Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė Emocija
#341032 Esu gėrusi Zoloftą, tik neatsimenu po kiek. Na tokių šalutinių nebuvo, net pykinimo nebuvo, nors perspėjo kad bus. Tik pradėjus vartoti keistas jausmas galvoje būdavo. Noriu paklausti, ar tu skaitei informacinį lapelį apie šalutinius, jei perskaitei ėmei bijoti ir laukti jų? Yra galimybė, kad šalutinius sukelia ne pats vaistas, o mūsų psichika pradedant vartoti vaistą. Siūlyčiau nueiti konsultacijai pas kitą psichiatrą, kol tavasis atostogauja, kam kankintis, gal ir netinka.
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
#345040 Visiškai esu susipainiojusi. Kitą savaitę einu pas savo psichiatrę dėl vaistų koregavimo. Dabar geriu 20 mg escitalopramą su bupropionu, bet jaučiu, kad iki geros savijautos dar nemažai trūksta. Todėl neapsisprendžiu, apie ką kalbėti - ar apie escitalopramo kiekio padidinimą ar apie escitalopramo keitimą į sertraliną. Ilgą laiką buvau kažkada naudojusi sertraliną, jis mane ištraukė pirmą kartą iš depresijos, tik po kelių metų gėrimo jis manęs jau ėmė nebeveikti. Gal dabar padarius pertraukąbūtų galima apie jį pagalvoti?
Vartotojo avataras
Parašė biggie
HappyAngel rašė:Visiškai esu susipainiojusi. Kitą savaitę einu pas savo psichiatrę dėl vaistų koregavimo. Dabar geriu 20 mg escitalopramą su bupropionu, bet jaučiu, kad iki geros savijautos dar nemažai trūksta. Todėl neapsisprendžiu, apie ką kalbėti - ar apie escitalopramo kiekio padidinimą ar apie escitalopramo keitimą į sertraliną. Ilgą laiką buvau kažkada naudojusi sertraliną, jis mane ištraukė pirmą kartą iš depresijos, tik po kelių metų gėrimo jis manęs jau ėmė nebeveikti. Gal dabar padarius pertraukąbūtų galima apie jį pagalvoti?

Sertralino (Zoloft) ir bupropiono (Wellbutrin) derinys kartais vadinamas "Welloft" del sinergijos dopamino atzvilgiu, abu, nors nestipriai, kelia dopamino lygi, taciau, galbut, kartu vartojant tai padaro pakankamai stipriai? Gan populiarus derinys, ypac kai depresija pasireiskia nuovargiu, koncetracijos stoka ir motyvacijos nebuvimu.
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
biggie rašė:Sertralino (Zoloft) ir bupropiono (Wellbutrin) derinys kartais vadinamas "Welloft" del sinergijos dopamino atzvilgiu, abu, nors nestipriai, kelia dopamino lygi, taciau, galbut, kartu vartojant tai padaro pakankamai stipriai? Gan populiarus derinys, ypac kai depresija pasireiskia nuovargiu, koncetracijos stoka ir motyvacijos nebuvimu.

Hmmm, net nepagalvojau, kad kartu dar ir bupropioną skirtų. Nes pas mane nuo 300 mg bupropiono buvo per daug mintys aktyvios ir tikrai blogąja prasme. Nebent pradžiai paliks 150 mg.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
HappyAngel rašė:
biggie rašė:Sertralino (Zoloft) ir bupropiono (Wellbutrin) derinys kartais vadinamas "Welloft" del sinergijos dopamino atzvilgiu, abu, nors nestipriai, kelia dopamino lygi, taciau, galbut, kartu vartojant tai padaro pakankamai stipriai? Gan populiarus derinys, ypac kai depresija pasireiskia nuovargiu, koncetracijos stoka ir motyvacijos nebuvimu.

Hmmm, net nepagalvojau, kad kartu dar ir bupropioną skirtų. Nes pas mane nuo 300 mg bupropiono buvo per daug mintys aktyvios ir tikrai blogąja prasme. Nebent pradžiai paliks 150 mg.

http://stahlonline.cambridge.org/prescribers_drug.jsf?page=9781107675025c109.html.therapeutics&name=Sertraline&title=Therapeutics

Apacioj, prie Best Augmenting Combos

In the U.S., sertraline (Zoloft) is commonly augmented with bupropion (Wellbutrin) with good results in a combination anecdotally called “Well-loft” (use combinations of antidepressants with caution as this may activate bipolar disorder and suicidal ideation)

Na as tik paminiu, kad tokia kombinacija nera reta, pripazinta kaip efektyvi ir turi logikos pagal veikimo mechanizmus. Sprendima kaip elgtis ir kokias dozes rinktis visvien, suprantama, priims daktaras.
Vartotojo avataras
Parašė Katinas
#345059 Kokia tikimybė, kad skirtų Bupropioną prie Elicea, Fluanxol ir Valdoxan? Norėčiau išbandyti, bet psichiatrė konservatyvi labai :| Šiaip norėčiau Elicea nuimt ir pabandyti ką nors kitko.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Katinas rašė:Kokia tikimybė, kad skirtų Bupropioną prie Elicea, Fluanxol ir Valdoxan? Norėčiau išbandyti, bet psichiatrė konservatyvi labai :| Šiaip norėčiau Elicea nuimt ir pabandyti ką nors kitko.

Greiciausiai nuline. 3 antidepresantai? Neisivaizduoju ka daktare galetu iziureti, kad tiek paskirtu. O Elicea tai aisku galima keisti, tarkim kitu SSRI arba SNRI. Viskas priklauso nuo simptomu, kuo tiksliau papasakosi daktarei kas kankina, tuo geresni gydyma gausi. Kaip vienas psichiatras pasake, gydymo tikslas 100% simptomu kontrole su 0% salutiniu poveikiu.
Parašėnemoku
helikopters rašė:Sveiki, noriu paprašyti skubaus patarimo, tikiuosi atsiras AD žinovų. Istorija tokia, gan seniai vartojau Zoloft'a, per paskutinį pusmetį sumažinau nuo 1/2 tablėtės iki 1/3. Pastarajį mėnesį gėriau išvis 1/4 (nuo 50mg). Esmė tame, kad (kaip ką tik sužinojau) Zoloft'o nebetiekia į Lietuvą ir jo niekur nėra. Nelabai turiu ką gerti, kaip supratot. Žinau, kad dėl abstinencijos sindromo bent vidutinė tachikardija naktimis ir garantuota ir nežinia kas bus toliau. Pas gydytoją nueiti, minimum savaitę, neturėsiu galimybės.

Reikia ieškoti analogo, gal galit patarti maksimaliai i Zoloft panašų setralino grupės SSRI vaistą? asap

Kad neišprotėčiau kol nueisiu pas gydytoja. :achtung Beje, sirgau nerimu atrodė, kad kažkas blogai su sveikata, pakilęs spaudimas, galvos svaigimai lindo tokios mintys, kad kažkokia rimta liga sergu ar panašiai, išsityrus pasirodė su sveikata viskas gerai, pagėriau zoloft viskas nurimo (išskyrus aišku tuos nelemtus šalutinius šio vaisto :bloga )

Phurriz rašė:
helikopters rašė:Sveiki, noriu paprašyti skubaus patarimo, tikiuosi atsiras AD žinovų. Istorija tokia, gan seniai vartojau Zoloft'a, per paskutinį pusmetį sumažinau nuo 1/2 tablėtės iki 1/3. Pastarajį mėnesį gėriau išvis 1/4 (nuo 50mg). Esmė tame, kad (kaip ką tik sužinojau) Zoloft'o nebetiekia į Lietuvą ir jo niekur nėra. Nelabai turiu ką gerti, kaip supratot. Žinau, kad dėl abstinencijos sindromo bent vidutinė tachikardija naktimis ir garantuota ir nežinia kas bus toliau. Pas gydytoją nueiti, minimum savaitę, neturėsiu galimybės.

Reikia ieškoti analogo, gal galit patarti maksimaliai i Zoloft panašų setralino grupės SSRI vaistą? asap

Kad neišprotėčiau kol nueisiu pas gydytoja. :achtung Beje, sirgau nerimu atrodė, kad kažkas blogai su sveikata, pakilęs spaudimas, galvos svaigimai lindo tokios mintys, kad kažkokia rimta liga sergu ar panašiai, išsityrus pasirodė su sveikata viskas gerai, pagėriau zoloft viskas nurimo (išskyrus aišku tuos nelemtus šalutinius šio vaisto :bloga )

Nieko nebus jei nebegersi. O jei ir bus pakentesi. Ligoninei man nekarta AD nuime nieko neklause ir iskentedavau. Jei kas uzeis raminamu turek prie saves

helikopters rašė:Ačiū už patarimą, bet atsakykite prašau į tiesioginį klausimą: Koks prieparatas maksimaliai panašus į setralino grupės SSRI vaistą zoloft? :)

Phurriz rašė:
helikopters rašė:Ačiū už patarimą, bet atsakykite prašau į tiesioginį klausimą: Koks prieparatas maksimaliai panašus į setralino grupės SSRI vaistą zoloft? :)

Tai betkuris SSRI paroksetinas ar escitalopramas ir tt.... Kiek supratau tu nutraukineji vaistus tai kam tau keist i kitus ? Mesk ir viskas jei pabloges tada daktare parinks tinkamus

Lifelover rašė:O tai negali nueit pas psichiatrą?

Ethan rašė:Jo tikrai niekur nėra? Kiek žinau, VVKT praneša vaisto (galbūt laikiną) tiekimo nutraukimą, VVKT aš nerandu info apie sertraliną, o ir jie, be to, šalia parodo vaisto kitas rūšis. Tai pat visivaistai rodo, kad jo yra, irgi. Yra Zoloft (Sertralino) generinių: Asentra, Sertralin Actavis, Sertralin Orion, Sertraline Lannacher, Sertraline-Teva, Stimuloton. Būtų keista, jei visi jo gamintojai staiga nutrauktų jo tiekimą. Per ką tu sužinojai šitą informaciją, per psichitrę, vaistininkę? Naudok visivaistai.lt svetainę ir skambinėk vaistinėm ieškodamas sertralino ar mano išvardytų jo generinių ir surasi.
Kiek žinau, Zoloft (sertralinas) iš kitų SSRI išsiskiria tuo, kad turi aukštą afinitetą dopamino transporteriui (DAT), kuris aukštesnis nei netgi bupropiono. SSRI afinitetus galima pažiūreti čia ir čia (žemesnis - stipresnis). Kitokių tokių AD su tokiu dideliu DAT afinitetų sunkiai surasi, jei jų yra (apart bupropion, bet jis ne nuo nerimo). Fluoksetinas (Prozakas) turi afiniteta 5-HT2C, tai gal biški būtų dopaminerginis, panašesnis į zoloft, bet tik spėlioju.
SSRI yra labai stiprūs vaistai, aš tau patarčiau nuo nerimo pabandyti silpnesnius, raminančia arbatą, arba buspironą (Spitomin) - jis nesukelia lytinės disfunkcijos ir dar ir gali pakelti libido. Daugiau info būtent apie nerimą ir kaip su juo kovoti yra čia ir čia (take it with a grain of salt)
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
#345593 Man ir originalo nepalyginsi su kitom firmom. Perku vien originalus. Jei paroksetina tai seroxata jei mirtazapina tai remerona jei olanzapina tai zyprexa. Kas geria zolofta ir speju originalas geriausiai
Parašėnemoku
DramaComedy rašė:Ir man teko susidurti su ta problema, kad Zoloft nebėra, teko kitus kitus sertralinus pandyt. Vartojau sertralin Lannancher, sertralin Activis. Labai nepatiko šie. Pagaliau teko man kitas Zolofto anologas - Sertralin Orion, tai šis man labai padeda. Ir buvo kelios sav kai teko išbūt be sertralino, - man - košmaras...
Parašė zazule
#345727 Sveiki. Sertraliną geriu jau antrą mėnesį. Iš pradžių vartojau po 50mg, dabar po 100mg. Šalutinių poveikių nepastebėjau. Džiaugiuosi, kad pradėjus vartoti numečiau svorio. Dabar jaučiuosi gan gerai. Turiu klausimą. Kiek laiko reikia dar vartoti šį vaistą, kad visiškai pasveiktum nuo depresijos? Dar turiu pasakyti, kad kas mėnesį leidžiuosi xeplion, nes prieš metus patyriau ūminę psichozę. Manau, kad šie vaistai ir sukėlė depresiją.
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
#350301 Vėl aštrėja depresija. Su 60 mg paroxetine blogai, mintys apie savižudybę. Iš gydytojų pagalbos negaunu, liepia tik laukti ir kentėti...gal praeis.
Aš visgi nutariau nuo paroxetine pereiti prie ilgai kažkada gerto sertraline. Esant apatijai ir giliai depresijai gal jie vėl padėtų. Kaip manote, ar gerai darau? T.y. ar sertralinas padės labiau nei paroxetinas? Nes realiai tai pastarasis kiek matau nepadeda :bloga
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
#350306 Vietoi taves gulciau vel i ligonine ir ten paprasyciau pakeist seroxata i zolofta. Daktarai klauso jei pasneki graziai ir paprasai. Jei bus negera keiciant ligoninei bent kazka paderins. Ekspermentuot namie siek tiek rizikinga ypac zinant kaip sunku nutraukt seroxata.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
HappyAngel rašė:Vėl aštrėja depresija. Su 60 mg paroxetine blogai, mintys apie savižudybę. Iš gydytojų pagalbos negaunu, liepia tik laukti ir kentėti...gal praeis.
Aš visgi nutariau nuo paroxetine pereiti prie ilgai kažkada gerto sertraline. Esant apatijai ir giliai depresijai gal jie vėl padėtų. Kaip manote, ar gerai darau? T.y. ar sertralinas padės labiau nei paroxetinas? Nes realiai tai pastarasis kiek matau nepadeda :bloga

Reikia isbandyti paciam, kitaip tik speliojimas. Farmakologiskai tai sertralinas labiau taiko i apatija, paroxetinas i nerima, nors realiai vienas kita maitina tokios busenos. Jei netinka bent keli SSRI, reiktu pagalvot ir apie tai, ar isvis SSRI padeda ar net gi neprisideda prie tokios busenos. Jei keliant vaisto doze busena blogeja, tai akivaizdu, kad kazka keist reikia.