- 2018 03 28, 20:58
Hmm, sunku pasakyt, bet gali buti cia ir escitalopramo pasekme. Escitalopramas, per serotonino 2C receptoriu stimuliacija gali sumazinti taip vadinama "firing rate" arba tiesiog aktyvuma noradrenalinui "locus coeruleus" smegenu dalyje. Sumazintas noradrenalino veikimas gali itakoti sumazejusia motyvacija, varomaja jega, budruma ir, tuo paciu, spaudima. Tas pats gali buti ir su dopaminu per 2A receptoriu. Jei rimtai problema stipri, tai toks vaistas kaip mirtazapinas, kuris blokuoja tuos receptorius, gali padeti atstatyti noradrenalino veikima, taip pat gali padeti bupropionas, kuris kelia noradrenalina/dopamina blokuodamas jo "isemima" is sinapses. Abu sie budai racionalus ir daznai naudojami, nors, aisku, niekada nesinori tos papildomos chemijos organizme.
mmm rašė:biggie, noriu paklaust. escitaloprama geriu ilgokai, gal 7-8 metus, su pertraukom. Per si atkriti ypatingai sunku buvo prie jo priprast, didelis sokas buvo vegetacinei sistemai. na bet pripratau prie 10 mg per 2-3 savaites (nuo sausio geriu), vasario pabaigoj pasikeliau iki 15 mg (savaite hyper buvau, bet poto pripratau). Esme tame, kad nerima 10 mg sumazino, o 15mg jau isvis del nerimo ok, ir panikos priepuoliai apsitvarke. kaip ir ok. bet pastebejau kad spaudimas sumazejo mano. iki sausio buvo virsutinis apie 106, o kai pradejau gerti escitaloprama, tai 95 (virsutinis) pasidare. ir zodziu sliauzioju, nezinau ar cia nuo spaudimo tokio ar siaip nuslopinta esu. psiciatras sako, kad cia ale tokia dar busena. bet nu nznau, nebejauciu depresines busenos, noriu kazka daryti, eiti kzkur ir pan. Bet nera jegu, traukia prie zemes, nors nemanau kad cia pavargstu nuo darbu, nes tiek nespeju net padaryti, kad pavargciau fiziskai. Sportuodama gerai jauciuosi. po sporto vel sliauzioju. tai gal kad spaudimas po treniruotes nukrinta?? Ryte irgi normaliai jauciuosi, tik po kokiu 3-4 val staiga dingsta jegos. Kaip manai, ar cia gali buti escitalopramo itaka? Psichiatras sako, kad sis vaistas spaudimo nekeicia.
D vitamino man truksta, geriu ji, bet tas pats jaucias.
kalio daznai truksta, bet pageriu kartais, nors paskutini karta net per daug tyrimas jo parode.
magnio netruko paskutini karta.
gelezies netruksta.
gliukoze normaliai atrodo.
skydliauke irgi ok.
gal ka patarsi?....:/
Hmm, sunku pasakyt, bet gali buti cia ir escitalopramo pasekme. Escitalopramas, per serotonino 2C receptoriu stimuliacija gali sumazinti taip vadinama "firing rate" arba tiesiog aktyvuma noradrenalinui "locus coeruleus" smegenu dalyje. Sumazintas noradrenalino veikimas gali itakoti sumazejusia motyvacija, varomaja jega, budruma ir, tuo paciu, spaudima. Tas pats gali buti ir su dopaminu per 2A receptoriu. Jei rimtai problema stipri, tai toks vaistas kaip mirtazapinas, kuris blokuoja tuos receptorius, gali padeti atstatyti noradrenalino veikima, taip pat gali padeti bupropionas, kuris kelia noradrenalina/dopamina blokuodamas jo "isemima" is sinapses. Abu sie budai racionalus ir daznai naudojami, nors, aisku, niekada nesinori tos papildomos chemijos organizme.
600mg quetiapine, 200mg lamotrigine, 45mg mirtazapine, 5mg lorazepam

na is savo patirties galiu paskyti, kad 100 pr. zinau, kad cipralexsas man sumazino ir pulsa ir spaudima, tai tikrai zinau. Nors geriau ir ne per didziausias juk dozes. Taip pat ir slopino, arba galeciau tiksliau pasakyti, kad aktyvino ir slopino kazkaip vienu metu. Nors nezinau kiek viskam itakos turi naktinis kvetepinas. Gal kas patarsit man, nes net gydytojs jau nezino, ka naudot is ad, jei reikia tik nerimui ar stresui nuimt, depresijos kaip tokios nera.Bet jauciu itampa. Negaliu pagal tyrimus realiai gert beveik jokiu ad, iskyrus bupriona ir venlafaksina. Jie manau, nelabai tinka. zadu prasytis vel prie seroxato.

, kokie fiziniai pokyčiai, pvz mieguistumas, energijos sumažėjimas, nes vartojant būdavo atvirkščiai - atsirasdavo daug energijos.