Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#405039 Vartoju litį apie du mėnesius, niekad gyvenime geriau nesu jautęsis. Diagnozė f31.6. Prieš tai vartojau depakiną, tai jis be papildomo neuroleptiko mažai ką tepadarė, šiek tiek "aukštumas" nuemė.
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
feniksas rašė:atsakykit kas praktiskai ant saves bande esat, kas geriau pakelia nuotaika depakine ar litis, kuris geriau? ir is vis litis akivaizdziai kelia nuotaika ar tik kazkiek nezymiai

Man asmeniškai tai labai nuotaiką kelią. Ir su visoms negeroms mintimis tvarkytis padeda.
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#405045 Man ne. Numest sugebėjau 3kg. Bet girdėjau,jog kai kuriems augina, nes veikia skydliaukę
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#405046 Iš šalutinių jaučiu, jog regėjimą veikia, akys greit pavargsta, vakare skauda, bet lašiukai padeda. Pradžioj gerklė padžiuvo, bet dabar viskas tvarkoj
Vartotojo avataras
Parašė biggie
#405047 litis issiskiria is kitu normatimiku tuo, kad turi anti-suicidini poveiki, clozapinas irgi tuo pasizymi, bet butent siti abu vaistai reikalauja nuolatiniu tyrimu kraujo, vaistu koncentracijos organizme ir t.t.
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#405051 Greičiausiai dėl to ir pakeitė neuroleptikai litį, nes gydytojiems mažiau vargo :)
Vartotojo avataras
Parašė tostancelis
#405097 Man labai padėjo litis :) Tiesa, vartoju gan didelę dozę - 1350 mg. Koncentracija apie 0.7. Sergu ultra greito ciklo Bipoliniu sutrikimu. Tai tiktais kitus panaikino visą cikliškumą ir nebeturiu hipomanijų jau gal apie pusę metų. Jis man šiek tiek veikia depresiją, bet jai man reikia kažko papildomo.

Anksčiau bandžiau depakiną, valproinę rūgštį, karbamazepiną.

Litis stabilizuoja, olanzapinas sulygina mišrias būsenas, o dabar pradėjau vartoti mirtazapiną
Vartotojo avataras
Parašė biggie
tostancelis rašė:Man labai padėjo litis :) Tiesa, vartoju gan didelę dozę - 1350 mg. Koncentracija apie 0.7. Sergu ultra greito ciklo Bipoliniu sutrikimu. Tai tiktais kitus panaikino visą cikliškumą ir nebeturiu hipomanijų jau gal apie pusę metų. Jis man šiek tiek veikia depresiją, bet jai man reikia kažko papildomo.

Litis stabilizuoja, olanzapinas sulygina mišrias būsenas, o dabar pradėjau vartoti mirtazapiną

Pas mane irgi ultra greiti pasikeitimai, antidepresantai, buna, pablogina sita dalyka, bet be ju kaip lavonas, tai neiseina atsisakyt.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
ultravioletas rašė:
biggie rašė:
tostancelis rašė:Man labai padėjo litis :) Tiesa, vartoju gan didelę dozę - 1350 mg. Koncentracija apie 0.7. Sergu ultra greito ciklo Bipoliniu sutrikimu. Tai tiktais kitus panaikino visą cikliškumą ir nebeturiu hipomanijų jau gal apie pusę metų. Jis man šiek tiek veikia depresiją, bet jai man reikia kažko papildomo.

Pas mane irgi ultra greiti pasikeitimai, antidepresantai, buna, pablogina sita dalyka, bet be ju kaip lavonas, tai neiseina atsisakyt.

Yra skirtumas?
kaip suprantu tu pats sau tiek tableciu paskirei?
Vartotojo avataras
Parašė biggie
ultravioletas rašė:aisku kad yra, nes normalus psichiatras tiek daug nepaskirtu. tu ateini prasai ko tau reikia, jie sutinka ir israsineja tiek kiek tu nori? nors ir 100 pakeliu prirasis jeigu paprasysi?

Visi mano vaistai terapinese dozese, nei vienais nepiktnaudziauju ir nesiruosiu to daryti, be to su laiku ju mazes. Bet, kaip suprantu, su apelsinu diskutuoju, tai to daugiau ir nebedarysiu :oops:
Vartotojo avataras
Parašė biggie
#405727 Tai kad valproatas ir olanzapinas visiskai skirtingai veikia, prie ko cia du vienodi? Pregabalinas ir valproatas veikia panasiai, bet pregabalinas kolkas su konkrecia ir laikina uzduotim israsytas.
Vartotojo avataras
Parašė signs
#406298 Kažkaip šiandien galvoju, ir per vaistai.lt pamačiau, kad Lietuvoje yra ir litis prailginto veikimo. Vartoju trumpo veikimo ir su 1350mg doze koncentracija lygi 0,68, tai nėra to ličio pilno efekto, tačiau gyvenu be manijų ir hipomanijų