- 2014 07 25, 21:45
Visi isvardinti simptomai buvo, isskyrus neadekvatu juoka. Man daktare, iseidama atostogu, tam ir israse olanzepina,-"bijau tave palikti tik su antidepresantu, jei vis tik pas tave bipolinis, kad nekiltu manijos epizodas". Suprantu, kad ir gydytojai nelengva nustatyti tikslia doze, kuomet pas mane manijos epizodai, jei tokie tra, labia neryskus ir near apibreztai isreiksti. Ir kaip cia issiaiskinti, kad teisinga gydyma gauti.
biggie rašė:sophie rašė:VVika rašė:biggie rašė:VVika rašė:pas mane - depresija ir itariamas bipolinis. Tai gal man visai be rysio israse olanzapino ir dar tokia doze?
jei tikrai bipolinis, tai ne be rysio
Kad neaisku, nes jis nepatvirtintas. Manijos epizodu su budingais manijai veiksniais, kaip ir neturejau. Nebent uzejes stiprus nervuotumas, kai parekaudavau gerokai ant namiskiu, Bet cia gi buitis, kas apsieina be parekavimu. kuomet sunervina?
o jei ir bipolinis, ar 25 mg doze tinkama?
VVika, ar skaitai angliškai? Grįžusi namo įmesčiau tau nuorodą apie bipolinį, jis gali būti ir be aiškiai pasireiškiančios manijos ar net visai be jos (dėl to dažnai tiesiog diagnozuojama depresija, kadangi sunku atskirti, ir išgydyti nepavyksta, nes tada ne antidepresantų, o stabilizatorių gerai savijautai reikia.
dazniausiai neina manijos neina pastebet del to, kad ji buna kartu su depresija, tai vadinama misri busena. Labai didelis irzlumas, intensyvus nerimas, suicidines mintys, pykcio protrukiai, panikos priepuoliai, neadekvatus juokas ir panasiai. Antidepresantai dar pablogina situacija, as pats kuriam laikui metu antidepresantus per borta, nes nesusitvarkau su nerimu ir demesiu. Is tikruju taip ir yra, kad stabilizatoriai cia turi uzimti pirma vaidmeni, o kol zmogus nera stabilus, antidepresantai neduodami, kartais apsieinama isvis be ju, nes kai kurie stabilizatoriai, pvz. lamotriginas, veikia ir depresija.
Visi isvardinti simptomai buvo, isskyrus neadekvatu juoka. Man daktare, iseidama atostogu, tam ir israse olanzepina,-"bijau tave palikti tik su antidepresantu, jei vis tik pas tave bipolinis, kad nekiltu manijos epizodas". Suprantu, kad ir gydytojai nelengva nustatyti tikslia doze, kuomet pas mane manijos epizodai, jei tokie tra, labia neryskus ir near apibreztai isreiksti. Ir kaip cia issiaiskinti, kad teisinga gydyma gauti.