Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė inmv
#388066 geriu valdoxan jau gerus pusę metų. iš pradžių labai padėjo sureguliuot dienos ritmą, bet pastaruoju metu labai sumažėjo poveikis ir nežinau, ar jie man iš vis padeda :oops: jaučiu, kad teks su psichiatre pasikalbėt, gal lieps didint dozę, ko labai nenorėčiau, nes tie vaistai ištuština kišenes kaip reikalas :(
Parašė vitamin9
#398177 geriau maziau nei metus,buvo super,miegojau po 7h max bet realybe gera,normali galva kaip sveiko zmogaus.tik kad paskiau is gerumo ar is ko nusprendziau mest isvis vaistus,tai po to metimo 3h max miego su valdoxanu :((((((( kaip noreciau kad veiktu kaip priestai,gal per prievarta varyt kokias 2 sav pageres miegas bet jauciu nelabai :(
Vartotojo avataras
Parašė 0x19
#400037 Valdoxaną vartoju jau apie 14 mėnesių. Palyginus su SSRI (pvz. Zoloftas) nepajutau jokių slopinimų, pašalinių poveikių ar problemų. Priešingai - perėjus nuo Zolofto prie šio vaisto, iškart grįžo ir seksualinė funkcija bei pajutau padidėjusi norą veikti ir kažką daryti. Po keleto mėnesiu vartojimo jaučiausi neutraliai ir čia nežinau ar vaisto poveikio nejaučiau ar tiesiog jis tapo mano bazine būsena. Gydytojas dozės nedidino.
Prieš tai visada turėjau problemų su nemiga. Pradėjus gerti Valdoxaną didelio pokyčio nepajutau. Momentui apimdavo mieguistumas, bet pakankamai greitai ir praeidavo. Panašus labai poveikis, kaip išgėrus paprasčiausio melatonino. Visumoje šis vaistas man labai tiko, o netyčia praleidus dieną - staigaus pokyčio nuotaikoje nebūdavo.

Dabar pradėsiu jį mažinti ir galiausiai užbaigsiu vartojimo kursą (su gydytojo pritarimu). Nors gamintojas kalba, kad nėra jokio ilgalaikio pripratimo, tačiau pradžioje gersiu po pusė dozės ir jeigu jausiuosi gerai - nustosiu. Po visko - pasidalinsiu, kaip sekėsi.
Parašė Mersas
0x19 rašė:Valdoxaną vartoju jau apie 14 mėnesių. Palyginus su SSRI (pvz. Zoloftas) nepajutau jokių slopinimų, pašalinių poveikių ar problemų. Priešingai - perėjus nuo Zolofto prie šio vaisto, iškart grįžo ir seksualinė funkcija bei pajutau padidėjusi norą veikti ir kažką daryti. Po keleto mėnesiu vartojimo jaučiausi neutraliai ir čia nežinau ar vaisto poveikio nejaučiau ar tiesiog jis tapo mano bazine būsena. Gydytojas dozės nedidino.
Prieš tai visada turėjau problemų su nemiga. Pradėjus gerti Valdoxaną didelio pokyčio nepajutau. Momentui apimdavo mieguistumas, bet pakankamai greitai ir praeidavo. Panašus labai poveikis, kaip išgėrus paprasčiausio melatonino. Visumoje šis vaistas man labai tiko, o netyčia praleidus dieną - staigaus pokyčio nuotaikoje nebūdavo.

Dabar pradėsiu jį mažinti ir galiausiai užbaigsiu vartojimo kursą (su gydytojo pritarimu). Nors gamintojas kalba, kad nėra jokio ilgalaikio pripratimo, tačiau pradžioje gersiu po pusė dozės ir jeigu jausiuosi gerai - nustosiu. Po visko - pasidalinsiu, kaip sekėsi.

O kaip su miegu? Susitvarke?
Vartotojo avataras
Parašė 0x19
Mersas rašė:O kaip su miegu? Susitvarke?

Pagerinti miegą šis vaistas man nepadėjo. Nemiga man kyla iš nerimo. Neretai vien iš to, kad jau laikas miegot ir galiu neužmigti. :D Šiuo atveju padeda migdomieji arba meditacija bei darbas su mintimis.
Parašė Mersas
0x19 rašė:[quote="Mersas"O kaip su miegu? Susitvarke?

Pagerinti miegą šis vaistas man nepadėjo. Nemiga man kyla iš nerimo. Neretai vien iš to, kad jau laikas miegot ir galiu neužmigti. :D Šiuo atveju padeda migdomieji arba meditacija bei darbas su mintimis.[/quote]
O kokius nuo miego geri?
Vartotojo avataras
Parašė biggie
#400065 Turetu ir kognityvines funkcijas prie cirkadiniu ritmu pagerint, bent jau pagal farmakologija. Bent jau salutiniu tai jis mazai turetu turet
Vartotojo avataras
Parašė 0x19
Mersas rašė:O kokius nuo miego geri?

Stilnox, kai prireikia, bet stengiuosi ir be jų apsieiti. Būna mėnesio tarpai, kai viskas ramu ir miego normaliai. Tada užtenka kokio didesnio kiekio streso, kad išprovokuotų nemigą. Tada kurį laiką tenka pagerti ir po truputį nuo jų "nulipu".
Sakyčiau nemiga yra daugiau pasekmė to kas vyksta galvoje. Migdomieji tik simptomo slopinimas, bet problemos neišspręs.
Parašė Mersas
0x19 rašė:
Mersas rašė:O kokius nuo miego geri?

Stilnox, kai prireikia, bet stengiuosi ir be jų apsieiti. Būna mėnesio tarpai, kai viskas ramu ir miego normaliai. Tada užtenka kokio didesnio kiekio streso, kad išprovokuotų nemigą. Tada kurį laiką tenka pagerti ir po truputį nuo jų "nulipu".
Sakyčiau nemiga yra daugiau pasekmė to kas vyksta galvoje. Migdomieji tik simptomo slopinimas, bet problemos neišspręs.

O kas padeda nuo streso?
Vartotojo avataras
Parašė 0x19
Mersas rašė:O kas padeda nuo streso?

Išsiaiškinti iš kur jis kyla ir panaikinti tą šaltinį. Jeigu greitai nesigauna - tai darai gerdamas vaistus.
Pridėti prie to meditaciją bei periodišką savireflektavimą ant sąsiuvinio. Labai padeda surašyti visus dalykus, kurie kelia nerimą ir tai racionaliai iš analizuoti.
Parašė Graikas
estranged rašė:Kas vartojat ir kaip miegat su situo vaistu?

As geriu sita vaista. Miega sutvarke. Isgeriu ji apie 2 val iki miego,tai bekugant i lova uzmiegu :D geriu dar tik 2 savaites. Jauciuosi zvalesnis dienos metu,nuataika gera kakbesnis pasidariau vyriski reikalai susitvarke. Tik atsirado didesni isteriju priepoliai. Bet gal cia tik man taip. Tad teko didinti neuroleptiku doze.
Vartotojo avataras
Parašė estranged
Graikas rašė:
estranged rašė:Kas vartojat ir kaip miegat su situo vaistu?

As geriu sita vaista. Miega sutvarke. Isgeriu ji apie 2 val iki miego,tai bekugant i lova uzmiegu :D geriu dar tik 2 savaites. Jauciuosi zvalesnis dienos metu,nuataika gera kakbesnis pasidariau vyriski reikalai susitvarke. Tik atsirado didesni isteriju priepoliai. Bet gal cia tik man taip. Tad teko didinti neuroleptiku doze.

Aisku, o kada isgerti tiksliai? Raso pries miega, bet ar pusvalandi ar dvi valandas kaip tu sakai?
Parašė Graikas
#404194 As geriu 2 val iki miego.Ir,jo po siek tiek daugiau nei 1 val jauciu,kad pradeda imti miegas.Pries tai turejau problemu su miegu,tad prie paskirtu AD ir neuroleptiku,teko dar gerti ir zolpidem'a.Pradejus gerti agomelatin'a,nieko nereikia gerti miegui.Pokolkas esu labai patenkintas sito vaisto veikimu.Isskyrus isteriju padaznejimu skundziuosi.