslopina, bet aš skaitau tai teigiamas dalykas kartais. Jei nori pailsėt nuo nerimo ir pagaliau atsipalaiduot, tai emocijas reikia kažkiek užslopint. O dėl užmigimo... tai per daug nieko nejausi. Tiesiog nerimas sumažės, mintys kažkiek nurims ir natūraliai užmigsi. Man jie nuima nerimą, bet tuo pačiu prideda ir energijos, atsiranda noras kažkur eit, kažką daryt, su kažkuo susitikt ir panašiai. Tai žiūrėkis pagal dozę. Jei jausi kad labai aktyvuoja - mažink. Bet nemanau kad labai aktyvuos. Čia tikrai ne koks fluanxolis ar haloperidolis. Va tie tai jopapa kaip aktyvuoja.. Šitie kitaip. Gėriau aš juos 7 metus, bet va nutraukiau, 2 metus pabuvau be vaistų ir vėl į duobę. Tai dabar vėl ant Paroksetino sėdžiu.. Dar irgi pilnai neįsivažiavo, bet panikos/nerimo nebeliko beveik. Na ir quetiapino 225mg geriu. Jie tai nežinau... nelabai kažką jaučiu nuo jų. Vistiek mintys truputį padrikos ir per aktyvi galva. Bet quetipinas bent užmight padėdavo kai blogai labai buvo. O dabar nieko aš nuo jo nejaučiu. Kažkaip kai antrą ar trečią kartą gydais pastebėjau jau nebetaip vaistai veikia deja. Anksčiau quetipinas tikrai mane nuramindavo, dabar kaip saldainiai deja... Bijau kad ir paroksetinas ateity netaptų kaip saldainiai. Tada jau išvis nebeliks jokių vaistų man kurie padeda.
Parašė vitamin9
Deividas rašė:Na per anksti tai faktas. Pavartok bent mėnesį ar du 20-30mg ir tada spręsk. Šiaip jie bukina ta prasme, kad biškutį pasidarai bejausmis. Emocijas kažkiek užslopina, bet aš skaitau tai teigiamas dalykas kartais. Jei nori pailsėt nuo nerimo ir pagaliau atsipalaiduot, tai emocijas reikia kažkiek užslopint. O dėl užmigimo... tai per daug nieko nejausi. Tiesiog nerimas sumažės, mintys kažkiek nurims ir natūraliai užmigsi. Man jie nuima nerimą, bet tuo pačiu prideda ir energijos, atsiranda noras kažkur eit, kažką daryt, su kažkuo susitikt ir panašiai. Tai žiūrėkis pagal dozę. Jei jausi kad labai aktyvuoja - mažink. Bet nemanau kad labai aktyvuos. Čia tikrai ne koks fluanxolis ar haloperidolis. Va tie tai jopapa kaip aktyvuoja.. Šitie kitaip. Gėriau aš juos 7 metus, bet va nutraukiau, 2 metus pabuvau be vaistų ir vėl į duobę. Tai dabar vėl ant Paroksetino sėdžiu.. Dar irgi pilnai neįsivažiavo, bet panikos/nerimo nebeliko beveik. Na ir quetiapino 225mg geriu. Jie tai nežinau... nelabai kažką jaučiu nuo jų. Vistiek mintys truputį padrikos ir per aktyvi galva. Bet quetipinas bent užmight padėdavo kai blogai labai buvo. O dabar nieko aš nuo jo nejaučiu. Kažkaip kai antrą ar trečią kartą gydais pastebėjau jau nebetaip vaistai veikia deja. Anksčiau quetipinas tikrai mane nuramindavo, dabar kaip saldainiai deja... Bijau kad ir paroksetinas ateity netaptų kaip saldainiai. Tada jau išvis nebeliks jokių vaistų man kurie padeda.

Jo sita ir as pastebejes kad kai pradedi isnaujo sudas gaunas kai nutrauki,nesupranti delko. Zodziu jauciasi cia nerimas ir nuo sito jauciu po biski,galvojau siaip bet sitas jauciu kabina. Jauciu kol ikaliau buvo norm ikalus ta tablete suveike ir ziuriu kad blogiau :D Krc bus ir su situ nesamoniu,cia susikoncentruot pabandziau ir taip pakirto kad baisu,dirbt kaip reikes nezinau. Nezinai tai emocijos ir yra tas dalykas nuo kurio nori eit kazka daryt,veikia ten kazkas kas judina o tai jei emocijas uzbukina ir nori kazko tai kazkaip keistai skamba. Labai uzknisa jei uzbukina ir nenori visai jokiu siekiu...
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#412786 Emocijos ir motyvacija du skirtingi dalykai. Tarkim - jei mirsta gyvunelis filme - tu verki. Su seroxatu neverksi. Bet kas liecia teigiamas emocijas ir motyvacija kazka siekti ir veikti - ta jausi. Sunku paaiskint. Bukina gal jautruma, bet energijos ir motyvacijos prideda.
Parašė vitamin9
Deividas rašė:Emocijos ir motyvacija du skirtingi dalykai. Tarkim - jei mirsta gyvunelis filme - tu verki. Su seroxatu neverksi. Bet kas liecia teigiamas emocijas ir motyvacija kazka siekti ir veikti - ta jausi. Sunku paaiskint. Bukina gal jautruma, bet energijos ir motyvacijos prideda.

Nu duok dieve. Man jau prasidejo lomkes isgeriau pora tableciu ir sustras pasijauciau o dabar nerimas kurio lorikas nenumusa visai,nors ir su juo buvo,bet dabar isvis 10 zingsniu atgal nei kaip buvau :D zjbs kai pradedi gert vaistus ir pajudi ne prieki o gryzti atgal normaliai :D uzmigt vp neina. viskas salutiniuose parasyta istikro. teks kentet ir laukt to menesiuko ar kiek nebent bus labai blogai :) escitalopramas lyg atsimenu irgi galva sunesioja ant nerimo gerai,tik kas keista,vaistai nuo nerimo,o kai pradedi gert tai nerima taip sudauzo kad nesupranti kas daros,kazkaip keistai.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
vitamin9 rašė:
Deividas rašė:Emocijos ir motyvacija du skirtingi dalykai. Tarkim - jei mirsta gyvunelis filme - tu verki. Su seroxatu neverksi. Bet kas liecia teigiamas emocijas ir motyvacija kazka siekti ir veikti - ta jausi. Sunku paaiskint. Bukina gal jautruma, bet energijos ir motyvacijos prideda.

Nu duok dieve. Man jau prasidejo lomkes isgeriau pora tableciu ir sustras pasijauciau o dabar nerimas kurio lorikas nenumusa visai,nors ir su juo buvo,bet dabar isvis 10 zingsniu atgal nei kaip buvau :D zjbs kai pradedi gert vaistus ir pajudi ne prieki o gryzti atgal normaliai :D uzmigt vp neina. viskas salutiniuose parasyta istikro. teks kentet ir laukt to menesiuko ar kiek nebent bus labai blogai :) escitalopramas lyg atsimenu irgi galva sunesioja ant nerimo gerai,tik kas keista,vaistai nuo nerimo,o kai pradedi gert tai nerima taip sudauzo kad nesupranti kas daros,kazkaip keistai.

Vat tuo ir bjaurios šitos ligos... neveltui sakiau kad gyvenam dar akmens amžiui. Žmogus nebepakelia įtampos, nerimas nesveikas, nemiga, mintys laksto.. ir tada įkali vaistų ir išviso visas pasaulis dar labiau susisuka. Normalu kad pakilo nerimas deja.. tokie jau tie vaistai zarazos. Tarkis su daktare. Gal dozę didins poto, gal pagerės ir taip. Bet aš sakau taip - jei dar žmogus sugebi eit į darbą ir atsikelt iš lovos - tai nėra taip blogai kaip manai. Aš nei vieno iš tų dalykų negalėjau. Galų gale net nusipraust negalėjau. Visada atrodo "oi ble dabar jau tikrai pasiekiau dugną...". Poto supranti, kad dugnas kur kas gilesnis gali būt.
Vartotojo avataras
Parašė Sklandantis
ciaupas rašė: koks tai poveikis? Su kuo butu galima palygint?? Susidomejau...

Neturiu didelės patirties su įvairiais preparatais. Gal panašu į lexotanilį, bet visiškai neslopina ir nemigdo.
Vartotojo avataras
Parašė Sklandantis
Vartotojo avataras
Parašė biggie
#412870 NAC daug duomenu turi priklausomybiniam elgesiui mazint