Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė Succubus
biggie rašė:
estranged rašė:
biggie rašė:Susirask europos sali, kur vedama ketamino klinikine studija, yra ir Lietuvoje kas jau atlieka praktika, lyginamas su placebu. Ketaminas, kaip ir jo metabolitas esketaminas yra NMDA gliutamato receptoriu antagonistas, skiriamas sunkios rezistencines depresijos atvejais. Siaip ketaminas budavo kaip ir "night club drug", klubinis narkotikas, didelem dozem sukeliantis haliucinacijas ir deliuzijas, taciau dabar daktarai sia medziaga naudoja kaip antidepresanta, nes jis suveikia per 3h, gal leidziant ir greiciau, ir efektas trunka gal 3 dienas. Yra ir patvirtintas vaistu derinys, tai ketaminas ir d-sarcosine, sureguliuojantis gliutamato neurotransmisija ir skiriamas bipolinei depresijai.

Kur Lt vyksta studija? Noreciau pasidomet?

Man atrodo Neuromeda atlieka

Sveiki,

Ieskojau, nieko neradau apie tai Lietuvoje. Jeigu kas turi kokios informacijos, prasom pasidalinti, labai reikia.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Succubus rašė:Ieskojau, nieko neradau apie tai Lietuvoje. Jeigu kas turi kokios informacijos, prasom pasidalinti, labai reikia.

As irgi info neradau, nes mane pati domina, tiesiog psichiatre mano sake, kad lyg vyksta/turetu vykti, gal kazka ne taip supratau. Matyt reiks dar palaukt kol bus daugiau istirta medziaga ir salutiniai, juolab kad ir JAV viskas tik eksperimentineje fazeje, neturi dar FDA patvirtinimo.