Moderatorius: signs

Parašė mizantropas
#241982 Geriu šį vaistą, tai pirmas vaistas kuris man padėjo šiemet pirmą rudenį neatsidurti ligoninėje , o šiaip nuo jo didelis tingumas užplūsta .
Vartotojo avataras
Parašė mango123
#260753 jau geriau lai buna tingumas,nei kraustztis is proto ir vaiksciot pirmzn ir atgal :lakstau isgeriau jo rzte ir po pietu jauciuosi rami,nueme panikos atakas protas prasviesejo,o siaip dushas padeda saltas tinguli visa nuima. :da
Parašė Baran
#290985 klausykit, nuo ko gali buti stiprus dieninis mieguistumas ir apatija, pradejau gerti 100 mg soliano ir 25 mg valdoxano, diena negaliu prabusti, vis norisi krist i lova, nuo kuriuo cia vaisto taip gali buti? soliano salutiniame lapelyje kaip tik raso, gali buti nerimas, azitacija, ekstrapiramidiniai, o apie mieguistuma nieko neparasyta..
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
#290987 Mažiau inf.lapelių reik skaityti, bent taip man gyd. sakė.
Mane pvz. nuo anafranilio slopino, nors jis aktyvinantis...
Tiesiog tarkis su gyd., nes mes ne medikai ir aiškint kaip kas veikia negalim.
Parašė burial
Baran rašė:klausykit, nuo ko gali buti stiprus dieninis mieguistumas ir apatija, pradejau gerti 100 mg soliano ir 25 mg valdoxano, diena negaliu prabusti, vis norisi krist i lova, nuo kuriuo cia vaisto taip gali buti? soliano salutiniame lapelyje kaip tik raso, gali buti nerimas, azitacija, ekstrapiramidiniai, o apie mieguistuma nieko neparasyta..

gali buti nuo valdoxan'o, bet gali buti ir nuo amisulprido, nes jis dalinis D2 agonistas, t.y padidina dopamino kieki, kai jis mazas, arba sumazina, jei kiekis per didelis. Jei pamazino, is to galejo atsirasti mieguistumas
Parašė Baran
#291054 kodel neimanima baigti geriant soliana? reikia labai susikaupti, kad patirt orgazma..
Parašėnemoku
Baran rašė:kodel neimanima baigti geriant soliana? reikia labai susikaupti, kad patirt orgazma..

Pasiskaityk salutinius, raso.
Parašė burial
nemoku rašė:
Baran rašė:kodel neimanima baigti geriant soliana? reikia labai susikaupti, kad patirt orgazma..

Pasiskaityk salutinius, raso.

abejoju, kad ten raso kodel sunku patirti orgazma. Siaip vaistai nesirenka kur blokuoti dopamina, jie blokuoja ji visur ir kartu tai daro "malonumo centruose", dopamino receptoriai buna uzimti vaisto, tai taip ir gaunas, kad pritruksta dopamino, nebent kartu vartojamas vaistas, kaip bupropionas, kuris padidina dopamino "kabinimasi" prie likusiu laisvu receptoriu
Parašė Baran
#291321 sveiki, man nuo soliano visiskai dingo emocijos, laimes dziaugsmas, toks kaip robotas jauciuosi, niekas nebedomina, cia gal del to, kad d2 dopamina blokuoja? kazkaip nepatinka man tokia busena, muzika klausau ir groja bet kas man tas pats, negaliu isiklausyti i zodzius.. ar kam taip yra?
Vartotojo avataras
Parašė Procyon
Baran rašė:sveiki, man nuo soliano visiskai dingo emocijos, laimes dziaugsmas, toks kaip robotas jauciuosi, niekas nebedomina, cia gal del to, kad d2 dopamina blokuoja? kazkaip nepatinka man tokia busena, muzika klausau ir groja bet kas man tas pats, negaliu isiklausyti i zodzius.. ar kam taip yra?

Šiaip dozės iki 200 mg kaip tik turėtų padidinti dopamino kiekį smegenyse, bet kiekvienas reaguoja skirtingai. Galbūt reikėtų sumažinti dozę?..

Dopaminas tikrai susijęs su laimės jausmu, motyvacija, energija...

Didelė amisulprido dozė limbinių struktūrų posinapsinius D2 receptorius blokuoja labiau, negu analogiškus dryžuotojo kūno receptorius. Skirtingai nuo klasikinių ir atipinių neuroleptikų, amisulpridas nesukelia katalepsijos ir po pakartotinio gydymo pernelyg didelis D2 dopamino receptorių jautrumas neišsivysto. Maža amisulprido dozė pirmiausiai blokuoja priešsinapsinius D2/ D3 receptorius ir sukelia dopamino išsiskyrimą, dėl to sumažėja jo slopinimasis poveikis.
Parašė burial
#291347 siaip tas d2 dalinis agonizmas yra santykinis dalykas, nes skirtingi vaistai skirtingai "palieka vietos" naturaliam dopaminui kabintis prie d2 receptoriu, jei pinigai ne problema, manau Abilify duotu daug efektyvesni efekta, nei amisulpridas, nes priedo prie d2 dalinio turi 5ht1a dalini agonizma + 5ht2a antagonizma, kurie ji padaro "labiau" panasu i atipini neureleptika, kitaip sakant platesnio efekto
Vartotojo avataras
Parašė Procyon
#291362 Beje, o nuslopina tik neigiamas ar ir teigiamas emocijas?..
Vartotojo avataras
Parašė Procyon
Procyon rašė:Beje, o nuslopina tik neigiamas ar ir teigiamas emocijas?..

Ech, turėjo būti atvirkščiai suformuluota... Ar nuslopina ne tik teigiamas, bet ir neigiamas emocijas?
Parašė Baran
#292960 as nuo jo visalaik jauciuosi alkanas ir priedo daug svorio priaugau.. ar kam nors yra ar buvo tokia problema (butent su svoriu)?
Parašė Baran
#293379 auga kam nors svoris nuo soliano? man - taip