Moderatorius: signs

Parašė face
Virtual rašė:na as geriau gal 5 ar 6 metus :bloga dabar nutraukiu staigiai ir bijau

Nutraukinėjant mažinama dozė. Vieną kartą jau buvau nutraukus su gydytojos priežiūra. Porą savaičių gėriau tabletę kas antrą dieną, po to dar kitas porą savaičių - kas trečią dieną. Taip palaipsniui palaikant mažinama vaisto koncentracija organizme. Šalutinių nutraukimo beveik nebuvo. Gal nebent galvos svaigimas kažkiek.
Vartotojo avataras
Parašė Virtual
#394358 atlakiau staigu nutraukima. nieko baisaus nebuvo
Parašė face
Rola Balčiūtė rašė:0 poveikį ar jauciat ju? Man paskyrė kartu su prozaku, bet bijau pradėt, nes man nuo visu šalutiniai baisus, brr bebebe

Poveikis - kiekvienam labai individualu. Iš mano patirties - puikus vaistas, nes man idealiai tiko. Pirmo epizodo metu vartojau 2 metus, antrojo - vartoju jau beveik pusantrų metų ir planuoju nutraukti. Pirmomis savaitėmis buvo šalutinių, bet jie ištveriami. O realus teigiamas vaisto poveikis išryškėjo maždaug po mėnesio, gal net pusantro mėn., bet vėlgi mano organizmui reikia laiko, pilnas poveikis man atsiskleidžia ne po 14 dienų, kaip rašoma info lapelyje. Tai nereiškia, kad ir jums taip bus. Čia ne SSRI, jeigu blogai reaguodavote būtent į SSRI, tai gal Elontrilis kaip tik tiks. Aš džiaugiuosi iš visiškų prarajų sugrįžus į pilnavertį gyvenimą - man padėjo Elontrolis ir psichoterapija bei didelis ir įvairiapusiškas darbas su savo savimi. Bet Elontriliui skiriu tikrai nemažą vaidmenį, nes be jo net pradėt psichoterapiją nebūčiau turėjusi jėgų. Retai čia lankausi, tai jeigu norėsit kažko paklaust apie Elontrilį galite parašyti pm, tada el.paštu matysiu, kad yra pranešimas :)))
Vartotojo avataras
Parašė delicious!
#396021 Vartoju Elontrilį tik apie 1,5 mėn. bet atrodo šios tabletytės kaip stebuklas, nors miegą tai sujaukė. Bet pagaliau galiu, dirbti, mokytis, daug juokiuosi ir šypsausi, nežinau kiek tiksliai gydytoja dar leis jų vartoti, kad netaptų ta būsena pakilumu, bet jaučiuosi taip, lyg tai prieš atsirandant ligai, jaučiu, kad gyvenu laimingai. :)))
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
delicious! rašė:Vartoju Elontrilį tik apie 1,5 mėn. bet atrodo šios tabletytės kaip stebuklas, nors miegą tai sujaukė. Bet pagaliau galiu, dirbti, mokytis, daug juokiuosi ir šypsausi, nežinau kiek tiksliai gydytoja dar leis jų vartoti, kad netaptų ta būsena pakilumu, bet jaučiuosi taip, lyg tai prieš atsirandant ligai, jaučiu, kad gyvenu laimingai. :)))

Dažniausiai tie trumpalaikiai pagerėjimai pradedant vaistą būna placebo arba manija. Po kažiek laiko viskas nuslūgsta ir gryžtama į pradinę būsena. Visada patariu žmonėm neskubėti girtis pagerėjimais, nes pastebėjau, kad beveik visada pakilimas baigiasi kritimu žemyn.
Bet būna ir pagerėjimai kurie tęsiasi ilgą laiką, to tau ir linkiu.
Parašė Mersas
Phurriz rašė:
delicious! rašė:Vartoju Elontrilį tik apie 1,5 mėn. bet atrodo šios tabletytės kaip stebuklas, nors miegą tai sujaukė. Bet pagaliau galiu, dirbti, mokytis, daug juokiuosi ir šypsausi, nežinau kiek tiksliai gydytoja dar leis jų vartoti, kad netaptų ta būsena pakilumu, bet jaučiuosi taip, lyg tai prieš atsirandant ligai, jaučiu, kad gyvenu laimingai. :)))

Dažniausiai tie trumpalaikiai pagerėjimai pradedant vaistą būna placebo arba manija. Po kažiek laiko viskas nuslūgsta ir gryžtama į pradinę būsena. Visada patariu žmonėm neskubėti girtis pagerėjimais, nes pastebėjau, kad beveik visada pakilimas baigiasi kritimu žemyn.
Bet būna ir pagerėjimai kurie tęsiasi ilgą laiką, to tau ir linkiu.

:))) pritariu simtu procentu
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
#396544 Kai dabar tos energijos ir jėgų taip nėra. Apatija vyrauja, vėl norisi lipti į tą pačią balą. Nors esu gėrusi Elontril kelis kartus, įvairiom dozėm. Pamenu pirmą patirtį- tai buvo dvi nuostabios pirmos vaisto įvedimo savaitės. Kažkokia euforija, darbingumas ir optimizmas, kas man nebūdinga. Deja po dviejų savaičių viskas dingo, jokio noro kažką veikti, vėl ta pati duobė. Supratau, kad šalutiniai mane taip gerai veikė. Apskritai mano organizmas priėmė gerai Elontrilį. Aišku miegas sutriko laikinai, gal kartais koks raumenukas ir patrūkčiojo, bet tų baisių kur rašo šalutinių inf lapelyje nejutau.
Dabar kaltinu savo keistą organizmą. Na nei vienas antidepresantas per ilgesnį laiką neišlaiko efektyvumo, nestabilizuoja būklės iki tokio lygio, kad bent galėčiau pasvajoti apie trumpą remisiją. :oops:
Vartotojo avataras
Parašė biggie
HappyAngel rašė:Kai dabar tos energijos ir jėgų taip nėra. Apatija vyrauja, vėl norisi lipti į tą pačią balą. Nors esu gėrusi Elontril kelis kartus, įvairiom dozėm. Pamenu pirmą patirtį- tai buvo dvi nuostabios pirmos vaisto įvedimo savaitės. Kažkokia euforija, darbingumas ir optimizmas, kas man nebūdinga. Deja po dviejų savaičių viskas dingo, jokio noro kažką veikti, vėl ta pati duobė. Supratau, kad šalutiniai mane taip gerai veikė. Apskritai mano organizmas priėmė gerai Elontrilį. Aišku miegas sutriko laikinai, gal kartais koks raumenukas ir patrūkčiojo, bet tų baisių kur rašo šalutinių inf lapelyje nejutau.
Dabar kaltinu savo keistą organizmą. Na nei vienas antidepresantas per ilgesnį laiką neišlaiko efektyvumo, nestabilizuoja būklės iki tokio lygio, kad bent galėčiau pasvajoti apie trumpą remisiją. :oops:

Serotonina veikiantys antidepresantai turi itakos nuotaikai, taciau prastai veikia varomaja jega, motyvacija ir budruma. Ar kada kalbejot su daktaru/daktare apie atomoxetina? Jis gan retai naudojamas, nes yra daugiau stumiamas kaip ADHD vaistas, bet jis yra NRI, kelia noradrenalino lygi neblokuodamas receptoriu ir neturedamas pvz. tricikliams budingu salutiniu poveikiu. Tik su tavo paroxetinu reiktu bandyt mazesnes dozes, nes jis kelia atomoxetino koncentracija.
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
#397620 Biggie, ne mano psichiatrė gal mažiau žino nei tu. Gal aš dar daugiau visko pasiskaičiusi. Spėju išsižiotų, kai paklausčiau apie šį vaistą. Man sunkiai keičia ji vaistus. Bėda dar ta, kad nemanau, kad pas mane bėdos su serotonino trūkumu. Nes kaip paaiškinti, jei geri antideptesantą, o jautiesi baisiai blogai. Turiu omeny AD, veikiančius serotoniną. Bandyti kiti, kurie kažkiek veikia dopaminą, noradrenaliną ir pan. Tada mane užaktyvina per daug. Aktyvumas ima reikštis tik vidiniu ir rankų drebuliu. Smegenims matyt nieko. :bloga Arba gaunasi atvirkščias variantas. Beje dabar pastoviai- aktyvina man blogas mintis. Pradžioje įvedus būna neblogai. Aktyvumas lyg ir atsiranda laikinai. Po mažiau nei mėnesio jau vėl apatija ir suicidinės mintys. Nuėmus aktyvinantį AD, suicidinės mintys dingsta. Tai taip ir nesuvokiu, kokio AD man reikia. Beveik viskas bandyta. Na dar Brentillix nebandytas. Bet mano psichiatrė sakė, kad jį skiria tik senyviems pacientams. Nors žinau, kad bent vienam pacientui šis AD padėjo išlipti iš duobės. Tikrai jaunas žmogus.
Gulsiu į ligoninę. Ten gal pavyks daugiau dėl vaistų pasitarti. Ačiū už naujas mintis, vaistus. Jų nesu bandžiusi.
Vartotojo avataras
Parašė maumau15
#402911 man juos israse,praejo 10 dienu kol geriu.gal biski geriau, kada jie pilnai visu pajegumu veiks?
Vartotojo avataras
Parašė maumau15
#402939 beje daktare uzdraude gerti zoloft kartu su buprop. sake serotonino ad netinka nes depresija antitipine. nieko nesupratau :bloga aiskino kad sizoafektinio kitokia depresija. visai pasimeciau :bloga
Vartotojo avataras
Parašė maumau15
miko9 rašė:gali pasakyt daktares pavarde?jeigu tau sizoafektinis, reiske turi buti sizos simptomas, kartu su afektiniais simptomais..o koks tas tavo sizo simptomas? ir ne vienas, ten daug punktu..psichiatroje israsomas 1 preparatas, maksimum 2 jeigu tikrai reikia, reikia irodyt kad reikia..tu vartoji 3 - 4..tai jau keistas "gydymas"

man apskritai nera sizos simptomu :?