- 2021 09 06, 15:20
o ką gydytoja sakė? Man 10 irgi nepadėjo,tai kėliau iki 15.
Moderatorius: signs
- 2021 09 08, 17:54
Siandien vartoji Escetalopramo 10 mg 15 dienu, siaip jokiu visiskai pagerejimu, visiskai, dar didesnis nerimas, baime, socialine baime, obsesinis - kompulsinis sindromas, pastovus ( generalizuotas ) nerimas, agorafobija. Dabar suku galva, ar kelti doze iki 15 mg, ar dar laukti? Siaip gydytoja nepritaria kelimui ( dozes ). As jau pats nezinau ka daryti, ar laukti, ar tiesiog paciam kelti ta doze ir nelaukti, neklausyti. Siaip Rusiskuose puslapiuose rasoma, kad dazniausiai Escitalopramas pradeda veikti po 2 - 3 savaiciu. Kitur rasoma, kad reikia laukti ( kol prades nors kazkiek veikti ) 2 - 4 savaites, rasoma, kad reikia laukti ir 6 savaites, o jeigu pilnam vaisto efektui 8 savaites.. Tai va ir nesuprasti kada didinti, laukti ir gi kosmaras ( butent su savijauta ).
- 2021 09 08, 17:55
O kiek laiko vartuojai po 10 mg? Ar 15 mg padeda, padejo? Per kiek laiko?
emar rašė:o ką gydytoja sakė? Man 10 irgi nepadėjo,tai kėliau iki 15.
O kiek laiko vartuojai po 10 mg? Ar 15 mg padeda, padejo? Per kiek laiko?
- 2021 09 08, 18:29
Dar norejau paklausti, 10 mg Escitalopramo, cia kiek bus mg Paroksetino?
- 2021 09 08, 18:38
man atrodo, kad 10 g vartojau bent tris mėnesių tikrai. Cipralex'ą gėriau 1,5 metų, padėjo. Bet mano būsena nebuvo labai sudėtinga ir sunki, tik depresija.
- 2021 09 09, 13:19
Sveiki. Siaip nezinau ka daryti, gydytoja neatraso, ar man didinti Escitalopramo iki 15 mg, po 10 mg geriu 16 diena. Gal viskas butu ir ne taip prastai, bet man labai suastrejes obsesinis - kompulsinis sutrikimas, kuris veda jau is proto.. Tikrinu po du, trys kartus savo elektronini pasta ( iskart, ne po kiek laiko ) ir t. t., uzknysa negyvai.
- 2021 09 10, 11:37
Pakentėk su tuo obsesiniu.. kai sumažės nerimas turėtų ir ocd sumažėt. Pas mane irgi ocd gan stiprus, bet kažkaip dzin man. Nemalonu kažkiek tikrint viską po keleta kartų, bet svarbu panikos priepuolių nebėra. Jei padidinsi iki 15mg tai dar negarantas kad ocd sumažės. Bent jau kiek mano daktarė minėjo tai tik paroksetinas prieš ocd gerai.
F33.2
Sertraline100mg Quetiapine100mg Lamotrigine50mg
- 2021 09 10, 16:37
visi SSRI (ir clomipraminas) OCD gydo, tik dažniausiai reaguoja tik į aukštas dozes, bet ir tai sunkiai. Užtat į psichoterapiją gerai reaguoja.
"The key to being happy isn't a search for meaning. It's to just keep yourself busy with unimportant nonsense, and eventually, you'll be dead."
- 2021 09 10, 17:46
Na sakau kiek iš asmeninės patirties tai man OCD sumažėja kai nerimas arba įkyrios mintys sumažėja. Nžn dabar nerimas gan sumažėjęs, bet OCD kažkodėl išlindo. Velniai žino. Dar matyt nepakankamai nerimas susitvarkęs. Bet galima ir pačiam įveikt šitą reikalą. Tiesiog pradedi verst save nekartot tų "ritualų", neužsiciklint ir būna geriau biškutį. Manęs per daug nekamuoja, nusispjaut man biškį ant OCD, svarbu nerimą visiškai išsigydyt. Rytais dar būna negerai kažkodėl, atsikeliu su drebuliu ir delnais šlapiais.
F33.2
- 2021 09 10, 18:34
"Tiesiog pradedi verst save nekartot tų "ritualų", neužsiciklint ir būna geriau biškutį. " tai ir daroma terapijoje
tik su profesionalia pagalba. Pvz jeigu tikrini 53 kartus butent ar uzrakintos durys, tai ne tai, kad verst saves netikrint visai, bet susitart su savim, kad tik karta patikrinsi. Anyways. Zinau, kad nepopuliari cia psichoterapija, tai daugiau negrusiu, bet kas liecia ocd, tai tiek is asmenines patirties, tiek tyrimais remiantis, kad labai efektyvu. Labiau nei vaistai (o ju reikia max doziu norint kazkoki rezultata pasiekt)
tik su profesionalia pagalba. Pvz jeigu tikrini 53 kartus butent ar uzrakintos durys, tai ne tai, kad verst saves netikrint visai, bet susitart su savim, kad tik karta patikrinsi. Anyways. Zinau, kad nepopuliari cia psichoterapija, tai daugiau negrusiu, bet kas liecia ocd, tai tiek is asmenines patirties, tiek tyrimais remiantis, kad labai efektyvu. Labiau nei vaistai (o ju reikia max doziu norint kazkoki rezultata pasiekt)
"The key to being happy isn't a search for meaning. It's to just keep yourself busy with unimportant nonsense, and eventually, you'll be dead."
- 2021 09 10, 19:10
Tai aš tikiu kad būtent tokiems dalykams kaip OCD psichoterapija tikrai efektyvi. Bet sakau man kažkaip asmeniškai tai per daug nevargina, pats susitvarkau, o kartais išvis išnyksta OCD. Gal dėl to manęs taip nevargina, kad man čia menkniekis palyginus su panika/derealizacija/brain fog. Vat tie simptomai tai man košmaras kaip baisu, jauties grynu "psichu" gyvenančiu kaip per rūką sapne. OCD palyginus juokai
jeigu mane pradeda kažkiek užknist tai aš tiesiog sau pasakau "fsio. baik. daugiau netikrink, kiek galima, jokio tikslo nepasieksi tikrindamas dar kartą". Ir padeda dažniausiai
taip sakant nereik mest malkų į ugnį ir truputį ugnis aprimsta. Bet tikiu kad būna sunkių atveju su OCD, kai žmonės tikrai nesugeba susitvarkyt ir gadina gyvenimą.. va tada tikrai verta pagalvot apie terapiją.
jeigu mane pradeda kažkiek užknist tai aš tiesiog sau pasakau "fsio. baik. daugiau netikrink, kiek galima, jokio tikslo nepasieksi tikrindamas dar kartą". Ir padeda dažniausiai
taip sakant nereik mest malkų į ugnį ir truputį ugnis aprimsta. Bet tikiu kad būna sunkių atveju su OCD, kai žmonės tikrai nesugeba susitvarkyt ir gadina gyvenimą.. va tada tikrai verta pagalvot apie terapiją.
F33.2
- 2021 09 10, 19:46
Deividas,o tu zinai,jog midafinilas nuima brain fog'a?
Teisingumas be gailescio,gali buti labai ziaurus.
- 2021 09 10, 20:03
Man brain fog buvo nuo ištisos panikos. Ta prasme aš visiškai beveik nebesuvokiau nei ką darau nei kur esu, viską dariau automatiškai, buvo tokie kaip flashbackai kažkokie, nebeatsimindavau kaip atsiradau vienoj vietoj. Tarsi kažkokie samonės aptemimai būdavo, nežinau ar tai brain fogas ar kas. Tiesiog nuo visiško pervargimo matyt smegenys jau atsijunginėjo. Panika sumažėjo ir brain fog'as dingo. Niekad neteko bandyt modafinilo, niekad daktarė nesiūlė, sakė čia normalu nes smegenys visiškai nuo adrenalino jau išsekę. Tai čia brain fog'as?
F33.2
- 2021 09 10, 20:07
Dar būdavo kad nieko neatsimenu ir paprastų darbų negaliu net padaryt. Ta prasme iki tokio lygio kad man kas nors ką nors sako aš nieko neatsimenu. Susikaupt ir mintis dėliot buvo labai sunku, atlikt darbus buvo beveik neįmanoma..
F33.2
- 2021 09 10, 20:39
Moda cia nepadetu. Taip,ji padeda nuiimti apsiblausima,miego pireiki,gerina demesio koncentracija,minciu sklaida
Teisingumas be gailescio,gali buti labai ziaurus.