Moderatorius: signs

Parašė Frėja
sophie rašė:
Frėja rašė:Sveiki, prašau rekomenduokit psichiatrą Vilniuje už studentei prieinamą kainą. Kamuoja nerimas, baimė, panikos atakos.

Frėja, gali kreiptis į poliklinikos, kuriai priklausai, psichiatrą - tada nieko nekainuos apsilankymai.

Žinau, kad galiu, bet šeimos gydytoja rekomendavo kreiptis privačiai.
Parašė K2_fujativeK2
Frėja rašė:
sophie rašė:
Frėja rašė:Sveiki, prašau rekomenduokit psichiatrą Vilniuje už studentei prieinamą kainą. Kamuoja nerimas, baimė, panikos atakos.

Frėja, gali kreiptis į poliklinikos, kuriai priklausai, psichiatrą - tada nieko nekainuos apsilankymai.

Žinau, kad galiu, bet šeimos gydytoja rekomendavo kreiptis privačiai.

Nieko geriau nebus privaciai.
Vartotojo avataras
Parašė Laura_Palmer
#324190 Kodėl? Gali būti geriau, nebus įrašo ligos istorijoje, kad gydeisi :da . Tam tikrų profesijų žmonėms (pvz.,teisininkams) tokie įrašai gerokai apkartintų gyvenimą.
Parašė K2_fujativeK2
Laura_Palmer rašė:Kodėl? Gali būti geriau, nebus įrašo ligos istorijoje, kad gydeisi :da . Tam tikrų profesijų žmonėms (pvz.,teisininkams) tokie įrašai gerokai apkartintų gyvenimą.

nebent del to.
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
Laura_Palmer rašė:Kodėl? Gali būti geriau, nebus įrašo ligos istorijoje, kad gydeisi :da . Tam tikrų profesijų žmonėms (pvz.,teisininkams) tokie įrašai gerokai apkartintų gyvenimą.

Aš sakyčiau, kad pigesnis variantas eiti į polikliniką, bet ne pas šeimos gydytoją, o pas psichiatrą. Visi duomenys yra niekam neprieinami, yra atskira registratūra ir atskira knygelė. Visi įrašai lieka tik pas psichiatrą.

Visų subtilybių banko darbuotojų, teisininkų tikrinimo nežinau, bet jeigu jie kreipiasi tik į šeimos gyd., tai nematau problemos. Tačiau dažnai reikia pereiti profilaktiškai gydytojus, jų tarpe - apsilankyti ir pas psichiatrą. Šiuo atveju reiktų pasidomėti, ar tai turi įtakos kažkokiam įrašui. Nors jei tai tik depresija, netrukdo darbui, nemanau, kad pakenks darbui. Psichiatrai irgi žmonės, supranta kitą. Man asmeniškai dėl akių būtų negalima dirbti kompiuteriu, bet kur rasi darbą tokį, tai man įrašo tą ribinį galimą regos rezultatą ir viskas.
Vartotojo avataras
Parašė Laura_Palmer
#324837 Teisininkai - prokurorai ir teisėjai - negali turėti net ir praeityje buvusių įrašų apie depresinius epizodus (lengvus taip pat). Jie darbui praeidinėja CMEK komisiją (Žygimantų g.), į kurią eidami atsineša pažymą iš poliklinikos psichiatro, kad nesilanko ir nesilankė (čia toj atskiroj registratūroj patikrina). Advokatams, antstoliams kiek kitaip - jie komisiją praeina poliklinikoje, kurioje taip pat reikia psichiatro pažymos, kad nesilanko. Dėl jų nesu tikra, gal su buvusiais depresiniais epizodais jiems pasveikus ir leidžiama dirbti, bet labai abejoju. Yra Vyriausybės nutarimai, kuriuose nurodytas sąrašas ligų, kurioms sergant neleidžiama dirbt. Depresija tikrai yra sąraše. Kam aktualu detaliau, galėsiu įmest.
Vartotojo avataras
Parašė v
#324874 Sveiki, gal galite rekomenduoti psichiatrą Kaune, kuris lengvai duotų akademines atostogas?
Vartotojo avataras
Parašė v
#324875 į pm geriau
Vartotojo avataras
Parašė LaumeRaganele
#324909 Sveiki. Norejau paklausti ar privaciose klinikose yra kompensuojami vaistai? Be to ka manote apie klinika Neuromeda, gyd. Ramune Mazaliauskiene?
Parašėvarliuke
#324910 Aš ptrivačiai išsirašiau vaistus,iš epikrizes kuria atsinešiau iš ligoninės kurioje gulėjau,bet tuo kartu nežinojau ,kad rašo į kompensuojamasias knygeles,gerai,kad nebrangūs buvo. Tai prašiau paprastai išrašyti. Tai reiškiasi įmanoma,jog rašytu vaistus kurie kompensuojami.
Vartotojo avataras
Parašė LaumeRaganele
#324911 hmm tikiuosi, nes bus, manau, kitaip super brangu eit privaciai..
Vartotojo avataras
Parašė Laura_Palmer
#324913 Mhm, aš kur einu privačiai tai sakė, kad rašyti į kompensuojamųjų knygelę neturi teisės.
Parašė sophie
lauriukas rašė:Aš ptrivačiai išsirašiau vaistus,iš epikrizes kuria atsinešiau iš ligoninės kurioje gulėjau,bet tuo kartu nežinojau ,kad rašo į kompensuojamasias knygeles,gerai,kad nebrangūs buvo. Tai prašiau paprastai išrašyti. Tai reiškiasi įmanoma,jog rašytu vaistus kurie kompensuojami.

Tuos, kurie kompensuojami, gali išrašyti ir privačiai, bet rašo už pilną kainą, kompensacijos netaiko.
Vartotojo avataras
Parašė Laura_Palmer
#324916 Taip, sophie tiksliau išsireiškė, būtent - išrašo, bet niekas nieko nekompensuoja.
Parašėvarliuke
#324917 Man dar siūlė,atsivežti sekantį kartą knygelę,kad nereiktų mokėti. Bet aš nebenorėdama antrą kartą važiuoti,prašiau paprasto recepto. Taip tikrai buvo,bet tas buvo prieš beveik du metus. Gal kas pasikeitė. Bet net ir įprivačias klinikas galima eiti,ir nemokėti už konsultaciją jei turi tam siuntimą.