Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė VVika
#321554 Pritariu Biggie, tikrai nereikia jau I tokius remus visko sprausti, juk cia specifinis forumas ir svarbiausia sio forumo misija - padeti vieni kitiems.
Buvau siandien pas kita gydytoja, viska labai issamiai ir nuo pat pradziu papasakojau, kad jai viskas butu aisku, vis tik ji ne mano gydytoja, bet kaip supratau, nelabai ji nori kistis I mano gydytojos israsyta gydyma, tad po viso mano pasakojimo paklause, ko as is jos noriu. Dar karta pakartojau, kad olanzapinas man tiesiog netinka ir paklausiau, gal koks kvetiapinas ar dar koks vaistas yra taip pat nuotaikos stabilizatorius, bet kazkiek svelnesnis. Tai kvetiapina ir israse. Paklausiau, kodel antidepresantas man nepadeda, juk jau penktas menuo geriu. Atsake, kad gal but labai gili depresija, kiti visa gyvenima neislipa is jos. Dar paklausiau, ar gali buti, kad sis antidepresantas man tiesiog netinka, todel nera rezultatu, atsake, kad gali buti, nors vaistas yra geras ir doze nemaza, bet israsyta 2 menesiams ir nieko negali dabar keisti. Galiausiai paklausiau, ka man daryti jei ir kvetiapinas netiks, atsake, kad gultis I ligonine. Blemba, kisa adekvatu zmogu I ta ligonine, kad tik atsikratyti. Tai va tiek ir tos pagalbos tegavau, kad daugiau as vardijau vaistus ir alternatyvas nei gydytoja.
Vartotojo avataras
Parašė VVika
#321585 5 dienas negeriau olanzapino, bet po sekmadienio depresiniu pojuciu grizimo vel pradejau gerti olanzapinea, nes kenteti tuobjaurius ir slegiancius pojucius visai nenoriu. Sekmadieni vakare ir vakar geriau po 2.5 mg. Nuotaika vel stabilizavosi ir kol kas galva nesvaigsta. Gal ivyks toks stebuklas ir nebesvaigs galva nuo olanzapino.
Biggie, tau nekeista, kad nuo tokios mazos dozes man normalizuojasi nuotaika ir dingsta varginantys depresiniai pojuciai. Ar yra praktikoje apskritai tokia doze - 2.5mg? Dabar visai gera nuotaika, kruvas darbu siandien padariau, neziurint karscio, daug kur sulaksciau su masina. Jei visada taip jausciausi kaip siandien, buciau laiminga.
Dar toks klausimelis. Biggie, kaip tu manai, ar man meginti gerti toliau olanzapina, jei nesvaigs galva (vis tik akivaizdziai jis veikia teigiamai) ar meginti siandien israsyta kvetiapina? Pasimeciau, todel labai noreciau isgirsti tavo nuomone siuo klausimu.
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
biggie rašė:
Kuroshitsuji rašė:Kadangi neesam gyd., susilaikykim nuo vaistų patarimų. :)
Grįžkim prie olanzapino, nes čia jau dienorštis tampa. :D

Uz savo pagalba kitiem zmonem as jau esu gaves ban'a cia. Bet nesuprantu kodel blogai yra pasidalinti ziniomis, patarti? Uzsienio forumuose, kur yra tikrai labai apsisvietusiu zmoniu, kurie nera medikai, visi diskutuoja apie psichofarmakologija, diskutuojama kaip vaistai veikia, mechanizmai, dozes ir t.t. Mes juk norime vienas kitam padeti, o ne pavaidint medikus. Galetu forumo taisykles buti siek tiek lankstesnes :)

Užsienio forumų turbūt visokių irgi yra. Savigydom jūs galite užsiimti pm, nieks nedraudžia, o šiame forume taisyklės tokios, kad jei tu ne gyd. patarinėt kitam ką gert ir ko ne negali, dikutuot nieks irgi nedraudžia, bent aš tokių apribojimų nemačiau. Dalinkitės info, bet kaip sakiau savigydom neužsiimkim. Man irgi patinka biggie postai, kur rašo apie vaistus jų veikimą, ką konkrečiai veikia ir kur kas kabinasi :achtung ir man tai aktualu, bet be patarinėjimų kam kiek ką gerti, ačiū. :)
Vartotojo avataras
Parašė biggie
VVika rašė:5 dienas negeriau olanzapino, bet po sekmadienio depresiniu pojuciu grizimo vel pradejau gerti olanzapinea, nes kenteti tuobjaurius ir slegiancius pojucius visai nenoriu. Sekmadieni vakare ir vakar geriau po 2.5 mg. Nuotaika vel stabilizavosi ir kol kas galva nesvaigsta. Gal ivyks toks stebuklas ir nebesvaigs galva nuo olanzapino.
Biggie, tau nekeista, kad nuo tokios mazos dozes man normalizuojasi nuotaika ir dingsta varginantys depresiniai pojuciai. Ar yra praktikoje apskritai tokia doze - 2.5mg? Dabar visai gera nuotaika, kruvas darbu siandien padariau, neziurint karscio, daug kur sulaksciau su masina. Jei visada taip jausciausi kaip siandien, buciau laiminga.
Dar toks klausimelis. Biggie, kaip tu manai, ar man meginti gerti toliau olanzapina, jei nesvaigs galva (vis tik akivaizdziai jis veikia teigiamai) ar meginti siandien israsyta kvetiapina? Pasimeciau, todel labai noreciau isgirsti tavo nuomone siuo klausimu.

Dr.Phelps'as, psycheducation.org autorius yra uzsimines, kad kartais ir 2,5mg yra pakankama doze nuotaikai stabilizuoti. Jei taip bendrai paemus, tai 2,5mg olanzapino > 25mg quetiapino. Jei viskas tvarkoj, tai kam keist :)
Vartotojo avataras
Parašė VVika
#321597 Tvarkoj, nes dar tik dvi dienas geriu olanzapina po pertraukeles. Gali buti, kad dar kraujyje pakankamai neprisikaupe olanzapino, tai ir nejauciu blogumu kol kas. Busiu laiminga, jei nesvaigs galva ir toliau :)
Idomu, ar galima laviruoti? Jau susekiau, kad nutraukus olanzapina, kokias 3 dienas nejauciu nutraukimo simptomu ir blogumu. Kazi, ar galima kazkiek laiko pagerti, po to 2/3 dienom nutraukti, vel pagerti. Cia tam atvejui, jei vis tik svaigs galva.
biggie, 2.5mg olanzapino yra daugiau nei 25 mg kvetiapino, teisingai supratau?
Vartotojo avataras
Parašė biggie
VVika rašė:Tvarkoj, nes dar tik dvi dienas geriu olanzapina po pertraukeles. Gali buti, kad dar kraujyje pakankamai neprisikaupe olanzapino, tai ir nejauciu blogumu kol kas. Busiu laiminga, jei nesvaigs galva ir toliau :)
Idomu, ar galima laviruoti? Jau susekiau, kad nutraukus olanzapina, kokias 3 dienas nejauciu nutraukimo simptomu ir blogumu. Kazi, ar galima kazkiek laiko pagerti, po to 2/3 dienom nutraukti, vel pagerti. Cia tam atvejui, jei vis tik svaigs galva.
biggie, 2.5mg olanzapino yra daugiau nei 25 mg kvetiapino, teisingai supratau?

taip, tiek olanzapino veiks stipriau nei quetiapinas. Geriausiai tai gert kasdien, bet jei jau svaigsta galva stipriai gali drasiai palaviruot. Half life'as nera toks mazas olanzapino, tai jis neturetu iskart sukelt nutraukimo sindromo.
Vartotojo avataras
Parašė VVika
#321627 Kai antradieni nutraukiau olanzapina, tai ryskiausiai negerumai islindo sekmadieni, tai yra 5-aja diena. 3 dienas visai nejauciau, tik 4-aja kazkiek nerimas eme listi. Jei vel svaigs galva ir reikes zaisti su vaisto gerimais/negerimais, tai cia kazkokia nesamone ir kankyne gaunasi. Blogai, kad ne gydytoja megina pritaikyti pacientui tinkamus vaistus o turi pats sukti galva, kaip sau pasilengvinti gyvenima. Juk pries iseinant maniskei atostogu, buvau nuejusi, pasakiau, kad ziaurus galvos svaigimai nuo 5 mg. Pasake susimazinti iki 2.5 ir iskeliavo beveik 2 menesiams atostogu. Jokiu konsultaciju ir patarimu tam atvejui, jei man tokia maza doze visai nesuveiks, pofik, isejo ilsetis ir pasikark tu su savo bedomis.
Parašė K2_fujativeK2
VVika rašė:Kai antradieni nutraukiau olanzapina, tai ryskiausiai negerumai islindo sekmadieni, tai yra 5-aja diena. 3 dienas visai nejauciau, tik 4-aja kazkiek nerimas eme listi. Jei vel svaigs galva ir reikes zaisti su vaisto gerimais/negerimais, tai cia kazkokia nesamone ir kankyne gaunasi. Blogai, kad ne gydytoja megina pritaikyti pacientui tinkamus vaistus o turi pats sukti galva, kaip sau pasilengvinti gyvenima. Juk pries iseinant maniskei atostogu, buvau nuejusi, pasakiau, kad ziaurus galvos svaigimai nuo 5 mg. Pasake susimazinti iki 2.5 ir iskeliavo beveik 2 menesiams atostogu. Jokiu konsultaciju ir patarimu tam atvejui, jei man tokia maza doze visai nesuveiks, pofik, isejo ilsetis ir pasikark tu su savo bedomis.

as nesuprantu zmones ko jus tikites is daktaru.. jie kazka paklauso paraso vaista jiems priimtina ir viskas. nei tu jiem rupi nei ka. cia juk tokia liga kuria sirgsi visa gyvenima.o del vaistu tai ieskokis internete info ir siulyk daktarei variantus as tai darau daug metu. . galiu pasakyt is patirties daktarai senu laiku kur baige senai univera zino maziau uz mus besidomincius :)
Vartotojo avataras
Parašė VVika
#321635 Mano daktare nera sena. Dasigyvenom, patys turim sakyti, koki recepta daktare turi israsyti. Kodel tada adminas drausmina, kai cia, forume, forumietis pataria koki vaista geriau gerti, jei jau net daktarams patys turime sakyti ko reikia.
Man taip vakar ir buvo, klause, klause mano nusiskundimu daktare ir klausia, -"ko norite is manes?", tai as ir paskiau, gal kvetiapino, ji ir israse mano pamineta vaista.
Vartotojo avataras
Parašė Spalvininkas
#321638 Man is pradziu visi vaistai is eiles buvo bandomi kol atsirado kas geriausiai tinka . O tiek gyd . tai tikrai del musu sau galvos nekvarsins ir nesitikek . Pradetu su mum kaip daug kas isivaizduoja ,kad turetu vos ne geriausiais draugais but , tai jiem patiem stogai lektu nuo musu nesamoniu ... :)
Vartotojo avataras
Parašė VVika
#321641 O nau nors diagnose normaliai tikslia nustate, ar patys nezino jos, bludija?
Parašė K2_fujativeK2
VVika rašė:O nau nors diagnose normaliai tikslia nustate, ar patys nezino jos, bludija?

o kaip tavo manymu nustatoma diagnoze ? tai spejimas. juk nepersvies galvos ir nematys
Vartotojo avataras
Parašė Spalvininkas
#321646 Nustate ligoninej per mazdaug menesi , bet tos diagnozes visiem vienodos tik visu priezastys skirtingos ir simptomu pasireiskimas , ju kiekis , ju stiprumas , kiek visa ta liga problemu kelia ir pan .
Vartotojo avataras
Parašė VVika
K2_fujativeK2 rašė:
VVika rašė:O nau nors diagnose normaliai tikslia nustate, ar patys nezino jos, bludija?

o kaip tavo manymu nustatoma diagnoze ? tai spejimas. juk nepersvies galvos ir nematys

Pagal simptomus nustatma diagnose. Ar, anot taves, kokia depresija ir sizofrenija yra nienodos ligos? Skiriasi gi ju simptomai.
Parašė K2_fujativeK2
VVika rašė:
K2_fujativeK2 rašė:

Pagal simptomus nustatma diagnose. Ar, anot taves, kokia depresija ir sizofrenija yra nienodos ligos? Skiriasi gi ju simptomai.

skirasi, bet tai spejimas