Moderatorius: signs
- 2009 12 18, 10:30
Nu, ne, matyt. Tokių žinau ir pažįstu tikrai nemažai, bet neguldo. Dar manau, kad jei juos visus sukištu į ligonines, jose nuolat nebūtų vietų tiems, kurie nori gydytis. =)
- 2010 01 17, 19:36
sveiki. šiuo metu esu dideliam depresijos paūmėjyme. dabar man 22, gydausi nuo 18, deja nesėkmingai. prieš du metus gulėjau Dariaus ir girėno stacionare, tačiau ten vyraujanti aplinka mane prislėgė dar labiau (palatoje gulėjo daug senučių, kurios naktim verkdavo, leisdavo vandenį prie kriauklių stovėdamos ir net slėpė peilį). po savaitės išėjau iš ten savo noru. paskui sekė tik vaistai be psichoterapijų, be psichologų. visą tą laiką depresija buvo prislopinta, bet gyveno. šią vasarą mečiau vaistus ( ne staiga, mažindama). ko tik negeriau fluoxetine, remeron, cipralex. visų poveikis buvo vienodas - viską daryt sugebėdavau, bet tai buvo automatiška. baigiau mokslus, susiradau darbą visai ne savo srities, tai mane slėgė, namo grįždavau vos gyva. mečiau jį. depresija pasekė apogėjų. būtent šiuo metu paliko ir ilgametis draugas, su kuriuo gyvenom kartu jau kelis mėn. sakė nebegali to ištverti. mane ištiko nervinė krizė - nusiskutau visai plikai, pradėjo krėst nenumaldomas drebulys, vėmimas - atvažiavus greitoji suleido raminamųjų, bet drebulys niekaip nepraėjo - išvežė, dar porą adatų ir pasiūlymas - Dariaus ir Girėno. atsisakiau, nenorėjau grįžti atgal. kitą dieną apsilankiau pas privačią psichologę, po vizito viskas atrodė dar apgailėtiniau. kitą dieną nuvažiavom pas gyd. Jankauskienę į KMU, labai nuliūdau, kad daktaras V.Vilkas jau nebedirba poliklinikoj, tik skyriui, anksčiau vaikčiojau pas jį. Ši daktarė man visai nepatiko, atkirtusi - baikit, kokios čia problemos, bus tų bernų. supykdė. pamačius nuskustus plaukus - pasiūlė guldyt. vis gi susilaikiau, bandysiu pakalbėt kokiu nors būdu su V.Vilku.
Kas gulėjote KMU psichiatrijos stacionare prižiūrimi Vilko? ar gydymas sėkmingas? ar pakankamai kalbamasi? ar paskiria ir psichologą? terapijom man kolkas nėra jėgų, guliu kaip pagalys. Dėkui.
Kas gulėjote KMU psichiatrijos stacionare prižiūrimi Vilko? ar gydymas sėkmingas? ar pakankamai kalbamasi? ar paskiria ir psichologą? terapijom man kolkas nėra jėgų, guliu kaip pagalys. Dėkui.
- 2010 01 17, 20:20
nausea, gulėjau įspūdžiai- niūrūs. bet atsigulti tau tikriausiai nepakenktų. juoba, kad ir daktarai tą pataria.
Make a change kill yourself
- 2010 01 17, 21:53
papasakokit ispudziu kas lanke dienos stacionara,iki keliu valandu reikia ten buti,ar gali prievarta guldyt i ligonine?
cia jei ka,ne man
cia jei ka,ne man
- 2010 01 17, 22:11
mane irgi domintų Dariaus ir Girėno dienos stacionaras, siūlė ir jį, bet pasiūlymas manau buvo visai neadektvatus, nes ta gydytoja prirašė man stiprių slopinančių. lorezepamo, nuo kurio aš vos paeinu ir mėto į šalis, taip kaip nusigaučiau iki to dienos stacionaro? bet įdomu būti sužinoti kas ten lankėsi ir kas ten vyksta.
- 2010 01 17, 22:30
tada l greitai pagerėjo. kaip ten ką "sukiša" nžn, bet mano "kambariokai" palyginti normalūs buvo. vilką mačiau tris ar keturis kartus, kol gulėjau, kasdien ateidavo kažkokia studentė- praktikantė. nepatiko man tas vilkas ir jis tai žinojo ;-)
nausea rašė:parijas, ar galėtum papasakot apie aplinką? ar sukiša į vieną palatą ir senus ir naujus? ar depresininkai atskirai nuo šizofrenikų? ar tave Vilkas gydė? ar pagerėjo iš ten išėjus?
tada l greitai pagerėjo. kaip ten ką "sukiša" nžn, bet mano "kambariokai" palyginti normalūs buvo. vilką mačiau tris ar keturis kartus, kol gulėjau, kasdien ateidavo kažkokia studentė- praktikantė. nepatiko man tas vilkas ir jis tai žinojo ;-)
Make a change kill yourself
- 2010 01 17, 23:00
kodėl nepatiko? aš jį lankydavau poliklinikoj, tai man patikdavo, bet vis siūlydavo gultis, nes ten tos konsultacijos metu sunkiai ką išpešdavo. pasirodė racionalus ir protingas žmogus. man apskritai vyrai psichiatrai atrodo labiau moka valdyt situacija, priimt geresnius sprendimus šaltais nervais, bet tuo pačiu ir suprasdami.
kiek laiko ten gulėjai? o "kambariokai" vien su depresijom buvo? ar buvo kokios terapijos?
kiek laiko ten gulėjai? o "kambariokai" vien su depresijom buvo? ar buvo kokios terapijos?
- 2010 02 02, 13:30
Turbūt geriausia išeitis, galintiems gultis Vilniuje, yra RVPL Universitetinis skyrius. Gulėjau praėjusį lapkritį, gydytoja psichiatrė pasiūlė padoriai išsitirti, nes jau buvau konsultuotas penkių psichiatrų, matęs ne vieną psichoterapeutą, vartojęs ne vienus psichotropus ir vis negerėjančios būklės. Skyriui vadovauja VU Medicinos universiteto Psichiatrijos klinikos docentė Aldona Šiurkutė, mokomi rezidentai, vyksta paskaitos ir seminarai, rengiamos mokslinės konferencijos. Pirmąkart į stacionarą patekusius, ypač jaunuolius, konsultuoja vienintelis psichiatrijos profesorius Lietuvoje, Algirdas Dembinskas. Skyrius mišrus, yra vyrų ir moterų palatos, mažiausioje palatoje yra 4 vietos. Yra keli režimai, trečias režimas (jei tiksliai pamenu) leidžia laisvai vaikščioti po ligoninės teritoriją ir už jos. Socialinė darbuotoja nuolat rūpinais užsiėmimais - pasivaikščiojimais turintiems antrą režimą, ėjimais į parduotuvę, biliardą, autogeninę treniruotę, rytines mankštas ir t.t. Skyrius turi savo valgyklą, maitina palyginti labai neblogai. Likau labai patenkintas.
F25.1: 25mg Zoloft, 400mg Seroquel XR, 2000 mg Depakine Chrono
- 2010 03 07, 21:47
Buvau Kauno klinikose konsultacijoj pas gyd. Jankauskiene,patare gultis i ligonine,bijau,patarkit,kaip elgtis,ar yra sansu bent kiek pataisyti sveikata ar tik nusigydyti?
Tarsi smelis tarp dantu girgzda mano likimas - negaliu jo nei isspjauti, nei praryti...
- 2010 03 07, 21:52
tokiam zmogui reiktu uzaugti..
Jozhik v'tumane rašė:Nu, ne, matyt. Tokių žinau ir pažįstu tikrai nemažai, bet neguldo. Dar manau, kad jei juos visus sukištu į ligonines, jose nuolat nebūtų vietų tiems, kurie nori gydytis. =)
tokiam zmogui reiktu uzaugti..
I`m not like them..But I can pretend..
- 2010 03 07, 21:53
Man psichiatras sake, kad reiktu man i dienos stacionara menesi pavaikshciot..kaip manot gerai jie ten gydyma pritaiko?...
- 2010 03 07, 21:54
Jei gydytojas rekomandavo vadinas reik. Pats atsirinksi kas tau patiks
Dirbk taip lyg tau nereikėtų pinigų.
Mylėk taip, lyg niekas tavęs nebūtų įskaudinęs.
Šok taip, lyg niekas tavęs nestebėtų.
Dainuok taip, lyg niekas tavęs neklausytų.
Gyvenk taip, lyg tai būtų rojus žemėje.
Mylėk taip, lyg niekas tavęs nebūtų įskaudinęs.
Šok taip, lyg niekas tavęs nestebėtų.
Dainuok taip, lyg niekas tavęs neklausytų.
Gyvenk taip, lyg tai būtų rojus žemėje.
- 2010 03 07, 21:56
Oi kaip as nepaslenku terliotis...
..nusibodo man jau visa tai..
..nusibodo man jau visa tai..