Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė biggie
VVika rašė:
biggie rašė:
VVika rašė:Nutraukusi zyprexa gerai jauciausi 3 dienas.Vakar ilgai negalejau uzmigti, eme meginti lizti nerimo panikos bangeles. Ryte pabudus eme siek tiek listi ikyrios mintys. Diena jauciausi nelabai kaip kol pagaliau uzejo ne itin stipri panikos/nerimo ataka, teko isgerti Xanax:( Ir mintys nemalonios eme listi. Ar gali taip buti del zyprexa nutraukimo, nors vaista geriau neilgai ir maza doze? O gal tiesiog pripratau per tas 20 dienu, kad zyprexa sutvarke man nuotaikas ir nueme ikyrias mintis, o nutraukus vaista, buvusi savijauta grizo:( Labai tikiuosi, kad pavaduojanti gydytoja ras alternatyva.

Ilgiau vartojant dopamino antagonistus, padaugina organizmas receptoriu kieki, todel nutraukus vaista, naturalaus dopamino nebeuztenka organizmo poreikiams patenkinti. Todel situacija tampa "blogesne, nei pries tai". Per kiek laiko bus geriau pasakyt negaliu, bet bus.

Jei tikrai prastai, gali pabandyti fluphentixolio 1mg pavartot, turetu nuimti ta nutraukimo sindroma. Jei per silpnas, bandyk Seroquel. Zyprexa - stiprus vaistas, net ir 2,5mg turi dideli poveiki, tad viskas cia normalu.

O fluphentixol ir Seroquel taip pat nuotaikos stabilizatoriai?
Ziuriu, man su kiekviena valanda siandien vis blogiau. Jau nerimas ima ir zliumbti pradejau I pavakare is nevilties. Visi simptomai, nuo kuriu pagelbejo zyprexa, grizta pilnai:( Ko gero nakciai vel teks gerti ketvertuka zyprexa, nes nepakeliama taip jaustis.

Kaip dabar jauties? As numeciau amisulprida ir pakeiciau i olanzapina. Dabar pakeliau iki 10mg ir jauciuos stipriai geriau
Vartotojo avataras
Parašė VVika
#321524 Biggie, kadangi vakar jauciausi visai sudinai - ir apatija kabinosi ir zliumbiau pavakariais, ir kazkokia neviltis, mintys listi pradejo, tai vakare isgeriau kervertuka. Siandien - puse velnio. Dar galva nesvaigsta, bet nuotaika ne kokia, nes labai nusivyliau, kad nutraukus olanzapine man grizo visi depresijos simptomai. Tikejausi, kad tie blogumai negris, vis tik penktas menuo saziningai geriu antidepresanta.Man kyla vienas klausimas, kodel antidepresantas nesutvarko depresiniu simptomu? Kai pirma karta susirgau, tik AD geriau, jokiu pagalbiniu vaistu. Nepamenu kiek laiko reikejo, bet antidepresantai istrauke is depresijos, be jokiu neuroleptiku ir panasiai. Tik paniku ataku metu isgerdavau kloniko arba Xanax gabaliuka.
Siandien vel gersiu ketvertuka olanzapine, itariu, kad ryt jau svaigs galva, o ryt einu pas pavaduojancia gydytoja, gal kazka svelnesnio israsys stabilizuoti nuotaikoms, nesvaiginancio sitaip ziauraiai. Kazkaip man jau rankos nusvyra:(
Biggie, gal turi pasiulymu, patarimu del vaisto mano atvejui?
Vartotojo avataras
Parašė VVika
#321525 Biggie, man nuo 2.5 mg galva nenormaliai svaigsta, o jau nuo 10 mg jokiu salutiniu? O gal man reikejo pakenteti ir nustotu tie svaigimai? Per 20 dienu nepraejo, gal dar reikejo kenteti, kaip manai?
Vartotojo avataras
Parašė biggie
VVika rašė:Biggie, kadangi vakar jauciausi visai sudinai - ir apatija kabinosi ir zliumbiau pavakariais, ir kazkokia neviltis, mintys listi pradejo, tai vakare isgeriau kervertuka. Siandien - puse velnio. Dar galva nesvaigsta, bet nuotaika ne kokia, nes labai nusivyliau, kad nutraukus olanzapine man grizo visi depresijos simptomai. Tikejausi, kad tie blogumai negris, vis tik penktas menuo saziningai geriu antidepresanta.Man kyla vienas klausimas, kodel antidepresantas nesutvarko depresiniu simptomu? Kai pirma karta susirgau, tik AD geriau, jokiu pagalbiniu vaistu. Nepamenu kiek laiko reikejo, bet antidepresantai istrauke is depresijos, be jokiu neuroleptiku ir panasiai. Tik paniku ataku metu isgerdavau kloniko arba Xanax gabaliuka.
Siandien vel gersiu ketvertuka olanzapine, itariu, kad ryt jau svaigs galva, o ryt einu pas pavaduojancia gydytoja, gal kazka svelnesnio israsys stabilizuoti nuotaikoms, nesvaiginancio sitaip ziauraiai. Kazkaip man jau rankos nusvyra:(
Biggie, gal turi pasiulymu, patarimu del vaisto mano atvejui?

Ketvertukas olanzapino tai 2,5mg taip? Jei taip, tai cia pati minimaliausia doze. Tokia doze tu jauti ne visa vaisto efekta, o tik slopinima. Jei AD nesutvarko depresijos ir vis dar yra nerimas, beveik garantuotai galima daryti prielaida, kad fone yra bipoliskumas. Yra vienas vaistas, kuris labai gerai veikia bipoline depresija, tai lamotriginas. Uzsimink daktarei, jei ji sakys, kad jis tik epilepsijai - netikek.

O siaip, nueik pas gydytoja ir tada papasakok kaip ka keite. Tada galima bus kazka mastyt. Pasiulyk ir olanzapina iki 5mg padidint, kaip sakiau, nesistebeciau, kad labai net gi pageretu.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
VVika rašė:Biggie, man nuo 2.5 mg galva nenormaliai svaigsta, o jau nuo 10 mg jokiu salutiniu? O gal man reikejo pakenteti ir nustotu tie svaigimai? Per 20 dienu nepraejo, gal dar reikejo kenteti, kaip manai?

Olanzapinas toks vaistas, kad efektyvumas dideja didinant dozei, o salutiniai nesikeicia arba net pamazeja.
Vartotojo avataras
Parašė VVika
#321529 As juk ir pradejau olanzapina nuo 5 mg. Pasakius savo daktarei, kad labia svaigsta galva, ji ir pasiule mazinti iki 2.5 mg. Kai paklausiau, ar vel padidinti iki 5 mg, jei praeis galvos svaigimai, ji atsake, kad nedidinti, Va ir suprask kaip nori.
Tai reiksia, jei si karta mano depresijos nesutvarko antidepresantas, pas mane tikrai issivyste bipolinis sutrikimas? Pas mane ne tik nerimas, ziauriausia man apatija, beviltiskumas ir nemalonios mintys:(
lamotriginas nuima nemalonius depresinius pojucius?
Vartotojo avataras
Parašė VVika
#321531 Biggie, nelabai tikiu, kad si gydytoja ka nors kardinaliai keis, juk ji ne mano gydytoja, tik priversta mane priimti, nes manoji atostogauja. Man jau kyla itarimai, kad paroksetinad man jokio teigiamo poveikio nedaro, geriu kaip saldainiukus ir nieko jie nepadeda.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
#321532 as kaip tik grisiu turbut prie paroxetino, man jis super veike, escitalopramas tokio poveikio neturi.

Lamotriginas yra nuotaikos stabilizatorius ir jis super veikia depresija, bet jo labai ilgas titravimo laikotarpis, terapine doze pasieksi tik per 24 dienas, nors pagal studijas jis veikia jau trecia-ketvirta diena. Taip pat gali pabandyt olanzapina pakelt iki 10. Jei tikrai ikyrios mintys yra, tai jos ir gali sukelti apatija. Pagal simptomu logaritmus, pirmiausia yra tvarkomas mastymas, tik tada nuotaika, todel olanzapino turi buti tiek, kad panaikintu "ikyrumus".
Vartotojo avataras
Parašė VVika
#321533 Biggie, dekoju uz tokius issamius atsakymus. Ale pasikausciusi tamsta, gal pati kokia gydytoja?:)
Nezinau kaip ivertinti savo minciu ikyrumo lygi. Kai vel apeme apatija metus olanzapine ir iki jo vartojimo, , tai kyla kvailos mintys apie gyvenimo prasme, kam apskritai gyventi, ateiti ir panasiai.
Biggie, ar tau nepanasu, kad man paroksetinas 40mg. nepadeda/neveikia. Daktare pavarte kortele ir paziurejo, kas man anais laikais padejo, todel ir pakeite Cymbalta I paroksetina, nes anuomet man jis padejo. Gal koki seroxata meginti? Esu ir ji anuomet gerusi.
Sakai pakelti olanzapine iki 10 mg? o kam? man nuima ikytumus ir 2.5-5 mg, o juk geriant 10 mg galvos svaigimai, jei jau tokie man reiksiasi, nepraeis, ane?
O kodel tu negeri lamotrigino, matau, kad irgi turi bipolini.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
VVika rašė:Biggie, dekoju uz tokius issamius atsakymus. Ale pasikausciusi tamsta, gal pati kokia gydytoja?:)
Nezinau kaip ivertinti savo minciu ikyrumo lygi. Kai vel apeme apatija metus olanzapine ir iki jo vartojimo, , tai kyla kvailos mintys apie gyvenimo prasme, kam apskritai gyventi, ateiti ir panasiai.
Biggie, ar tau nepanasu, kad man paroksetinas 40mg. nepadeda/neveikia. Daktare pavarte kortele ir paziurejo, kas man anais laikais padejo, todel ir pakeite Cymbalta I paroksetina, nes anuomet man jis padejo. Gal koki seroxata meginti? Esu ir ji anuomet gerusi.
Sakai pakelti olanzapine iki 10 mg? o kam? man nuima ikytumus ir 2.5-5 mg, o juk geriant 10 mg galvos svaigimai, jei jau tokie man reiksiasi, nepraeis, ane?
O kodel tu negeri lamotrigino, matau, kad irgi turi bipolini.

As ne gydytojas, tik dalinuos tom ziniom, kurias igavau skaitydamas literatura.

Seroxat'as ir yra paroxetinas. Jei paroksetinas neduoda naudos, gali pabandyti pakeisti i fluoksetina. Jis labiausiai nuima apatija is visu SSRI. Yra netgi toks vaistas Symbyax, tai fluoksetinas + olanzapinas. Jis oficialiai patvirtintas bipolinei depresijai gydyt.

http://en.wikipedia.org/wiki/Olanzapine/fluoxetine

Pabandyk daktarei pasiulyt fluoksetino 20mg ir 5mg olanzapino. Nors idomu ka ji pati pasiulys, visvien turi tureti kazkokia nuomone kaip nuimti simptomus.

As pats pradejau titruoti lamotrigina, bet pakeiciau nuomone, jamsiu depakina. Pas mane daugiau nerimo, nei depresijos, todel depakinas labiau tinka.
Vartotojo avataras
Parašė VVika
#321536 Negaliu siulyti daktarei fluoksetino ir olanzapino, juk nuo olanzapino man sukasi planetos pasiutusiai:)
Ziuresiu ka ryt man pasiulys.
Mano daktare tai labia vis siule I ligonine. O ka ligonine? Duos vaista ir kokias 3 savaites stebes ar jis padeda, jei ne, keis I kita ir vel stebes. Esu prognozuojama ir nepavojinga, taip paciai sekmingai ir namuose galiu stebeti ar padeda man vaistas ir atraportuoti gydytojai savo pojucius ir pastebejimus, tai ko man I ta ligonine?
Vartotojo avataras
Parašė biggie
VVika rašė:Negaliu siulyti daktarei fluoksetino ir olanzapino, juk nuo olanzapino man sukasi planetos pasiutusiai:)
Ziuresiu ka ryt man pasiulys.
Mano daktare tai labia vis siule I ligonine. O ka ligonine? Duos vaista ir kokias 3 savaites stebes ar jis padeda, jei ne, keis I kita ir vel stebes. Esu prognozuojama ir nepavojinga, taip paciai sekmingai ir namuose galiu stebeti ar padeda man vaistas ir atraportuoti gydytojai savo pojucius ir pastebejimus, tai ko man I ta ligonine?

Paskutini karta, kai atsiguliau, tai gailejausi po poros dienu. Jokio psichoterapinio gydymo, o tabletes galiu ir namie pagert. Vnz. sekmes tau pas daktare :)
Vartotojo avataras
Parašė VVika
#321538 Ta pati ir pasakiau daktarei, kad tabletes galiu ir namie pagerti bei papasakoti savo pojucius po to. Aciu uz palinkejimus, ziuresiu ka ryt pasiulys. Man kazkaip jau kyla negatyvios mintys apie visus tuos gydytojus, kad negali pritaikyti efektyvaus gydymo niekaip, nors labai aiskiai ir tiksliai nupasakoju savo pojucius ir simptomus. Suprasciau jei pacientas sakinio nesurezgia ir nesugeba nupasakoti savo savijautos, bet as tai padarau puikiai. Tik nori isgrusti I ligonine ir atsikratyti.
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
#321543 Kadangi neesam gyd., susilaikykim nuo vaistų patarimų. :)
Grįžkim prie olanzapino, nes čia jau dienorštis tampa. :D
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Kuroshitsuji rašė:Kadangi neesam gyd., susilaikykim nuo vaistų patarimų. :)
Grįžkim prie olanzapino, nes čia jau dienorštis tampa. :D

Uz savo pagalba kitiem zmonem as jau esu gaves ban'a cia. Bet nesuprantu kodel blogai yra pasidalinti ziniomis, patarti? Uzsienio forumuose, kur yra tikrai labai apsisvietusiu zmoniu, kurie nera medikai, visi diskutuoja apie psichofarmakologija, diskutuojama kaip vaistai veikia, mechanizmai, dozes ir t.t. Mes juk norime vienas kitam padeti, o ne pavaidint medikus. Galetu forumo taisykles buti siek tiek lankstesnes :)