Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė sumersara
#132150 Nors antidepresantus pradėjau vartoti nesenei, bet pritariu zmonėms kurie mano jog patys antidepresantai asmenybės nekeičia jie tik vienas iš veiksnių įtakojančių, pagreitinančių asmenybės tobulėjimą, vistymąsi, kitimą, nes mažina ligos simptomus, kurie ir stabdo naturalų asmenybės augimą.
Paprastai kalbant nykstant nerimui ir kitiems ligos simptomams grišta bendravimas, pomegiai, noras kažkuo užsiimti, kas ir plečia mūsų akiratį, naturaliai keičia mus.
Parašė Jurgaaa
nulis rašė:Ir bybį dėjau ant visų, kurie šneka apie pasveikimą nuo depresijos VALIOS PAGALBA BE VAISTŲ. Eikit jūs pragaran, kiek per jus laiko praradau.

Patinka man toks poziuris :super :super :super
Vartotojo avataras
Parašė Vitalija
#241273 Bet is tikruju - kur ta valia pas sergancius depresija...Juk tada viskas, atsiprasant, vienodai buna...visi keliai uzsivere, jokiu sviesiu minciu ar vilties....
Parašėhappymouse
#241291 Iš tikrųjų ne ad, o laikas padaro savo. Pati liga... Mane taip nuleido ant žemės, kad ojei. Šiaip iš tikrųjų vaistai mane grąžino į tokią padėtį, kokioje būdavau pailimo momentais: einu, šypsaus, nebesureikšminu smulkmenų, kažkaip labiau atsipūtus, nebereikalauju iš savęs nebeįmanomo. Gal kiek ir mokyklos įtaka, bet jei kas nepasiseka nebesureikšminu taip, kaip anksčiau. Vienintelis dalykas, kurį pastebėjau gan stipriai pasikeitus - mano kūrybiniai sugebėjimai. Ir liūdna dėl to gan stipriai, bet daugiau pakitimų į blogą pusę nepastebėjau.
Vartotojo avataras
Parašė maingirdas
apple rašė:aisku ,kad i gera. as pasikeitus tik i geraja puse.neturiu kazkokiu nesveiku baimiu kaip kazkada ir su visais normaliai bendrauju.
Jei negersi vaistu nuo ligos,tai dar manau blogiau pasidarys.O asmenybe ir taip keiciasi laikui einant. :angel
Vartotojo avataras
Parašė Mellisa
maingirdas rašė:
apple rašė:aisku ,kad i gera. as pasikeitus tik i geraja puse.neturiu kazkokiu nesveiku baimiu kaip kazkada ir su visais normaliai bendrauju.
Jei negersi vaistu nuo ligos,tai dar manau blogiau pasidarys.O asmenybe ir taip keiciasi laikui einant. :angel

Man raso : asmenybes sutrikimas. Tai cia ir be depresijos sutriks!
Vartotojo avataras
Parašė Mellisa
#244219 Man vyras aiskina : nesuprantu! paimk save i rankas!

Gerai butu....Vozt tik norisi....
Vartotojo avataras
Parašė maingirdas
cleo rašė:Kažkur girdėjau, kad antidepresantai pakeičia žmogaus asmenybę :bloga Tai čia kaip ir negerai, ar ne? Neva tu pasidarai nebe savimi..... toks ale zombis, kuriam viskas dzin, ar viskas čiki :D
Ar tikrai taip?

Ir dar aš niekaip neskiriu asmenybės sutrikimų nuo psichikos sutrikimų, gal kas paaiškintų...

Ačiū.
ir be vaistų keičiasi žmogaus asmenybė ... :bloga
Vartotojo avataras
Parašė Spalvininkas
#300944 Jo keicia asmenybe , mazeja ligos simptomu ,labai negerai :D
Vartotojo avataras
Parašė csauli
Mellisa rašė:Man vyras aiskina : nesuprantu! paimk save i rankas!

Gerai butu....Vozt tik norisi....

Užjaučiu, labai pažįstama situacija, man žmona kelis kartus priekaištavo: "Baik tu tu tuos vaistus gerti, tau nieko nėra, reikia tik susiimti..." ir lieki tada vienas su savo problemom.
Kognityvinė psichoterapija man padeda labai smarkiai, jos dėka ir į žmonos priekaištus sugebėjau nesureaguoti. Kita dieną jai pasakiau kad mane skaudina tokie priekaištai, ir paklausiau ar turėčiau kažkaip į tai reaguoti.

P.S. Pirmas mano postas šiame forume.
Vartotojo avataras
Parašė maingirdas
Mellisa rašė:
Man raso : asmenybes sutrikimas. Tai cia ir be depresijos sutriks!
Mellisos asmenybė nesutrikusi ... :bloga
Vartotojo avataras
Parašė Ars Velvetica
#303100 Siūlau visiems svarstantiems asmenybės tapatumo klausimą vartojant AD perskaityti straipsnį "Asmenybės pasikeitimo etika: tapimas savimi gydantis antidepresantais ar psichoterapija" http://www.bernardinai.lt/straipsnis/20 ... ija/52907/
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
#303101 "Nepavyko rasti turinio, kurio ieškojote.

Apie klaidą galite pranešti portalo administratoriams. Dėkojame."
Vartotojo avataras
Parašė defendu7
#306072 asmenybė manau nuolat keičiasi/adaptuojasi priklausomai nuo išgyvenamų išorinių poveikių, priimamų sprendimų ir daugybe kitų faktorių. Gal patys vaistai iš esmės ir nekeičia asmenybės, bet jų vartojimas, tas pats dalykas, kad turi kovoti su savo liga/sutrikimu, žmogų keičia, o juolabiau pats pastebėjau, kad bėgant metams mąstymas/požiūris į daug ką kinta, o vaistus aš vartoju jau daugiau, nei 6 metus.