Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė VVika
K2_fujativeK2 rašė:
biggie rašė:jei tikrai suicidines mintys neatstoja, tai litis vienas geriausiu pasirinkimu del sito reikalo, gan daug atsiliepimu, jog padeda

pagalbos ir vaistu as neieskau. jei jai kas bloges as ta padarysiu tyliai jau esu suplanaves, bet aciu uz patarimus.

Labai tikiuosi,kad tavo mamai ims gereti ir ji paasveiks galutinai.
Parašė K2_fujativeK2
VVika rašė:
K2_fujativeK2 rašė:
biggie rašė:jei tikrai suicidines mintys neatstoja, tai litis vienas geriausiu pasirinkimu del sito reikalo, gan daug atsiliepimu, jog padeda

pagalbos ir vaistu as neieskau. jei jai kas bloges as ta padarysiu tyliai jau esu suplanaves, bet aciu uz patarimus.

Labai tikiuosi,kad tavo mamai ims gereti ir ji paasveiks galutinai.

labai aciu uz palaikyma. o kaip Tau sekasi su siais vaistais ? geri dar ar kvetiapina pasirinkai ? kaip jautiesi ?
Vartotojo avataras
Parašė VVika
#321727 Kvetiapinas kol kas stalciuje. Po 5 dienu pertraukeles vel pradejau gerti olanzapina, nes sekmadieni neapsikenciau nuo grizusiu blogumu. Tai kol kas olanzapina ir geriu, nes dar neprasidejo galvos svaigimai o nuotaika gerokai stabilizavo, bent jau neguliu lovoje ir nezliumbiu. Islenda dar ir prasta nuotaikele ir siaip koks negerumas ant dusios , bet vistiek geriau nei be olanzapino. Ziuresiu kaip bus toliau. Dziaugciausi, jei ir neprasidetu galvos svaigimai, gal ir iki 5 mg bus galima pakelti vaisto doze.
O tu laikykis ir labai linkiu, kad tau viskas butu supper :flo
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
anglis rašė:
VVika rašė:Gausim tuoj I kaili, nes cia kito vaisto tema:)
kokia doze geri. Nepameni, pradzioje nesvaigo galva.
Visiems tinka, tai cia mano kazkokia labai jautri makaule:( Matyt nuo protinio darbo tokia jautruole pasidare. Tiesa pasakius, labai daug pergyvenimu ir nervu turejau, gal ir nebuciau atkritusi jei ne tie nervai ir pergyvenimai.
sunkiai pamenu salutini pamenu tik mieguistuma kad sukeldavo o daugiau kaip ir nieko jei butu kas buciau nebegeres ju jei kas rimciau o dbr organizmas susidraugavo su jo labai gerai jauciosi:) geriau pradzioje po 5mg po 4 metu vartojimo pakele iki 10mg vaistas liux :super
Vartotojo avataras
Parašė anglis
#321800 man jie pritiko labai gerai nei svoris auga nei ka kaip kitiem kiek skaiciau kad svori didina man normaliai laikosi jokiu athodu vadinamu pujkiai jauciosi ilga laika ;) :super
Vartotojo avataras
Parašė VVika
#321807 Kuroshitsuji, aciu uz pagalba:)

Tai sakau, visiems tinka olanzapinas, tik mano organizmui nepatinka.
anglis, o tau nuo kokiu negalavimu israse olanzapina?
O del svorio tai jau sakiau savo nuomone - neauga svoris is oro. Svoris auga nuo edimo, ypac miltiniu ir saldumu. Paedziau as neribotais kiekiais vysnias, tresnes, vynuoges, braskes, sokolado ir saldainiu, tai ir uzsiauginau per menesi 4 kg. Tai olanzapina kaltinti? Nustojau esti anuos dalykus, vel nusirideno tie kilogramai. Nors man butu ne pro sali kokie +5 kg.
Vartotojo avataras
Parašė anglis
VVika rašė:Kuroshitsuji, aciu uz pagalba:)

Tai sakau, visiems tinka olanzapinas, tik mano organizmui nepatinka.
anglis, o tau nuo kokiu negalavimu israse olanzapina?
O del svorio tai jau sakiau savo nuomone - neauga svoris is oro. Svoris auga nuo edimo, ypac miltiniu ir saldumu. Paedziau as neribotais kiekiais vysnias, tresnes, vynuoges, braskes, sokolado ir saldainiu, tai ir uzsiauginau per menesi 4 kg. Tai olanzapina kaltinti? Nustojau esti anuos dalykus, vel nusirideno tie kilogramai. Nors man butu ne pro sali kokie +5 kg.
pas mane sizofektinis su depresiniu tai kaip ir nuo depresijos ir miego sutrikimu :)
Vartotojo avataras
Parašė biggie
#321816 pas mane irgi sizoafektinis depresijos tipas, tai olanzapina as myliu :heart
Vartotojo avataras
Parašė VVika
#321817 pas mane - depresija ir itariamas bipolinis. Tai gal man visai be rysio israse olanzapino ir dar tokia doze?
Vartotojo avataras
Parašė biggie
VVika rašė:pas mane - depresija ir itariamas bipolinis. Tai gal man visai be rysio israse olanzapino ir dar tokia doze?

jei tikrai bipolinis, tai ne be rysio
Vartotojo avataras
Parašė VVika
biggie rašė:
VVika rašė:pas mane - depresija ir itariamas bipolinis. Tai gal man visai be rysio israse olanzapino ir dar tokia doze?

Kad neaisku, nes jis nepatvirtintas. Manijos epizodu su budingais manijai veiksniais, kaip ir neturejau. Nebent uzejes stiprus nervuotumas, kai parekaudavau gerokai ant namiskiu, Bet cia gi buitis, kas apsieina be parekavimu. kuomet sunervina?
o jei ir bipolinis, ar 25 mg doze tinkama?
Parašė sophie
VVika rašė:
biggie rašė:

Kad neaisku, nes jis nepatvirtintas. Manijos epizodu su budingais manijai veiksniais, kaip ir neturejau. Nebent uzejes stiprus nervuotumas, kai parekaudavau gerokai ant namiskiu, Bet cia gi buitis, kas apsieina be parekavimu. kuomet sunervina?

VVika, ar skaitai angliškai? Grįžusi namo įmesčiau tau nuorodą apie bipolinį, jis gali būti ir be aiškiai pasireiškiančios manijos ar net visai be jos (dėl to dažnai tiesiog diagnozuojama depresija, kadangi sunku atskirti, ir išgydyti nepavyksta, nes tada ne antidepresantų, o stabilizatorių gerai savijautai reikia.
Vartotojo avataras
Parašė VVika
#321822 jei buna bipolinis be aiskiai asireiskianciu maniju, tai kaip ji atskirti ir diagnozuoti?
Skaitau angliskai, buciau dekinga uz imesta info ir labai aciu uz rupesteli:)
Vartotojo avataras
Parašė biggie
sophie rašė:
VVika rašė:
biggie rašė:

VVika, ar skaitai angliškai? Grįžusi namo įmesčiau tau nuorodą apie bipolinį, jis gali būti ir be aiškiai pasireiškiančios manijos ar net visai be jos (dėl to dažnai tiesiog diagnozuojama depresija, kadangi sunku atskirti, ir išgydyti nepavyksta, nes tada ne antidepresantų, o stabilizatorių gerai savijautai reikia.

dazniausiai neina manijos neina pastebet del to, kad ji buna kartu su depresija, tai vadinama misri busena. Labai didelis irzlumas, intensyvus nerimas, suicidines mintys, pykcio protrukiai, panikos priepuoliai, neadekvatus juokas ir panasiai. Antidepresantai dar pablogina situacija, as pats kuriam laikui metu antidepresantus per borta, nes nesusitvarkau su nerimu ir demesiu. Is tikruju taip ir yra, kad stabilizatoriai cia turi uzimti pirma vaidmeni, o kol zmogus nera stabilus, antidepresantai neduodami, kartais apsieinama isvis be ju, nes kai kurie stabilizatoriai, pvz. lamotriginas, veikia ir depresija.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
VVika rašė:jei buna bipolinis be aiskiai asireiskianciu maniju, tai kaip ji atskirti ir diagnozuoti?
Skaitau angliskai, buciau dekinga uz imesta info ir labai aciu uz rupesteli:)

jei skaitai angliskai, tai patarciau apsilankyti cia:

http://psycheducation.org/