Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė LBJ
kenny rašė:Sveiki, gal kas žinosite - kokie vaistai naudojami (kaip pagal antrinę paskirtį) einant kalbėti prieš žmones, scenos baimei įveikti? Taip pat - kas vartotina, norint greitai įveikti socialinį nerimą, kad ir trumpam? :aciu

Scenos baimei iveikti vartojamas propanolol. Gan gerai veikia. Visi zvaigzdes pries lipant i scena geria. Nuima sirdies kalatojima, drebejima, visus tuos fizinius nerimo simptomus.
Vartotojo avataras
Parašė kenny
Astronautė rašė:Tai gal dozė per didelė, kad "ant veido matosi"? :bloga Gal reik po nedidelę dozę ir žiūrėt... Man kai diazepamo lašelines statė tai ne tik veide matės, bet ir nesąmones sapaliojau, :D o nuo lexo tab nemanau, kad many kažkas matosi. Kai kurie tiesiog jautresni vaistams ir reik nuo trupučio bandyt.

O šiaip tada žoliniai preparatai, koks paprastasis kietis, ramunėlės kai kuriuos ramina, melisos, jonažolės (jei ad negeri, nes su dauguma ad jų negalima)... ir pan... Arba paprasčiausias valerijono tab bandyti. Pasižiūrėt kur koncentracija didesnė...

1,5 mg bromazepamo ir iškart pažiūrėjus galima pasakyti, kad kažką vartojęs aš. Plius labai ant miego velka ir per smegenis kerta, o man reikia, kad aštriai galva veiktų.
Vartotojo avataras
Parašė kenny
LBJ rašė:
kenny rašė:Sveiki, gal kas žinosite - kokie vaistai naudojami (kaip pagal antrinę paskirtį) einant kalbėti prieš žmones, scenos baimei įveikti? Taip pat - kas vartotina, norint greitai įveikti socialinį nerimą, kad ir trumpam? :aciu

Scenos baimei iveikti vartojamas propanolol. Gan gerai veikia. Visi zvaigzdes pries lipant i scena geria. Nuima sirdies kalatojima, drebejima, visus tuos fizinius nerimo simptomus.

Va va, čia jau būtų variantas. Tik, kaip supratau, proplanolol Lietuvoj nėra, tai teks kokio betablokatoriaus ieškoti.
Vartotojo avataras
Parašė Crazy
#416856 Nesuprantu, rudotelio (medazepamo) half life 36-200val. Na 36h dar galima suprast, bet beveik 10dienu? :? As zinau kad tai nereiskia, kad vaistas tiek veikia, bet kad koncentracija mazeja, bet vistiek kazkaip labai daug :?
Vartotojo avataras
Parašė biggie
#416858 Fluoksetino half life'as 7 dienos, jo metabolito - 14 dienu, aripiprazolio - 3-5 paros, su diazepamu irgi kazkas panasaus. Yra tam tikri vaistai su ilgais half life'ais, idomu koki efekta cia jie duoda, galbut ne taip greitai nusistovi organizme be to, kad letai iseina is sistemos.
Parašė vitamin9
Crazy rašė:Nesuprantu, rudotelio (medazepamo) half life 36-200val. Na 36h dar galima suprast, bet beveik 10dienu? :? As zinau kad tai nereiskia, kad vaistas tiek veikia, bet kad koncentracija mazeja, bet vistiek kazkaip labai daug :?

as su juo 10mg 2 kart gyvenau lyg geriau negu su 5mg loriko per diena. Man rodos jo kai pavarai koki menesi ar pora jo tiek ten susikaupe kaip gautusi kokia dozyte kloniko. Lengvai nerimas pasijausdavo dirbant bet vazinejant judant beleka darant pamirses buvau ka reiskia dusauti ar panasiai. Visai jis man labai gerai sueidinejo lorikas tai jauti 6-8h ir baigiasi veikimas.
Vartotojo avataras
Parašė Antitezė
#416980 Sveiki gal kam teko vartoti Gaba papildus? Žiūriu vis labiau prieinami Lietuvoje pasidarė tai galvoju reikia pabandyti. Nes su nerimu blogai. Tik įdomu ar nebus bloga jei vartosiu juos ir su AD ir benzais?
Parašė Graikas
Antitezė rašė:Sveiki gal kam teko vartoti Gaba papildus? Žiūriu vis labiau prieinami Lietuvoje pasidarė tai galvoju reikia pabandyti. Nes su nerimu blogai. Tik įdomu ar nebus bloga jei vartosiu juos ir su AD ir benzais?

Gaba pries miega geras pagalbininkas. Ar su kitais psichotropiniais vaistais bus saveika,moksliskai neatsakysiu,bet is patirties sakau,jog vartojant su ad ir neuroleptiku nepajutau neigiamos saveikos :da
Vartotojo avataras
Parašė biggie
#417003 Nesu tikras, ar GABA apskritai veikli. GABA organizmas sintezuoja is glutamato, kuris sintezuojamas is glutamino. Tai yra paprastos amino rugstys, o pati GABA labai silpnai itakoja chlorido jonu iejima i neurona, kad susilpnintu sinapsini perdavima. Benzodiazepinai tai daro daug stipriau, kazin ar jausi kazka papildomo, nes pacios GABA trukumo organizme nelabai buna, nebent yra kazkoks genetinis polinkis skaidyti GABA per stipriai, konkreciai hyperaktyvus "GABA transaminaze" enzymas.
Vartotojo avataras
Parašė Antitezė
#417131 Geras, ačiū! Aš vat irgi abejojau padės nepadės. Jau beveik savaitę vartoju tai nelabai ką pajaučiau. Aišku ir blogiau nėra, tai su vaistais nesikerta. Bandysiu toliau:) gal bent placebas pades:D
Vartotojo avataras
Parašė biggie
#417142 Nu placebo efektas irgi gali pagelbet, jei padeda islaikyti vilti islipti ir normaliai funkcionuoti.
Parašė Graikas
#417620 Kas dar galetu be bupropiono kelti vartioxetino koncentracija? Nes geriu 300mg bupropiono+vartioxetino 10mg. Bandeme sita combo.tai nieko mandro. Ķo gero bus geriausiai kelti vartioxetiine iki 20mg
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#417698 Kelt vaisto koncentracija per skaidomus enzimus yra pavojinga, nes neimanoma pamatuoti dozes ir kiek jis stabilus bus kraujyje nezinia. O kodel nenori kelt iki 20 ar 15mg? Jei del jo kainos, tai gal butu tikslinga visai pakeisti venlafaksinu, jis panasiai aktyvuojantis yra, o blokuoti serotonino tuos pacius receptorius kaip vortioxetinas gali kiti vaistai - mirtazapinas, agomelatoninas, tas pats aripripazolis kuri kiek pamenu geri tai daro. Aisku, cia teorija. Bet jeigu tau truksta butent to noradrenerginio veikimo, tai gan logiskas venlafaksinas + kazkas is 5ht2c blokuojanciu (5ht7c kazin ar labai ten terapini poveiki turi, praktikoj nepastebejau), o 5ht1b tau uzblokuoja (velgi, teoriskai) aripripazolis.

Trumpai tariant, jeigu tinka vortioxetinas, bet truksta efekto, geriau kelt. Jei ne, venlafaksinas man atrodo tau turetu tikti.