Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė nepastebimas
#331990 po 10mg, kaip manot o jei padidinus doze?
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
Julija rašė:Sveiki, nustojau gerti cipralex, mazinau dvi savaites po puse tabletes i diena:) Jau trecia diena kaip nebegeriu, jausmas klaikus, svaigsta galva, atrodo lyg sirdi permusinetu. Kentet, nekentet, nezinau :)

Pakentėk ga truputį arba pabandyk į ketvertuką padalint.
Parašė Julija
#332050 Jau penkta diena kaip nutraukiau cipralex vartojima ir galiu pasakyti kad jauciuosi dar baisiau nei pries pradedant ji gerti. Galvos svaigimas, sirdies permusimai, is lovos keltis nesinori, erzulys, asarojimas. Lyg grizimas atgal I pradine depresija tik dvigubai stipriau plius begalo nemalonus atsirade fiziniai pojuciai. Amen
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
Julija rašė:Jau penkta diena kaip nutraukiau cipralex vartojima ir galiu pasakyti kad jauciuosi dar baisiau nei pries pradedant ji gerti. Galvos svaigimas, sirdies permusimai, is lovos keltis nesinori, erzulys, asarojimas. Lyg grizimas atgal I pradine depresija tik dvigubai stipriau plius begalo nemalonus atsirade fiziniai pojuciai. Amen

O kodėl jį nutraukei? Pagerėjo būklė? Kiek laiko gėrei?

Nes man paprastai net tuos, nuo kurių būna stipri priklausomybė (man asmeniškai taip buvo su cymbalta) gydytojas pakeičia kitais. Arba skiria raminamųjų, kad sumažintų pašalinius nutraukimo pojūčius.

Arba tai gali būti ir atkritimas, man labai panašiai buvo, bet tik su kitu vaistu.
Parašė Julija
HappyAngel rašė:
Julija rašė:Jau penkta diena kaip nutraukiau cipralex vartojima ir galiu pasakyti kad jauciuosi dar baisiau nei pries pradedant ji gerti. Galvos svaigimas, sirdies permusimai, is lovos keltis nesinori, erzulys, asarojimas. Lyg grizimas atgal I pradine depresija tik dvigubai stipriau plius begalo nemalonus atsirade fiziniai pojuciai. Amen

O kodėl jį nutraukei? Pagerėjo būklė? Kiek laiko gėrei?

Nes man paprastai net tuos, nuo kurių būna stipri priklausomybė (man asmeniškai taip buvo su cymbalta) gydytojas pakeičia kitais. Arba skiria raminamųjų, kad sumažintų pašalinius nutraukimo pojūčius.

Arba tai gali būti ir atkritimas, man labai panašiai buvo, bet tik su kitu vaistu.

Sveiki:) geriau virs puses metu. Atvirai, nejauciau nuo cipralex pagerejimo, kartais vistiekb prireikdavo lexotanil, + isvykau I uzsieni ir siuo metu kreiptis I UK psichoterapiautus del vaistu keitimo ir pan neturiu galimybes, beto savo situacijos ir bukles neivardinciau labai blogai, kad butu reikalas toliau test gydyma. Pasikonsultavus el.pastu su psichoterapiaute nusprendziau dozes mazinti ir mesti visai, pradejau lankyt sporto kluba Dabar kelias dienas buvo net labai gera sveikata, nulekiau pasportuoti, mazais kruviais, po truputi :) taciau vel pradejo svaigti galva, bei permusinet sirdi :/ teko parbegt namo. Psichologiskai pradejau jaustis gerai, taciau sirdele ir svaigimas nenori pabegti :(
Vartotojo avataras
Parašė Spalvininkas
#332302 Man sitie AD ir nieko nereiske , kiti tik paastrino bedas tai kazkaip jau seniai ju negeriu ,kad ir kaip pasidepresinsiu , verciau pasikankinsiu nei ad suvalgysiu nuo kuriu dar blogiau gali but . Situ skalbimo milteliu mano organizmas kazkaip visai netoleruoja :D Tai geriu neuroleptikus , nulis salutiniu kaip atsirinkau kurie tinka . Ir is vis i tabletes nereikia daug vilciu det , psichoterapija visko pagrindas turi but .
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
DeVilbiss rašė:Man sitie AD ir nieko nereiske , kiti tik paastrino bedas tai kazkaip jau seniai ju negeriu ,kad ir kaip pasidepresinsiu , verciau pasikankinsiu nei ad suvalgysiu nuo kuriu dar blogiau gali but . Situ skalbimo milteliu mano organizmas kazkaip visai netoleruoja :D Tai geriu neuroleptikus , nulis salutiniu kaip atsirinkau kurie tinka . Ir is vis i tabletes nereikia daug vilciu det , psichoterapija visko pagrindas turi but .

Psichoterapija tada, kai jau esi stabilios būklės. Diagnozė diagnozei nelygi. O jei žmogus tokios būklės, kad gyventi nenori, pastoviai verkia? Man asmeniškai AD padėjo užblokuoti mintis apie savižudybę, pagerino bendrą būklę. O tada jau galima ir psichoterapiją lankyti.
Vartotojo avataras
Parašė Spalvininkas
#332340 Man joki suicidiniu minciu iki siol neprislopino ....
Vartotojo avataras
Parašė biggie
DeVilbiss rašė:Man joki suicidiniu minciu iki siol neprislopino ....

kokia doze neprislopino? Man 20mg padejo, kai 10mg neuzteko, + buspironas tada, kuris yra 5htp 1a serotonino receptoriaus agonistas, o zmoniu, baigusiu savo gyvenima savizudybe smegenyse yra tame receptoriaus gene kazkas negerai, ne viena studija jau maciau tokia.
Vartotojo avataras
Parašė Spalvininkas
#332370 As gal taip nebandyciau aiskint . Praeities is galvos neistrinsi ir tiek :) Belieka ieskot , ka is to gero galima israst .
Parašė Vilko Ragana
#334449 Sveiki, koks yra skirtumas tarp firmų gamintojų? Man Escitalopram Actavis buvo visai normaliai rytais gert, net išbudindavo, bet vieną kart vaistinėje nebuvo ir paėmiau Teva nu visiškas kosTmosas - traukia miego, žiovulys ima norstuką.
Vaistininkė pasiūlė kitą kart pabandyt originalų Cipralexą ar jis tikrai toks stebuklingai pranašesnis, na man aktualu, kad miegas neimtų. Nes dabar nepaisant to, kad geriu AD ir visą kokteilį vaistų prie jų sugebu penkias dienas ne tai, kad iš lovos nesikelt, bet ir į dušą nenueit..
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Vilko Ragana rašė:Sveiki, koks yra skirtumas tarp firmų gamintojų? Man Escitalopram Actavis buvo visai normaliai rytais gert, net išbudindavo, bet vieną kart vaistinėje nebuvo ir paėmiau Teva nu visiškas kosTmosas - traukia miego, žiovulys ima norstuką.
Vaistininkė pasiūlė kitą kart pabandyt originalų Cipralexą ar jis tikrai toks stebuklingai pranašesnis, na man aktualu, kad miegas neimtų. Nes dabar nepaisant to, kad geriu AD ir visą kokteilį vaistų prie jų sugebu penkias dienas ne tai, kad iš lovos nesikelt, bet ir į dušą nenueit..

Tarp gamintoju skiriasi pagalbines medziagos ir vaisto bioprieinamumas organizmui. Pagal taisykles, vaistas turi buti isisavinamas 80-125%, lyginant su originaliu. Originalas, savaime suprantama, visada bus 100%. Bent as visada stengiuos pirkt originalius, gal kaina siek tiek didesne, bet gauni viska kaip priklauso.
Parašė Julija
#337593 Sveiki, 9 menesiai kaip vartojucipralex. Siandien pasijauciau siaubingai: burna dziuna, sutrikus koncentracija, silpnumas ir svaigulys, didelis noras miegoti taciau nepavyksta uzmigt.Temperaturos nera. Gal kas yra su tuo susidures?
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
#338032 Niekaip neapsisprendžiu, kurį AD pasirinkti sertraliną ar escitalopramą. Gal kas iš patirties padės apsispręsti, kuris vaistas yra saugesnis, mažiau žalos daro organizmui. Teko iš gydytojų girdėti, kad šie vaistai beveik vienodi. Mano diagnozė - sunki depresija.
Būčiau labai dėkinga. :aciu
Parašė BoutThatLife
HappyAngel rašė:Niekaip neapsisprendžiu, kurį AD pasirinkti sertraliną ar escitalopramą. Gal kas iš patirties padės apsispręsti, kuris vaistas yra saugesnis, mažiau žalos daro organizmui. Teko iš gydytojų girdėti, kad šie vaistai beveik vienodi. Mano diagnozė - sunki depresija.
Būčiau labai dėkinga. :aciu

Cipralexas saugesnis geresnis naujesnis