Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė Katinas
#341660 Čia abstinencija - nieko baisaus, turėtų greit atsistatyt. Kelis kart teko po porą dienų negertii tų vaistų dėl trūkumo. Aš dariau eksperimentą ir ištvėriau 4 dienas, po to jau šalutinis poveikis per ryškus buvo :)
Vartotojo avataras
Parašė pasipoginam
#341698 Šiandien jau šiek tiek geriau, tai ir tikiuosi, kad toliu taip bus. O šiaip gana keista, kad taip užteko tik dviejų dienų, kad atkrisčiau, bet matyt kaip kam čia.
Vartotojo avataras
Parašė Lifelover
#341702 Patinka man Katino eksperimentai.
Vartotojo avataras
Parašė Katinas
#341720 Man irgi :} Norėjau pažiūrėt ant kiek šalutinis poveikis pasireikš tai užteko pilnai.
Vartotojo avataras
Parašė pasipoginam
#341725 Man tai nelabai tokie eksperimentai.
Parašė Rasa Basa
#341790 Man kelia neramuma salutiniai nuo Cipralexo. jau geriu apie 3savaites. pradejau nuo 8tadalio ir kas 6 dienas didinau iki pilnos tabletes. kai nuo puses perejau prie pilnos tabletes, maniau nuprotesiu - ta pacia diena prasidejo isterinis verkimas, iki drebuliu net. norejos plaukus nuo galvos nusirauti. atrodo, jau geriau numirt, nei taip jaustis. antroj dienos pusej jau geriau buna. o vakare jau visai kaip zmogus jauciuosi.
nors visa si laika yra daug apatijos, nulis motyvacijos dirbti, pastoviai skauda galva (spaudimas toks viduje).
israse ir lexatonilio, tai geriu pagal poreiki po puse tabletes.
psichiatras sako, kad vargu ar tokie stiprus pojuciai yra salutiniai vaisto reiskiniai. bet kiek cia forume pasiskaiciau, tai ne man vienai jie pasireiskia. tai dabar jau nebesuprantu, kiek to pagerejimo tiketis del vaistu (psichoterapija taip pat lankau, o vaistu prireike po ilgalaikio didelio streso ir stipriu neigiamu isgyvenimu).
gal kas, gali pasidalinti savo patirtimi su siuo vaistu?
tiesa, pilna tablete geriu dar tik 4 diena.
Vartotojo avataras
Parašė Katinas
#341798 Pagerk mėnesį bent, tada bus galima kažką kalbėti. Jis suveikia tik po mėnesio o iki to gali būti daug nepageidaujamų simptomų.
Vartotojo avataras
Parašė pasipoginam
#342071 Man, asmeniškai, pagerėjimas, abu kartus, pasireiškė maždaug tik po mėnesio ir per tą laikotarpį tikrai blogai buvo. Aišku, geriausia yra tartis su psichiatre, bet linkiu būt kantriai, labai tikiuosi, kad greitai pasijusi geriau.
Vartotojo avataras
Parašė Vaiduk
#342236 Buvo pastovus silpnas varginantis nerimas pries metus ir pradzioj toks kaip nepastebimas atrode normalu kokius 2-3 men, kad yra, paskui supratau, kad negerai reikia daktarui sakyt.
Tai israse escitalopram arba elicea. Elicea pradzioj koki menesi tikrai labai gerai jauciausi ir emociskai ir psichiskai, paskui nebeveike visai nerimas vel atsirado, o elicea tik slopinima pridave, tai keite i escitalopram, ji geriau kokius tris keturius menesius, nutraukt sugalvojau, nes jis nakciai miegot trukdo jei ant pietu geri kaip ir cikladolis, o tuo metu keldavaus tik apie pietus.
Vartotojo avataras
Parašė Vaiduk
Vaiduk rašė:Buvo pastovus silpnas varginantis nerimas pries metus ir pradzioj toks kaip nepastebimas atrode normalu kokius 2-3 men, kad yra, paskui supratau, kad negerai reikia daktarui sakyt.
Tai israse escitalopram arba elicea. Elicea pradzioj koki menesi tikrai labai gerai jauciausi ir emociskai ir psichiskai, paskui nebeveike visai nerimas vel atsirado, o elicea tik slopinima pridave, tai keite i escitalopram, ji geriau kokius tris keturius menesius, nutraukt sugalvojau, nes jis nakciai miegot trukdo jei ant pietu geri kaip ir cikladolis, o tuo metu keldavaus tik apie pietus.

Beje dar del cipralexo tai pasirode daug stipresnis nei escitalopram, gal net per stiprus smegenis tikrai sujudindavo :)
Vartotojo avataras
Parašė Seigmen
#343564 Labai bijojau kažkokio poveikio pradžioje vartojimo, todėl gėriau nakčiai po pusę tabletės, paskui pradėjau gerti rytais po pilna. Tad nebuvom man nei galvos svaigimo, nei pykinimo ar kokių kitokių negalavimų. Kažkiek laiko tikrai labai gerai veikė ir padėjo, net atrodė kad viskas stojasi į savo vėžes. Vėliau taip nutiko kad kelis kartus pamiršau namie tabletes ir tas dienas likau be vaistų. Tą pačią dieną viskas gerai, bet kita kirsdavo su kaupu, tais pačiais verksmo priepuoliais. Va tada supratau kad nifigą niekas nesistoja į vėžes ir vėliau net geriant po dvi tabletes nebuvo stebuklų, tas pats kas valgyti mėtinius saldainiukus. Jų yra ar jų nėra tas pats efektas.
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
Vaiduk rašė:Buvo pastovus silpnas varginantis nerimas pries metus ir pradzioj toks kaip nepastebimas atrode normalu kokius 2-3 men, kad yra, paskui supratau, kad negerai reikia daktarui sakyt.

Skaitau ir kažko nesuprantu. Veiklioji pagrindinė vaisto medžiaga yra escitalopram.
O gamintojų yra ne vienas. Originalas - Cipralex
Tada minėta Elicea aš dabar geriu Teva gamintojo. Tai vadinasi, reikia žiūrėti dar ir į gamintoją, nes ta pati veiklioji medžiaga skirtingai veikia? Įdomumo dėlei nusipirksiu Cipralex, nors jis tikrai nepigus ir pažiūrėsiu, ar jis kažką kitaip darys, nei minėti kitų gamintojų vaistai. Esu gėrusi ir elicea. Aš asmeniškai jokio skirtumo nejaučiu gerdama Elicea ar Teva gamintojo.
Parašė sophie
HappyAngel rašė:Skaitau ir kažko nesuprantu. Veiklioji pagrindinė vaisto medžiaga yra escitalopram.
O gamintojų yra ne vienas. Originalas - Cipralex
Tada minėta Elicea aš dabar geriu Teva gamintojo. Tai vadinasi, reikia žiūrėti dar ir į gamintoją, nes ta pati veiklioji medžiaga skirtingai veikia? Įdomumo dėlei nusipirksiu Cipralex, nors jis tikrai nepigus ir pažiūrėsiu, ar jis kažką kitaip darys, nei minėti kitų gamintojų vaistai. Esu gėrusi ir elicea. Aš asmeniškai jokio skirtumo nejaučiu gerdama Elicea ar Teva gamintojo.

Kartais būna skirtumas tarp generinio ir originalaus vaisto - jis atsiranda ne dėl veikliosios medžiagos, kuri visuose vaistuose ta pati, bet dėl kitų sudedamųjų vaisto dalių, kurie lygiai taip pat turi kažkokį poveikį organizmui.