Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė VVika
K2_fujativeK2 rašė:negeriu as vaistu keli metai jokiu. o tikroji patirtis su vaistais yra daug geriau nei knygoi paskaityt :)

Su kokiais vaistais tave istrauke is depresijos?
Kodel nebegeri jokiu vaistu, juk paminejai, kad pagertum nuo nerimo?
Parašė K2_fujativeK2
Zinka rašė:
VVika rašė:Siaubas. Kiek tu cia laiko taip prasikankinai kol pataike su vaistais?
Man vis siulo I ligonine. Tai kiek cia laiko reikia praguleti ligononeje, kad atitaikytu vaistus?
Na, kai parsiras daktare po atostogu, prasysiu, kad keistu I kita stabilizatoriu jei dar nebusiu pripratusi prie olanzapino, tik 5 mg nebegersiu, grisiu prie 2.5 mg.

Man atitaikė vaistus tik atsigulus antrąkart į ligoninę, bet juos pakankamai greit atitaikė per savaitę, gulėjau 16 dienų :) IR kažkaip nemanau, kad mano psichiatrė man būtų šiuos išrašiusi, nes mat jie nekompensuojami, atrodo, kad pinigai svarbiau už sveikatą, tuo labiau už vidinę savijautą.

tai kokius atitaike ? ka ten israse ?
Parašė K2_fujativeK2
VVika rašė:
K2_fujativeK2 rašė:negeriu as vaistu keli metai jokiu. o tikroji patirtis su vaistais yra daug geriau nei knygoi paskaityt :)

Su kokiais vaistais tave istrauke is depresijos?
Kodel nebegeri jokiu vaistu, juk paminejai, kad pagertum nuo nerimo?

mane istrauke seroxatas#remeronas#tiapridalis. as pats vaistus nutraukiau savo noru ir gerai jauciausi 2 metus, bet gyvenimo smugiai siuo metu vercia vel imtis vaistu.
Vartotojo avataras
Parašė VVika
#322066 Pasiziurejau, kiek daug vaistu kitiems israsoma. Man tik antidepresantas buvo skiriamas, tik si karta dar olanzapina pridejo. Nesusidraugauju as su juo. Einu dar kart paskaitysiu biggie paaiskinimus apie stabilizatorius.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
#322067 Jei jau labai gili vienpole melancholine depresija, tai turbut geriausia kombinacija aukstos dozes venlafaksino ir mirtazapino, sitas kokteilis net pavadinima turi, t.y "California Rocket Fuel". Galima sakyt triguba serotonino/norepinephrino/dopamino bomba. Pats buvau ant 300mg venlafaxino ir 60mg mirtazapino, tai skraidziau padebesiais, bet prireike ir stabilizatoriu, pasirodo esu bipolikas.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
VVika rašė:Pasiziurejau, kiek daug vaistu kitiems israsoma. Man tik antidepresantas buvo skiriamas, tik si karta dar olanzapina pridejo. Nesusidraugauju as su juo. Einu dar kart paskaitysiu biggie paaiskinimus apie stabilizatorius.

nepergyvenk, jei negerai su olanzapinu, yra kruvos kitu stabizatoriu, kad ir is atipiniu neuroleptiku grupes. Jei nemiga, tai quetiapinas ar risperidonas, jei ner energijos, tai ziprasidonas ar aripiprazolis, cia jau psichiatre turetu parinkti pagal tavo papasakotus simptomus
Vartotojo avataras
Parašė VVika
#322069 Negaliu mirtrazapino gerti. Gi pasakojau, kad po vieno pameginimo kita diena nepaejau nuo galvos svaigimo, tuo ir baigesi mano pazintis su mirtrazapinu. Kol kas mano diagnoze - depresija. Daktare uzsimine apie itarima bipolini ir ismove atostogu 2 menesiams.
Parašė K2_fujativeK2
VVika rašė:Negaliu mirtrazapino gerti. Gi pasakojau, kad po vieno pameginimo kita diena nepaejau nuo galvos svaigimo, tuo ir baigesi mano pazintis su mirtrazapinu. Kol kas mano diagnoze - depresija. Daktare uzsimine apie itarima bipolini ir ismove atostogu 2 menesiams.

man pirma menesi ir galva svaigo ir daresi visokie slykstus dalykai, bet po menesio viskas praejo super vaistas. pergreit metei. tik svorio nuo jo uzaugtum
Vartotojo avataras
Parašė VVika
K2_fujativeK2 rašė:
VVika rašė:Negaliu mirtrazapino gerti. Gi pasakojau, kad po vieno pameginimo kita diena nepaejau nuo galvos svaigimo, tuo ir baigesi mano pazintis su mirtrazapinu. Kol kas mano diagnoze - depresija. Daktare uzsimine apie itarima bipolini ir ismove atostogu 2 menesiams.

man pirma menesi ir galva svaigo ir daresi visokie slykstus dalykai, bet po menesio viskas praejo super vaistas. pergreit metei. tik svorio nuo jo uzaugtum

Kad as is lovos pakilti kita diena negalejau, visa diena gulejau. Kaip I darba eiti jei sitaip susuko man galva?
Vartotojo avataras
Parašė VVika
biggie rašė:
VVika rašė:Pasiziurejau, kiek daug vaistu kitiems israsoma. Man tik antidepresantas buvo skiriamas, tik si karta dar olanzapina pridejo. Nesusidraugauju as su juo. Einu dar kart paskaitysiu biggie paaiskinimus apie stabilizatorius.

nepergyvenk, jei negerai su olanzapinu, yra kruvos kitu stabizatoriu, kad ir is atipiniu neuroleptiku grupes. Jei nemiga, tai quetiapinas ar risperidonas, jei ner energijos, tai ziprasidonas ar aripiprazolis, cia jau psichiatre turetu parinkti pagal tavo papasakotus simptomus

o man ir nemiga ir energijos trukumas :) Pasakoju as jai viska smulkiai ir nuosekliai o ji vis ligonine man siulo.
Parašė K2_fujativeK2
VVika rašė:
K2_fujativeK2 rašė:

Kad as is lovos pakilti kita diena negalejau, visa diena gulejau. Kaip I darba eiti jei sitaip susuko man galva?

tai tik pirmom dienom butu buve.
Vartotojo avataras
Parašė VVika
#322074 K2_fujativeK2, del olanzapino irgi meginau sau iteigti, kad greit praeis galvos svaigimai, o ne velnio:) Gal ir mano geriamas paroksetinas - ne blogausia iseitis.
Vartotojo avataras
Parašė VVika
#322105 Vakar vakare negeriau visai olanzapino, tai siandien jau atsikeliau su normalia galva, nes mano meginimas uzvakar isgerti 5 mg. baigesi tuo, kad vakar visa diena gulejau lovoje su ziauriai svaigstancia galva.
Nezinau ka daryti toliau. Ar gerti olanzapina po 2.5 mg, ar meginti kvetiapina, bet jo man israsyta tik po 25 mg nakciai.
Parašė K2_fujativeK2
VVika rašė:Vakar vakare negeriau visai olanzapino, tai siandien jau atsikeliau su normalia galva, nes mano meginimas uzvakar isgerti 5 mg. baigesi tuo, kad vakar visa diena gulejau lovoje su ziauriai svaigstancia galva.
Nezinau ka daryti toliau. Ar gerti olanzapina po 2.5 mg, ar meginti kvetiapina, bet jo man israsyta tik po 25 mg nakciai.

gali bandyt 25 .. as bandziau kazkada isvis nieko nejauciau nuo tokios dozes.
Vartotojo avataras
Parašė VVika
K2_fujativeK2 rašė:
VVika rašė:Vakar vakare negeriau visai olanzapino, tai siandien jau atsikeliau su normalia galva, nes mano meginimas uzvakar isgerti 5 mg. baigesi tuo, kad vakar visa diena gulejau lovoje su ziauriai svaigstancia galva.

gali bandyt 25 .. as bandziau kazkada isvis nieko nejauciau nuo tokios dozes.

Tai va tame ir reikalas, kad 25 mg. tik miegeliui pagerinti o depresijai ir stabilizatoriaus vaidmeniui reikia didesniu doziu. Na, gal pameginsiu, bet ant iseiginiu, maza kas, gal miegosiu visa diena:)