Moderatorius: signs

ParašėKatastrofa
#292052 Nesuprantu, nei vieno kilo neprisidėjo... Ir valgau, kaip kiauliukas, vis tiek nieks neina į kūną, kiti sako "džiaukis", bet jau nėra man 18 ir nesinori, kaip skeletui atrodyti... :bloga Nesimato moteriškų linijų :achtung
Parašė Lolipop
#292494 Zoloft geriu jau beveik 2 metus, juos man skyre del generalizuoto nerimo sutrikimo. Pradejus gert man asmeniskai 18 dienu buvo kosmaras, tikrai labai bloga savijauta, nerimas darsustiprejo, salutiniu begales, galva svaigo, pykine, drebulys krete, apetito 0, svoris labai krito, is lovos iki pietu neislipdavau, pilvo skausmai buvo, sirdies plote skausmai ir t.t. Bet po 3 savaiciu jau pradejau matyti tunelio gale sviesa! Visas tas 18 dienu be raminanciu Lexatonil tai nebuciau isgyvenus. Taip viskas susvelnejo, dingo nerimas ir visi salutiniai, prasidejo iprastas mano gyvenimas be perdeto nerimo. Lankiau psichoterapijos uzsiemimus i savaite karta.
Visa laika geriau po 50 mg, dabar jau kaip iseidineju is vaistu geriu po 12,5 mg (ketvirti tabletes) kas antra diena. tiesa pasakius kazkokia savijauta idomi, negaliu sakyt kad vel man nerimas, na bet keistai jauciuos, svaigsta galva, siek tiek pilve kazkokie bruzdenimai, bet pakenciamai, manau cia vaisto nutraukimo sindromas, kuris praeina savaime.
Bloguma itariu viena, kuris man per 2 metus uzaugino apie 20 kg. pacioj nerimo pradzioj as apie 20 numeciau, na bet tada buvo baisu nuo nerimo, nevalgiau beveik nieko, o pagerus laimes vaistuko Zolofto, pradejau kogero jaustis laiminga ir neribot saves, tai visas svoris ir sugryzo, labai tikiu kad nutraukus visiskai vaistus liga neatsinaujns ir palaipsniui atsikratysiu svoriu.
Vaistas isties geras, jis mane sugrazino i iprasto gyvenima, labai linkiu visiems kantrybes ir sveikatos!
ParašėKatastrofa
#292496 Visiškai tau pritariu. Jei ne sertralinas, tai nežinia kas iš manęs dabar būtų.
O man irgi nutraukinėjant biškį negerai buvo, tarsi nuolatinis pms :achtung
Bet praėjo :)
Parašė Lolipop
Katastrofa rašė:Visiškai tau pritariu. Jei ne sertralinas, tai nežinia kas iš manęs dabar būtų.
O man irgi nutraukinėjant biškį negerai buvo, tarsi nuolatinis pms :achtung
Bet praėjo :)

tu jau nebegeri sertralino? per kiek laiko "isejai" ir kiek ilgai tas nutraukimo sindromas teses?
Vartotojo avataras
Parašė EniGmO
#292499 kaip smagu, kai kalbat apie vaistu nutraukima..tai turbut speju reikaliukai tvarkosi..man gydytoja nieko nenutraukia ir iki vasaros dar turesiu kankitis su vaistais...yac nervuoja ta konsta leistis...
Parašė coaxicilinium
#294737 Sveiki visi, :DD su artėjančia vasara jus :). Turiu porą klausimėlių :) Ir problemą :) Geriu zoloftą apie 3 metus, dėl somatinių simptomų ir baimės priepuolių (nežinau iš tikro ar viskas teisingai suterminuota, man aukštas spaudimas atsirasdavo dėl pilve vis kažkokių nemalonių maudimų apie kuriuos aš galvodavau kaip kažkokius blogus dalykus medicinines patologijas ar panašiai paskui kai apsilankiau naktį (su gretąja) ligoninėje pasitikrinau pilnai širdį(dėl spaudimo) visa pilvą, skrandį) supratau, kad važiuoja stogas :D ).
Pradėjau gerti Zoloft 50mg po puse tabletės t.y 25mg mano buvo maskimali dozė per visą vartojimą po 3-4 sav. viskas susitvarkė priepuoliai dingo, ėmiau jaustis gerai ,,atgėriau" tą zoloftą puse metų pradėjau gerti po ketvirtį ta prasme 12.5mg viskas buvo gerai ir beveik visa ta laiką jaučiausi gerai gerdamas po ketvirtį.

Tai va po pusantrų metų prasidėjo kažkokios nesąmonės, visada, beveik visada maudžia skrandį atrodo, kad esi apsinuodijąs, truputuką svaigsta galva irgi visada, ypač ryte ir tas nelemtas nuovargis ir mieguistumas!!! O dieve, pats blogiausias šalutinis efektas, visada norisi miegoti pietų miego atrodo galėčiau, bet kur ,,pakristi" ir nusnaust.

Tai va kai papasakojau daug maž savo istoriją dabar pereisiu prie kitos savo patirties su Z. Aš labai labai noriu atsikratyti tų vaistų ir tu nelemtų simptomų jau negaliu aš nuo jų tuoj išprotėsiu. Ir dar bėdelė yra tokia, esu studijuojantis žmogus ir ryte per ta mieguistumą visada bite turiu apsirengti skuosti į paskaitas, kad nevėluočiau (čia daugiau jau gyvenimo būdas aišku). O bėdelė ta, kad pradėjau visiškai netvarkingai gerti tuos vaistus, bet visai neseniai nuo praeitų metų vasaros jau po atsiradūsių simptomų. O gėriu taip: visiškai netikslią valandą, belekaip, kartais pamirštu išgerti būna diena kokia ar dvi pamirštos be vaistų( pojutis toks pat kaip ir su vaistais tie patys simptomai t.y. skrandis, miegas ir galvele pasisukanti( retai)) rekordas buvo 4 dienos visiškai be tabletėlės tai ant penktos prasidėjo aritmijos priepuoliukas naktį kita rytą iškart išgėriau, ateinančia naktį - ramu. Kiekis irgi kaip papuola, kiek atsipjaunu :D ta prasme dažniausiai išvis kruopelę. Būna, kad 1 tabletę 5 dienas geriu :DD :bloga Va taip vat galvoju pats palaipsniui mažinsiu, o paskui palaipsniui eisiu pas gydytoja(Laiko irgi tam visiškai nėra :( :DD), kad man padėtų atsikratyt lengvai ir saldžiai to akmens nuo pečių.

Patarkit prašau, ką man geriausia būtų padaryti dabar kaip elgtis (pas gydytoją aš šiaip ar taip eisiu), bet norėčiau sužinot gal rasiu tokiu pat mažai dozuojančių ir prie nutraukimo ribos žmonių. Pasidalintume patirtimi kas ir kaip...

Kiek laiko manot, savo atvėju, aš kankinčiausi nuo abstinencijos simptomų kol viskas normalizuosis ir jausiuosi gerai tiesiog, kad jų jau nebevartoju?
Ir ar tuos vaistus išvis galima mesti ir daugiau niekada nebevartoti ar prasidės iš naujo problemos dėl kurių aš visa tai ir pradėjau?
Ačiū labai, kad išklausėt (labai norėjau pasipasakot tikriausiai nes jau tikrai į neviltį puolu jau atrodo, kad kelio nėra jau į išsigelbėjimą :( )
Nemanau, kad depresija galėtų prisikabinti. Stengiuosi stipriai stovėti ant žemės, sunkumams nepasiduoti ir mesti juos į šoną, nuotaika taip pat būna visada puiki, šypsenų netrūksta niekaip :D :DD Vienintelė problema, kuri gyvenimą atitraukia nuo visiško perfekto yra Zoloftas ir jo keliami side effect'ai, kurie tiesiog įgriso nusibodo ir išsekino :)

Atsiprašau ką pasakiau ne taip, lauksiu atsakymų :)
Paveikslėlis
Vartotojo avataras
Parašė dangiska
#294748 na nutraukinejant vaistus doze yra mazinama palaipsniui ir tvarkingai ..pora savaiciu galima mest baisiausia vaista ..o zoloft nera jau toks stiprus..ir nutraukimas neturetu buti toks sunkus..bet tavo beda kad nesitari su daktaru
Vartotojo avataras
Parašė dangiska
#294749 bet dar pridursiu be gydytojo pritarimo ir tiksliu nurodymu nemesk jokiu budu nes atkrisi ..daug kam jau cia buvo taip... sekmes =)
Parašė Kal-el
#295991 Geriu po 25g per dieną. Pasisekė, kad nėra šalutinio poveikio, tik vienos akies vokas vis trūkčioja.
Pradėjau gerti, nes pastoviai jausdavau baimę, stiprų nerimą, persekiojo vis tos pačios neigiamos mintys, negalėdavau naktim užmigti, nebemačiau gyvenimo prasmės, galvojau, kad išprotėsiu...
Kažkur po savaitės jau pradėjau normaliai miegot, po dviejų - pradėjau šviesiau mąstyt. Šis vaistas mane išgelbėjo. :)
Parašė Pragma
#296329 Sveiki, vartoju Zoloft 3 men. siuo metu po 100 mg/d. Pradejo nieztet galva - pagalvojau uda sudirgus del sampunu ir t.t....pakeiciau, nepadejo. pradejau kasytis kojas, rankas ir t.t. Uteliu ir kt. pabaisu neradau :D pradejau googlint zoloft + niezejimas, radau foruma anglu kalba, kur zmones pasisake, kad atsirado niezejimas is niekur, kol pradeje ieskot info, suprato, kad cia zoloft salutinis poveikis. Ar yra kam nors kas nors panasaus? kita savaite eisiu pas savo doktora, prasysiu paaiskint kas prie ko ir galbut keisiu vaistus, nes siuo metu nuo niezejimo turiu gert raminancius, nes kitaip uzsidraskyciau
Vartotojo avataras
Parašė Vision
#296358 Manau, kad sertralinas gali sukelti įvairiausio spektro šalutinių poveikių arba sutrikdyti normalią organizmo veiklą, - skydliaukę, amino rūgščių įsisavinimą, taip pat reikia atkreipti dėmesį į tai, kad tokios veikliosios medžiagos kaip sertralinas veikia visą CNS, bet ne reikiamą, o teoriškai spėjama smegenų audinių dalį,kuri tariamai yra atsakinga už negalavimus.
Vartotojo avataras
Parašė dangiska
#296436 o ir vel nauja visazini turim kuris dabar mus gasdins kelis mokslinius straipsnius perskaites
Parašėnemoku
Vision rašė:Manau, kad sertralinas gali sukelti įvairiausio spektro šalutinių poveikių arba sutrikdyti normalią organizmo veiklą, - skydliaukę, amino rūgščių įsisavinimą, taip pat reikia atkreipti dėmesį į tai, kad tokios veikliosios medžiagos kaip sertralinas veikia visą CNS, bet ne reikiamą, o teoriškai spėjama smegenų audinių dalį,kuri tariamai yra atsakinga už negalavimus.

O aš manau, kad kiekvienas vaistas sukelia kažkokį šalutinį poveikį ir turbūt beveik visi tą supranta. Faktas tas, kad depresija pati savaime sukelia gal net baisesnius šalutinius poveikius, o kaip ji sutrikdo normalią organizmo veiklą irgi visiems aišku.
Nieko naujo, nežinomo tikrai nepasakei. Būtų kažkas naujo, jei pasakytum ką tokiu atveju daryti, kokios yra geresnės ir efektyvesnės alternatyvos nei psichoterapija + vaistai. Mano manymu, jei žmogus nebegali valgyti, miegoti, mąstyti ar iš lovos atsikelti (kas būna sergant sunkia depresija), o žolelės nepadeda, tai sertralinas yra mažesnis blogis šiuo atveju. Jei išradai efektyvesnį vaistą be šalutinių poveikių, pranešk.
Vartotojo avataras
Parašė Vision
nemoku rašė:
Vision rašė:Manau, kad sertralinas gali sukelti įvairiausio spektro šalutinių poveikių arba sutrikdyti normalią organizmo veiklą, - skydliaukę, amino rūgščių įsisavinimą, taip pat reikia atkreipti dėmesį į tai, kad tokios veikliosios medžiagos kaip sertralinas veikia visą CNS, bet ne reikiamą, o teoriškai spėjama smegenų audinių dalį,kuri tariamai yra atsakinga už negalavimus.

O aš manau, kad kiekvienas vaistas sukelia kažkokį šalutinį poveikį ir turbūt beveik visi tą supranta. Faktas tas, kad depresija pati savaime sukelia gal net baisesnius šalutinius poveikius, o kaip ji sutrikdo normalią organizmo veiklą irgi visiems aišku.
Nieko naujo, nežinomo tikrai nepasakei. Būtų kažkas naujo, jei pasakytum ką tokiu atveju daryti, kokios yra geresnės ir efektyvesnės alternatyvos nei psichoterapija + vaistai. Mano manymu, jei žmogus nebegali valgyti, miegoti, mąstyti ar iš lovos atsikelti (kas būna sergant sunkia depresija), o žolelės nepadeda, tai sertralinas yra mažesnis blogis šiuo atveju. Jei išradai efektyvesnį vaistą be šalutinių poveikių, pranešk.

Sunku nesutikti, tik keletą pastebėjimų derėtų suteikti. Depresijos ar maniakinės depresijos fiziologinis egzistavimas nėra įrodytas, žinoma, daug teorijų egzistuoja, bet tik teoriniu pagrindu, o nekvestionuojamų, kaip antai diabetas. Retai pasitaiko tų ypač sudėtingų depresijos atvejų, - nenoras iš lovos pasikelti, nuolatinis mąstymas apie gyvenimo nutraukimą, visiškas vangumas ir t.t.
Daugelį atvejų psichiatrai lengva ranka skiria antidepresantus esant vidutiniams ar net lengviems nuotaikos sutrikimams. Puikiai žinoma, kad lengvesniais atvejais šalutiniai poveikiai tik dar labiau pasunkina nuotaikos sutrikimą, o pats antidepresantas nedemonstruoja geresnio veiksmingumo prieš placebą. http://jama.jamanetwork.com/article.aspx?articleid=185157
P.S Nelabai malonu būti priimtam sarkastiškai, - visažinis ar dar koks kenkėjas... :(
Vartotojo avataras
Parašė dangiska
#296598 dauguma sitam forume manau yra butent su tokiom sunkiom depresijom..
na as kitaip negaliu priimt..as vis dar virskinu minti kad gersiu zolofta turbut iki mirties ..