Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė coffee
#414813 Jungiuosi,antrinu..man taippat sunku su vaistais. Be jų dar sunkiau:) N metų kankinuosi vis žongliruodama nuo vieno prie kito.Esu dar iš tų "slow metabolizer" tipo,kur labai jautriai į bet kokią chemiją reaguoja, tad kiekvienas naujas receptas yra tikras siurpraizas.Oficiali diagnozė - vidutinio sunkumo pasikartojantis depresinis sutrikimas .
Šiuo metu lėtai mažinu Effexor.nuo 75mg iki 15mg.
4 bandymas per šiuos metus..Effexor yra veiksimingas,tačiau ITIN xujovas antidepresantas,jei neplanuoji jo ryti visą likusį gyvenimą.Lomkės nenusakomos ir niekam to nelinkiu:D
Jeigu ne mano atrasta ir perskaityta knyga,gal taip lengviau ir geriau šiandien nebūtų. Tad labai noriu parekomenduoti perskaityti ar atsisiųsti audioknygą (radau piratebay)
https://www.amazon.com/Spark-Revolution ... 0316113514
Jei ką domina,turiu ebook anglų kalba ir audio knygą.Galėčiau pasidalinti.
Long story short:atsikėlusi ryte padarau 30 min cardio.Pirmas dalykas ir šventa.Nepaisant savijautos ar nenoro.
Smegenis tikrai veikia teigiamai.Iš flegmos imu darytis į gan funkcionuojantį žmogų.Aišku anxiety yra, bet nereikia pamiršti,jog valosi vaistai.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#414868 Hmm, įdomiai dėl cardio. Aš beveik kiekvieną dieną numinu 25km dviračiu. Ką galiu pasakyt tai kartais net padidėjo panika/nerimas po kardio man. Plius širdis labai stipriai permušinėja nuo didelio cardio krūvio. Nors nežinia ar čia permušimai ar tokie kaip ir nerimo šokai būna prieš užmiegant, kurie prikelia. Matyt mažinsiu kardio, nes tikrai nesijaučiu geriau nuo to. Plius net svoris nuo vaistų labai pakilęs ir kardio visiškai svorio taipogi nenumeta. Velniai žino.. man toks įspūdis kad kol esi ant vaistų tol geriau išvis vengt kardio (jeigu nerimo simptomatika). Gal kažkam maži krūviai ir padėtų, bet jeigu rimčiau užsiiminėt tai.. geriau vengt.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#414869 Matyt kiekvienam skirtingai, bet man bent jau kardio tai tik dar labiau sušika sveikatą dažniausiai :D keista, nes maniau jog sportas padeda, bet deja..
Vartotojo avataras
Parašė Anomaly
Deividas rašė:
LBJ rašė:Kazkur cia forume yra nuskambejus fraze, kad psichiatrija yra labiau menas nei mokslas :D

Žodžiu.. kažkada žiūrėjau seminarą, tokį pusiau kaip ted talk prezentaciją. Pasirodo yra vilties ateities kartoms. Žmonės užsieny jau darosi tuos PET scan'us ir pagal juos taikomas gydymas. Kažkoks žmogelis būtent dėl šitų psichiatrų nesamonių ir spėliojimų ir vaistų kišimo darė tyrimą ir bando padaryt taip kad visiems būtų daromi tie scan'ai. Buvo paimti visokie kritiniai žmonės jo tyrimui kaip pvz hiperaktyvūs vaikai , nusikaltėliai/žudikai, šizofrenikai, depresija sergantys ir t.t. Rezultatas šokiruojantis buvo. Beveik daugumai buvo rastos visai kitos priežastys ir jokių antidepresantų ar neuroleptikų jiems nereikėjo. Būdavo dažniausiai realios fiziologinės priežastys kaip kad cistos ar augliai smegenyse. Pažiūrėjus tą prezentaciją tai taip ir peršasi išvada kad daugumai mūsų pumpuoja tuos vaistus, kai realiai mums galbūt reikia visai kitokių gydymų.. baisu žodžiu. Tik kai kuriems pacientams buvo nustatyta tikroji diagnozė, visi kiti (dauguma) ryjo psichotinius vaistus visiškai bereikalo.

100% sutinku.Ir kad psichiatrija labiau menas,ir kad diagnozės ir gydymai kartais nustatomi iš oro.Bet kurio psichiatrinio vaisto info lapelyje,kartais beveik laikraštyje,būna parašyta kokiais atvejais negalima konkretaus vaisto gerti.dažnai net yra parašoma kokius tyrimus reikia atlikti prieš skiriant ar vartojant.Ar nors kartą,kam nors,koks nors psichiatras yra paskyręs pasidaryti bent jau elementarų kraujo tyrimą?aš jau nekalbu apie vitD ir vitB ir pnš.tyrimus,kurių trūkumas l.dažnai sunkina,o kartais net ir sukelia depresiją ir pnš.ligas.Bent jau mano atveju,nei karto niekas nėra net paklausęs apie persirgtas ar lėtines kitas ligas.Kokia gali būti sąveika su kitais geriamais vaistais irgi vienodai...Net kai gėriau eilę metų iš eilės niekas jokių tyrimų nebuvo paskyręs pasidaryti.,nors visi vaistai turi šalutinius poveikius.Net jeigu mes jų tuo metu,gerdami nejaučiame,juk nereiškia kad jų nėra ar nebus ateity-perspėjimai info lapeliuose juk ne šiaip sau parašyti.Aš dažnai jaučiausi kaip eksperimentinis triušis pas gydytojus,ir dažnai pagaudavau tą jų pasimetimo būseną,kai nežinoma ką su manim daryti-ar skirti sekančius vaistus ar tiesiog pasiųsti ant trijų raidžių. :D