Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė SecretOfSteel
#397078 Nu man sEscitalopramas asmeniškai padėto pasigyt depresiją, ir šalutinių jokių, svorio neaugina, ir .tt. Kur tik pažiūrėsi, Escitalopramas yra geriausias įvertintas ir efektyviausias SSRI grupės antidepresantas. drugs.com ten žmonės su ligom vertina vaistus, ir Escitalopramas yra gerokai geriau įvertintas už Paroxetiną - aplamai tai yra geriausias ten žmonių įvertintas antidepresantas; nors viskas priklauso nuo individualaus organizmo, yra kažkokios tendencijos.

Phurriz rašė:
SecretOfSteel rašė:Biggie, ar ten patikimas chart'as..? Taip išeina, kad Amitriptilinas yra efektyviausias AD..?

Mano klausimas šiaip buvo kas nerimui APSKRITAI geriausia: Neuroleptikas, Antidepresantas, benzodiazepinas ar dar kas nors..? Jeigu vienas iš šitų, tai kuris efektyviausias..?
Iš mano geriamų vaistų Escitalopramas ir Kvetiapinas turėtų malšinti nerimą; seniau dar Clonazepamą gerdavau sykiais, bet paskui nustoji jis veikt. Dabar, kiek žinau, jo iš vis nuo nerimo neberašo.

Rašo Clonazepamą, niekas nepasikeitė :)

Mano psichiatrė sakė, kad tik nuo epilepsijos jį dabar rašo :bloga Tai, kaip čia yra iš tiesų..? :?

Ne toks aš čia ir naujas - tiesiog kurį laiką čia nesilankiau/nesireiškiau.
Vartotojo avataras
Parašė Katinas
#397080 Escitalopramas tai man vopše nepadėjo, gėriau ir maksimumą, bet vėlgi, visiems skirtingai.

Man nerašė, nes flaunxolį geriu. Tai gerai, kad pats turiu benzų, darbe būna prireikia. Bet gerai, kad draugė lexotanilio davė, nes klonikas per daug ir per ilgai velka :bloga Vis dar bandau apsiprast dirbt ne iš namų, kur bet kada gali atsigulti ir atsijungti nuo visko.
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
#397081 Tiesiog daktarė gal nenori tau rašyti Clonazepamo dėl kažkokių nors priežasčių. Gal esi linkęs piknaudžiaut raminamais, gal ji galvoja, kad tau jo nereikia, tiesiog. O šiaip rašo kaip rašė. Man 3 pakelius išrašė, be jokių papildomų klausimų. O kai buvau kraują priduot dėl Clozapino, pati pasiūlė dar papildomai Clonazepamo.
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
Katinas rašė:Escitalopramas tai man vopše nepadėjo, gėriau ir maksimumą, bet vėlgi, visiems skirtingai.

Man nerašė, nes flaunxolį geriu. Tai gerai, kad pats turiu benzų, darbe būna prireikia. Bet gerai, kad draugė lexotanilio davė, nes klonikas per daug ir per ilgai velka :bloga Vis dar bandau apsiprast dirbt ne iš namų, kur bet kada gali atsigulti ir atsijungti nuo visko.

Joo, Escitalopramas tai man kai cukraus tabletės tas pats - išvis nekabina net max dozės. Clonazepamo half-lifea's žiauriai ilgas, pora dienų aš jy jaučiu :) Jei reikia benzų, eik pas kitą daktarę, bet minėjai, kad turi užsikaupęs :heart :DD
Vartotojo avataras
Parašė Katinas
Phurriz rašė:Tiesiog daktarė gal nenori tau rašyti Clonazepamo dėl kažkokių nors priežasčių. Gal esi linkęs piknaudžiaut raminamais, gal ji galvoja, kad tau jo nereikia, tiesiog. O šiaip rašo kaip rašė. Man 3 pakelius išrašė, be jokių papildomų klausimų. O kai buvau kraują priduot dėl Clozapino, pati pasiūlė dar papildomai Clonazepamo.

Na tada buvo pavaduojanti tai gal dėl to :) Ir tik priimti buvo nauji įsakymai. Nuolatinės neprašiau, o ji manimi pasitiki, žino, kad man nepatinka būtų apsvaigus nuo benzų, kas yra tiesa. Nuolatinė išrašė zolpidemo, nes turėjo seną lapelį dar ir nereikėjo į sistemą vesti. Gal bijo, nežinau. Bet paprašius gražiai manau išrašytų.

Jo, kloniko tikrai sočiai (half life ar tik ne 18h; man dar 2-3 dienas jautės, nes paaštrėjus depresija buvo: paaštrėja, jei ant blogos, depresovos nuotaikos užsimetu bent man), o lexo irgi kokias 8 turiu, tai pilnai užteks :)
Vartotojo avataras
Parašė SecretOfSteel
#397084 O kokia pas tave diagnozė, šiaip..?

Benzais piknaudžiauti visai neesu linkęs, Clonazepamo dėžutės beliek ilgai užteko, o man patio gydytoja Clonazepamo išvis nebuvo išrašius, tiktai ligoninėj sykį.
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
SecretOfSteel rašė:O kokia pas tave diagnozė, šiaip..?

Benzais piknaudžiauti visai neesu linkęs, Clonazepamo dėžutės beliek ilgai užteko, o man patio gydytoja Clonazepamo išvis nebuvo išrašius, tiktai ligoninėj sykį.

Mano f.20.
Matai, mano istorijoje parašyta, kad aš domiuosi vaistais, klausinėju, derinu gydymą su daktarais, siūlau savo variantus. Daktarai su manim tariasi kaip lygus su lygiu dėl gydymo koregavimo ir viso kito. Man daktarai išrašo Clonazepamo ar bet ko, ko aš paprašau, nes manim pasitiki.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
SecretOfSteel rašė:Biggie, ar ten patikimas chart'as..? Taip išeina, kad Amitriptilinas yra efektyviausias AD..?

Mano klausimas šiaip buvo kas nerimui APSKRITAI geriausia: Neuroleptikas, Antidepresantas, benzodiazepinas ar dar kas nors..? Jeigu vienas iš šitų, tai kuris efektyviausias..?
Iš mano geriamų vaistų Escitalopramas ir Kvetiapinas turėtų malšinti nerimą; seniau dar Clonazepamą gerdavau sykiais, bet paskui nustoji jis veikt. Dabar, kiek žinau, jo iš vis nuo nerimo neberašo.

Nerima ir panika apskritai sukelia smegenu dalis vadinama "amygdala", ji yra kaip centrine signalizacija, skanuojanti aplinka ir issaukianti "flight, fight or freeze" atsaka dar pries isijungiant labiau mastancioms, frontalinems smegenu dalims. Amygdalos veikla reguliuoja serotoninas, noradrenalinas, GABA ir gliutamatas. Visi SSRI/SNRI, tricikliai ar mirtazapinas lengvina nerimo simptomus. GABA daugiausia sukelia benzai ir depakinas. Gliutamatas yra dirginantis neuromediatorius, galintis iziebti bet kuri neurona smegenyse, hiperaktyvi jo veikla irgi gali sukelti nerima, ypac derealizacijos/depersonalizacijos busenas. Priessinapsiniu natrio ar kalcio kanalu blokuotojai, antiepileptikai, kaip pregabalinas, gabapentinas, carbamazepinas ar lamotriginas daugiau ar maziau silpnina gliutamato veikla ir apsaugo nuo ekscitotoksijos, kai isismarkaves gliutamatas audrina smegenu veikla ir issaukia neuromediatoriu audra. Asmeniskai labiausiai man patikes antiepileptikas yra pregabalinas, bet gan greit issivysto tolerancija ir gan paslopinantis jis.
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
SecretOfSteel rašė:Kas padeda su pastoviu minčių srautu smegenyse..?

Sunkesniai Šizofrenijai, kuri buvo nesėkmingai gydyta keliais neuroleptikais, yra tik vienas sprendimas, gydymas Clozapinu. Išbandyk visus neuroleptikus, gal atrasi kuris padės, bet mažai šansų. Abilify tikrai nepagelbės gydyti sunkią Šizofrenijos formą :)

Dar pasiskaičiuok kiek laiko praėjo po Xepliono injekcijos, nes Xeplionas gali sukelti minčių srautą. Man reikėjo virš metų laukt, kol pagaliau Xeplionas išeis iš organizmo.
Vartotojo avataras
Parašė biggie

Labai priklauso, tas minciu srautas dar nebutinai reiskia, kad tai sizofrenijos simptomas. OCD turi savo ikyrias obsesijas, bipolikai turi savo "racing thoughts" manijos ar misriose busenose, ADHD turi savo fantazijas ir uzsigalvojimus. Visi trys is esmes gydomi skirtingai, tai konkreciai kas padetu sunku pasakyt. Bent man tai labai padeda meditacija, nors ir patingiu ja daryt, bet, jos metu, nesunku pastebeti tu minciu forma ir turini, lengviau tada nupasakoti gydytojui kas vyksta ir kazka teigiamo sustrateguoti.
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
biggie rašė:

Labai priklauso, tas minciu srautas dar nebutinai reiskia, kad tai sizofrenijos simptomas. OCD turi savo ikyrias obsesijas, bipolikai turi savo "racing thoughts" manijos ar misriose busenose, ADHD turi savo fantazijas ir uzsigalvojimus. Visi trys is esmes gydomi skirtingai, tai konkreciai kas padetu sunku pasakyt. Bent man tai labai padeda meditacija, nors ir patingiu ja daryt, bet, jos metu, nesunku pastebeti tu minciu forma ir turini, lengviau tada nupasakoti gydytojui kas vyksta ir kazka teigiamo sustrateguoti.

Man tai benzai padėdavo nuo racing thoughts. Pastebėjau, kad kyla tas minčių antplūdis kartu su nerimu.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Phurriz rašė:
biggie rašė:

Man tai benzai padėdavo nuo racing thoughts. Pastebėjau, kad kyla tas minčių antplūdis kartu su nerimu.

Jo, su nerimu viskas suintensyveja, tada pamirsti ir kas trigger'is buvo ir apskritai sunku stebeti save, norisi tik iseit is tos busenos.
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
SecretOfSteel rašė:Nerimui geriausias neuroleptikas turbūt Kvetiapinas..?

Tu esi sunkus ligoniukas, tau reiktų nebijot benzodiazepinų. Terapines dozės tau labai padėtų nusiraminti, nuraminti blogas mintis, minčių srautus ir tt. Pats pagalvok, kam tau kankintis ?

Lengviem ligoniukam, tai užtenka pokalbių, valerijono, arbatų, o šizofrenikam reikia griežtesnių priemonių.
Lorafeno ar Clonazepamo mažutės dozės tau žymiai palengvintų gyvenimą.