Moderatorius: signs

Parašė K2_fujativeK2
groowax rašė:Gal kas esate gulėje Panevėžio krizių skyriuje? Būtų įdomu sužinoti atsiliepimus. Ačiū :aciu

Panevezio ligoninei dirba geriausia gydytoja Silva Gruzdiene. Teko ir Vilniui daug kur lankytis, bet Panevezio Silva geriausia.
Parašėbarfuss
#323381 Groowax, esu ten gulėjusi kelis kartus. Nežinau, koks dabar gydytojas ten dirba, bet iš esmės ką galiu pasakyt - aplinka tikrai gera, viskas gražiai išremontuota, gražios nuotraukos ant sienų. Ir šiaip, patiko tai, kad gali nueit užsikaist arbatos/kavos kada tik nori - užimtumo kambary yra virdulys. Taip pat ten yra spintoj ir piešimo priemonių, knygų, yra virbalai, vąšelis, siūlų, karoliukų vėrimui priemonių (na, nežinau, kiek tau šie dalykai aktualu :achtung ), taip pat galima kada nori išeit į balkoną. Dar ką vertėtų paminėt - kasdien (išskyrus savaitgalius) vyksta grupės susitikimai (pusantros valandos), veda psichologė su soc. darbuotoja (arba kartais jos po vieną). Du kartus per savaitę būna popietiniai užsiėmimai. Kai kuriems būna minusas tai, kad skirta tik 10 lovadienių (kai kuriems, kurie atsigula sunkesnės būklės, tiek yra per mažai; nors ten sunkios būklės ir neguldo). Kas dar patiko - nėra sanitarų, nebūna rytinio vertimo iš lovos (na, pažadina pusryčiams, prieš pusryčius būna mankšta). Ir šiaip, tiesiog jauki aplinka, tikrai gera vieta atgaut jėgas, kai dar neprieita visiška riba. :)
Vartotojo avataras
Parašė groowax
#323426 Barfuss, o ten yra rūkomasis? Man teko gulėt III ir IV aukštuose, tai buvo ten bjaurių sanitarų :( aš irgi esu girdėjęs , kad krizių skyriuje labai gera.... Man Repovas sakė ir siūlė gultis pas jį. Kiek supratau jis ten dirba. O kokie ten dar daktarai dirba, Barfuss? :?
Vartotojo avataras
Parašė groowax
#323427 Reiktų ir man ten atsigulti, nes grupė baigiasi....Labai bijausi dėl grupės, nes gaunu šiek tiek pinigėlių.....Šaunu, kad galima kavos užsikaist, o tai III ir IV aukšte kažkoks beprotynas su ta kava - neleidžia kada nori ........
Parašėbarfuss
#323439 Groowax, rūkomojo nėra - yra balkonas. Manau, tai žymiai geriau, nei ta kamurkėlė, vadinama rūkomuoju. Sanitarų, kaip ir minėjau, ten nėra, nebent jau kažką labai prisidirbsi, tada gali iškviest juos (vieną kartą buvo, kad palatos kaimynė atsisakė gert vakarinius vaistus, tai vidury nakties buvo iškviesti sanitarai, pradėjo karut jos daiktus į maišus - maždaug kels į kitą skyrių, bet pasirodo, ten tebuvo pagąsdinimas, - kad klausytų ir gertų vaistus, kada paduota), bet šiaip, jeigu jau mato, kad blogai, tai tvarkingai perkelia, be tokių ekscesų. Nors nemanau, kad tu piktybinis :)
Dėl daktarų dabar nežinau - jie ten keičiasi kas kažkiek laiko. Kai aš liepą gulėjau, tuomet Repovas dirbo, gegužę dirbo Pažėra. Dabar net nežinau, kaip ten yra, bet jeigu siūlo gultis, manau tikrai verta pasinaudot šituo pasiūlymu, - juolab, kad jeigu tas pats gydytojas. Ir tos dešimt dienų (bent man) praeina labai greitai, bet pakanka - sustiprėju, o ir gulėjimas ligoninėj užsiskaito (čia dėl grupės turiu omeny). O ir dėl tos pačios grupės - nereikia taip labai pergyvent. Jeigu man davė antrą ir dar dviem metam, tau tikrai turėtų duot - juk žymiai ilgesnį laiką gauni tą grupę, tad tikrai neturėyų taip iš niekur nieko nuimt.
Vartotojo avataras
Parašė groowax
#323444 Kad esu paprastas žmogelis, gyvenimėlis toks, kad reikia vaistai vartoti....panika užeina , o ir visos kitos bėdos....sakė man Repovas (trečiadienį buvau vaistų išsirašyti), kad tikrai pratęs man grupę ir liepė apie tai daugiau negalvoti, bet kad neišeina.....vis juodos mintys į galvą lenda :(
gal ir gerai būtų atsigulti į krizes, apramintų ten kažkiek manau.......
Parašėbarfuss
#323446 Aš irgi labai pergyvenau dėl grupės, bet pratęsė be didesnių kalbų.
Dėl to tikrai nebesuk galvos. O į krizes tikrai pabandyk atsigult - blogiau nebus.
Vartotojo avataras
Parašė groowax
#323465 Barfuss, kokia tavo nuomonė apie I, II ir IV aukštus Panevėžy? Ar teko ten gulėti? Girdėjau iš nuogirdų, kad I aukštas pats baisiausias....
Parašėbarfuss
#323473 Groowax, antram aukšte gulėti man neteko. Anksčiau ketvirtas sunkiausias būdavo, kol nebuvo įrengti pirmas ir antras aukštai, - teko ir tuo laiku pagulėti, tada ten tikrai buvo gan baisu. O dabar, bent jau ketvirtam - pakankamai gerai. Nors senokai ten buvau, bet atsiliepimai gan neblogi, leidžia telefonus prie savęs turėt. O pirmam tikrai ne kažką, ten ir prisižiūrėt visko galima, ir šiaip, jeigu dar esu bent kiek stabilesnės būklės (bet tokiu atveju tavęs ten ir neguldys, nebent pats prašysies, o kitur nebus vietų), tuomet tikrai yra gan baisu, na, sergantys žmonės. Man ten teko vieną kartą gulėt, anais metais pavasarį. Nors ir pati buvau užpsichavus (išleido į lauką, į tą gardelį prie ligoninės, o man tokia panika, kad jeigu išeisiu į lauką, atsitiks kažkas neatitaisomo, ir vaikščiojau koridorium raudodama ir drebėdama, mat ir palatoj būt negalėjau, nes ten prieš mane toks šizofrenikas gulėjo, kurio labai stipri energetika, ir man tiesiog atrodė, kad jis užteršė tą palatą, na, negalėjau aš ten būt), tad ir kitiems buvo nelabai linksma mane tokią matyt. Na, dar kitas dalykas, kad ten vaikščiojau trumpom rankovėm, tai daug ką mano randai šokiravo (nors tada dar nebuvo taip baisu, kaip yra dabar). Iš esmės džiaugiuosi, kad tai praeitas etapas. Nors kai tikrai prireikia - tuomet ir guliesi kad ir į tokį skyrių. Svarbiausia, kad padėtų. Na, ir būklę reikia adekvačiai įvertint, buvo ir tam pačiam krizių centre vienas per klaidą paguldytas, tai ten irgi čiūdai buvo. Bet po pirmo stipresnio išsišokimo (į kurį ir mane įtraukė) jį perkėlė į sunkesnį skyrių.
Vartotojo avataras
Parašė Mellisa
#323497 Taip ir nėra atsakymo apie Santorose esantį skyrių, Kairiūkščio 2.... Matyt nieks nebuvo.
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
#323634 Gal kam teko privačiai gydytis pas doc. A. Germanavičių?

Arba gal galite pasidalinti patirtimi, kas gulėjote Vasaryne ir gydė šis daktaras? Domina vaistų pritaikymas ir požiūris į pacientą.
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
#327968 Gal žinote, kokia tvarka norint patekti į Krizių skyrių Vasaros g. 5 ? Ar ten tokia pati registravimosi tvarka kaip ir kituose skyriuose, pvz. 2-ame ar ribinių būsenų?

Kokie atsiliepimai? Nes man teko girdėti tik gerus :)

http://www.vasaros.lt/sk_kriziuintervencijos.htm[/url]
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
Kuroshitsuji rašė:Tvarka tokia pati.
Aš tik ten ir guluosi. :)))

Ačiū :super Bet ten laiko labai trumpai. Ar pakanka laiko?
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
#327994 Man užtenka..., laiko max. 10 dienų. Kuo geriau pvz., nuo antro sk, kad čia kasdien kalbi su gydytoju ir ne penkias minutes..., be to paskiria psichologą, jei reikia. Kas užknisa tik kad nėr ką veikti. :achtung Skaityt man gavos tik pirmas dienas, po to numečiau knygą, tai sedėjau prie kompo, internet ryšį reik gaudyt, tik kai kuriose vietose gaudo, tai žiūrėjau serialus. :achtung Bandžiau piešt iš tos nevilties, bet nekas gavosi. :achtung Paskutinį k. nenorėjau bendrauti su kolegom, tai bišk slapsčiaus, bet kartais būna jei susirenka norm. chebra, tai net skirtis nesinori. :) A... tik pask k. kai buvau buvo šlykšti slaugytoja viena, kitos norma.