Moderatorius: signs

Parašė Graikas
biggie rašė:
signs rašė:Nenuostabu. Na, as dar pastebejau, kad galiu per diena 2 puodelius kavos max. Jei daugiau, ir drebulys, agitacija, nerimas ir visa kita. O pries tai galejau. Na, prie stimuliantu nereikia dar daugiau dadeti :D

Antrinu. Nuo kavos padreba man irgi rankos, taip pat daugiau 2 i diena negeriu

Kavos 6 puodukai per diena,plius pries gym'a pre workout su dmaa ir cofo 300mg ir all good. Manau,jog bupropionas viska sujauke
Parašė Graikas
signs rašė:Sujauke ne bupropionas, o visa kitka ka paminejai :D

Prito bokste tu as modafinila pries tai geriau 6 metus kas diena,vartioxetine 2,kofeina nuo gimimo :achtung Damete bupropiona ir out'as. As nors eksperimentuoju,o ne vien gydytoju klausau,kaip tamsta. Todel daugiau kaip metai jau negeriu AD ir neuroleptiku. Turbut didzioji dalis forumo nepadare visko,jog jaustusi gerai. Todel yra ten kur yra :da
Parašė Graikas
signs rašė:Hmmm... Jei jautiesi taip gerai, tuomet ka cia veiki? :o

Padedu tiems,kuriems galiu padeti kazkuo
Parašė Pavargau labai
#423998 Sveiki darsyk, taigi gydytoja pašventino elontrilį, tik turiu klausimą tokį, skaičiau kad bupropionas kelia aripiprazolo levelį kraujyje, taigiii mįslė tokia: jei geriu 20mg arisppos, koreguot kažką reikėtų? Nu taip hipotetiškai:D Gydytojai dabar laisvadieniai, o talonėlio neturėjau, kai skambinaus, tai pakalbėjom taip probėgom ir nu va, likau su receptu ir matematiniais uždaviniais:D šiaip turiu oficialų rendez-vous su gydytoja spalio 6d, tai ji išspręs viską, bet tik noriu žinot prieš pradėdama vartot, kad nenustebčiau:D
Parašė Pavargau labai
#423999 Plius, žinau, kad visi mano vaistai, išskyrus lamotriginą, simpatizuoja traukuliams, turiu šitą momenėly, bet man įdomu, kas ten labiau su arisppa vyksta, kai elontrilis kartu.. ar reik tą dozę keist, ar dar viskas normoj
Parašė Pavargau labai
#424125 Trečia savaitė, nerealiai slopina,nors jau kiek geriau, vat pirmom dienom išvis nesupratau kas ten dedas, kaip kokia lunatikė, visą parą:D
Šiaip nežinau, nelabai išmanau tų reikalų, nu net sakyt, kad nelabai išmanau, jau didelis žodis, bet skaičiau, kad bupropionas kelia aripiprazolo levelius,o anas didelėm dozėm, kaip suprantu, mažina dopaminą. Geriu Arisppos 20mg,tai aš čia taip mintiju, kad gal čia šitai susijaukę? Gal mažint tą Arisppą ir kelt Elontrilį? Nes čia jau nevardinsiu, bet labai jau daug pas mane sutampa su dopamine deficiency.. Negatyvūs simptomai žaidžia durnių, ir aš akivaizdžiai pralošinėju, ir labai jau mieganti pralošinėju
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Pavargau labai rašė:Trečia savaitė, nerealiai slopina,nors jau kiek geriau, vat pirmom dienom išvis nesupratau kas ten dedas, kaip kokia lunatikė, visą parą:D
Šiaip nežinau, nelabai išmanau tų reikalų, nu net sakyt, kad nelabai išmanau, jau didelis žodis, bet skaičiau, kad bupropionas kelia aripiprazolo levelius,o anas didelėm dozėm, kaip suprantu, mažina dopaminą. Geriu Arisppos 20mg,tai aš čia taip mintiju, kad gal čia šitai susijaukę? Gal mažint tą Arisppą ir kelt Elontrilį? Nes čia jau nevardinsiu, bet labai jau daug pas mane sutampa su dopamine deficiency.. Negatyvūs simptomai žaidžia durnių, ir aš akivaizdžiai pralošinėju, ir labai jau mieganti pralošinėju

Taip, tu teisi. Bupropionas kelia aripiprazolio koncentracija, todel vaisto yra daugiau nei iprasti 20mg. Aripiprazolis veikia kitaip nei daugelis kitu dopamino blokuotoju budamas "dalinis receptoriu stimuliatorius". Svarstytina, kad aripiprazolis vietoj receptoriu blokados dalinai pastimuliuoja receptoriu jei per maza neurotransmisija ir daugiau pablokuoja, jei per didele. Teorija grazi, dopamino stabilizavimas, bet tai nera visiskai tiesa. Greiciau yra taip, kad aripiprazolis yra "biased" ligandas, t.y. turi dalines stimuliacijos savybiu, bet jos islieka pastovios, ne kintamos pagal konkrecias sinapses. Bupropionas vercia aripiprazoli okupuoti daugiau dopamino receptoriu ir, nors yra kazkokia daline stimuliacija, tai vistiek yra daug silpnesnis stimulas nei pilno receptoriu stimuliatoriaus - paties dopamino.
Parašė Pavargau labai
#424129 Aha, o kaip manai, ar verta tada tą Elontrilį kelti(primenu, kad rinkaus jį dėl rūkymo metimo, na ir kad turi ant popieriaus tų patrauklių charakteristikų, kurių nejaučiu.. ką jaučiu, tai kažką atvirkščiai:D )? Šiaip ar taip, jei jį kels ir nesijausiu geriau, tai nu, paskutinis šansas čia jam bus. Žinau, kad mest rūkyt su juo įmanoma, been there done that, bet dabar kita kombinacija vaistų, ir nu blem, jaučiuos.. Nu nesikeiksiu, bet norėtųsi. Jau ant tiek nervuoja, kad galvoju, susiimsiu ir pati su tom cigaretėm, lai tik grįžta energija ir motyvacija ir mesiu rūkyt kaip didelė:D.. Bet tokia dar maža viltis kirba, kad gaaaal čia biiiiiškį pakoregavus, vieną pakėlus, kitą pamažinus, galėčiau netyčiom atgaut gyvastį ir mest rūkyt, būtų miela ir malonu, bet gal per daug noriu.. Na, šiaip ar taip, galiu pasidžiaugt, kad jau pavyko cizų apmažint, baby steps
Parašė VardenėPavardenė
#426150 Sveiki, beveik metus vartojau sertaline, tačiau dėl svorio prieaugio kreipsiuosi į gydytoją. Problema buvo depresija, socialinė baimė ir keisčiausias dalykas - skysčių susilaikymas visam kūne. Dėl skysčių susilaikymo dariausi kokius tik įmanoma tyrimus, iš vieno gydytojo kabineto į kitą laksčiau tris metus. Kreipiausi į psichiatrą ir jis minėjo, kad dėl tam tikrų veiksnių, gali išsivystyti psichosomatiniai sutrikimai, mano atveju - skysčių susilaikymas. Gydytojas skyrė sertralino ir dar kitų vaistų, kurių jau nebevartoju paties gydytojo paliepimu. Kol vartoju setraline, tas skysčių susilaikymas dingo, bet per mažiau nei metus priaugau virš 10kg, todėl noriu kreptis į gydytoją. Pasiskaičiau forume, jog elontril yra iš esmės kitoks vaistas, noradrenalino ir dopamino reabsorbcijos inhibitorius. Taip pat padeda mest rūkyt, kas taip pat yra gan nemažas sopuliukas gyvenime. Norėjau tik pasiteiraut, ar galima prašyti gydytojo skirti tokį vaistą vietoj sertalino?
Vartotojo avataras
Parašė biggie
VardenėPavardenė rašė:Sveiki, beveik metus vartojau sertaline, tačiau dėl svorio prieaugio kreipsiuosi į gydytoją. Problema buvo depresija, socialinė baimė ir keisčiausias dalykas - skysčių susilaikymas visam kūne. Dėl skysčių susilaikymo dariausi kokius tik įmanoma tyrimus, iš vieno gydytojo kabineto į kitą laksčiau tris metus. Kreipiausi į psichiatrą ir jis minėjo, kad dėl tam tikrų veiksnių, gali išsivystyti psichosomatiniai sutrikimai, mano atveju - skysčių susilaikymas. Gydytojas skyrė sertralino ir dar kitų vaistų, kurių jau nebevartoju paties gydytojo paliepimu. Kol vartoju setraline, tas skysčių susilaikymas dingo, bet per mažiau nei metus priaugau virš 10kg, todėl noriu kreptis į gydytoją. Pasiskaičiau forume, jog elontril yra iš esmės kitoks vaistas, noradrenalino ir dopamino reabsorbcijos inhibitorius. Taip pat padeda mest rūkyt, kas taip pat yra gan nemažas sopuliukas gyvenime. Norėjau tik pasiteiraut, ar galima prašyti gydytojo skirti tokį vaistą vietoj sertalino?

gali buti visai, dalis ssri vartotoju "isbrinksta", ypac su ilgalaikiu serotonerginiu antidepresantu. Bupropionas visiskai nejudina serotonino todel veikia depresija kitaip. Galbut serotonino nedaug judina ir mirtazapinas, bet jis slopina, kas gali buti gerai jei bupropionas lb aktyvina, blogai kai to aktyvinimo ner.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Pavargau labai rašė:Aha, o kaip manai, ar verta tada tą Elontrilį kelti(primenu, kad rinkaus jį dėl rūkymo metimo, na ir kad turi ant popieriaus tų patrauklių charakteristikų, kurių nejaučiu.. ką jaučiu, tai kažką atvirkščiai:D )? Šiaip ar taip, jei jį kels ir nesijausiu geriau, tai nu, paskutinis šansas čia jam bus. Žinau, kad mest rūkyt su juo įmanoma, been there done that, bet dabar kita kombinacija vaistų, ir nu blem, jaučiuos.. Nu nesikeiksiu, bet norėtųsi. Jau ant tiek nervuoja, kad galvoju, susiimsiu ir pati su tom cigaretėm, lai tik grįžta energija ir motyvacija ir mesiu rūkyt kaip didelė:D.. Bet tokia dar maža viltis kirba, kad gaaaal čia biiiiiškį pakoregavus, vieną pakėlus, kitą pamažinus, galėčiau netyčiom atgaut gyvastį ir mest rūkyt, būtų miela ir malonu, bet gal per daug noriu.. Na, šiaip ar taip, galiu pasidžiaugt, kad jau pavyko cizų apmažint, baby steps

Vaisto dozuote 150-450mg, tai gali dar varijuoti tais skaiciais. Mano cizu kiekis pakrito dvigubai pradejus garinti elektronine. Nzn kiek bendrai nikotina iseina, bet leidzia nukreipti demesi i ta ejima rukyt, dar kai saltis.