Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė biggie
Ramunyte rašė:nes sakė yra ir pliusas jog yra šalutinis vadinasi padeda pamazu

Nepykit, kad taip sakau, taciau man pasirode sitas teiginys jusu gydytojo labai neracionalus. Nelabai suprantu koki pagerejima galima izvelgti remiantis salutiniais, nepageidaujamais, vaistu poveikiais. Tiesa ta, kad visi be isimciu vaistai turi salutiniu reiskiniu, todel visada renkamasi efektyviausius vaistus, kurie zmogui suteikia kuo maziau papildomo diskomforto.
Parašė Ramunyte
biggie rašė:

Nepykit, kad taip sakau, taciau man pasirode sitas teiginys jusu gydytojo labai neracionalus. Nelabai suprantu koki pagerejima galima izvelgti remiantis salutiniais, nepageidaujamais, vaistu poveikiais. Tiesa ta, kad visi be isimciu vaistai turi salutiniu reiskiniu, todel visada renkamasi efektyviausius vaistus, kurie zmogui suteikia kuo maziau papildomo diskomforto.
tikrai nepykstu ačiū už pastaba,kaip tik dziugu,kas pastebite ,nes mes šiltuose reikaluose, visai nieko dar nenumanom,todėl bus proga gydytojui tai pasakyti :)))
Vartotojo avataras
Parašė Magnetine_
Ramunyte rašė:Taip mums paskyrė daugiau ciklodolio ,visgi jam haliperidolis kazkiek padeda,kaip jus ir minėjo ,tik reikia laiko ,ir dozes kolkas paliko šias,nes sakė yra ir pliusas jog yra šalutinis vadinasi padeda pamazu,gal ir sako nebus taip kad visai iš nyks viskas,bet pamažu reiks išmokti valdyti atskirti kas tikra kas ne ir pan…tai zesim ačiū jums :heart o arispa palieka irgi nes tikslas pereit prie jo vieno :)))

Taip, man tas pats - perėjau prie Arisppos 15 mg pamažu. Žinot, pastebėjau, kad su tokiomis ligomis reikia daug laiko ir kantrybės. O kartais atrodo, kad gydymas niekada nesibaigs. Bet laikui bėgant situacija gerėja nors ir pamažu. Būna, po kelių metų gydymo tik pagerėja. Ir išlauk žmogau tiek. :D Jooo, kiekvienam skirtingai.
Beje, išmokti atskirti, kas tikra, o kas ne, tikrai naudinga, nes padeda nesusipainioti. Pamatau didžiulius piktus vorus ir žinau, kad netikri. Nu ir dėmesio nekreipiu. Seniai jau jie buvo... Pagaliau nebepuola. :kazokas
Prisimenu, man irgi viena gydytoja yra sakiusi apie antidepresantus, kad, jei nėra jokių šalutinių poveikių, gali nebūti ir teigiamo poveikio. Tiesiog organizmas nereaguoja į juos. Nežinau, kiek čia tiesos, nes nelabai būna man tų šalutinių poveikių. Depresija deja ateina, bet čia problema ta, kad nuotaikos sureguliuoti neina.
Parašė Ramunyte
Deividas rašė:Arisppa tikrai super vaistais, na bet svarbu neaktyvuotų. Kai kuriuos girdėjau kad aktyvuoja, mane tai jis slopindavo. Dabar aš tik 5mg imu tai nežinau, nieko per daug nejaučiu. Bet jo - tikslas tikrai būtų nusimest tą haloperidolį (nes visgi senas vaistais...) ir pasilikt su arisppa. 15mg arispos per akis turėtų būti nuimti šizo simptomams. Na bet.. kiekvienam savaip, nesuprasi.. :D
taip chaloperidolis tikrai senas tad tikiuos ji pamažu išeis nuimti,
Va bijau ir aš kad neaktivintu,nes kaip jis sako ,man manija nes siand gan aktyvus šokti nori ir pan energijos antplūdis ,kaip atskirti?kaip atskirti aktyvumą nuo vaistų ir manija?
Parašė Ramunyte
Magnetine_ rašė:
Ramunyte rašė:Taip mums paskyrė daugiau ciklodolio ,visgi jam haliperidolis kazkiek padeda,kaip jus ir minėjo ,tik reikia laiko ,ir dozes kolkas paliko šias,nes sakė yra ir pliusas jog yra šalutinis vadinasi padeda pamazu,gal ir sako nebus taip kad visai iš nyks viskas,bet pamažu reiks išmokti valdyti atskirti kas tikra kas ne ir pan…tai zesim ačiū jums :heart o arispa palieka irgi nes tikslas pereit prie jo vieno :)))

Taip, man tas pats - perėjau prie Arisppos 15 mg pamažu. Žinot, pastebėjau, kad su tokiomis ligomis reikia daug laiko ir kantrybės. O kartais atrodo, kad gydymas niekada nesibaigs. Bet laikui bėgant situacija gerėja nors ir pamažu. Būna, po kelių metų gydymo tik pagerėja. Ir išlauk žmogau tiek. :D Jooo, kiekvienam skirtingai.
Beje, išmokti atskirti, kas tikra, o kas ne, tikrai naudinga, nes padeda nesusipainioti. Pamatau didžiulius piktus vorus ir žinau, kad netikri. Nu ir dėmesio nekreipiu. Seniai jau jie buvo... Pagaliau nebepuola. :kazokas
Prisimenu, man irgi viena gydytoja yra sakiusi apie antidepresantus, kad, jei nėra jokių šalutinių poveikių, gali nebūti ir teigiamo poveikio. Tiesiog organizmas nereaguoja į juos. Nežinau, kiek čia tiesos, nes nelabai būna man tų šalutinių poveikių. Depresija deja ateina, bet čia problema ta, kad nuotaikos sureguliuoti neina.

Na jo sunku dar viskai viskas nežinoma,bet gal pamažu kaip nors įveiks labai noriu tuo tiketi.o įr vaistai nuotaikai, depresijai nepadeda? :)))
Parašė Ramunyte
#416073 O kaip su valgymu prie haloperidolio?ir arispos ?nes nuo haloperidolio l,matau jog svoris auga ir su valgymu sunku susitvarkyti.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
#416081 Sitie du vaistai pakankamai minimaliai kelia svori
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Ramunyte rašė:
biggie rašė:

tikrai nepykstu ačiū už pastaba,kaip tik dziugu,kas pastebite ,nes mes šiltuose reikaluose, visai nieko dar nenumanom,todėl bus proga gydytojui tai pasakyti :)))

Na matot, medikamentu tikslas yra 100% simptomu kontrole su 0% salutiniu, nepageidaujamu reiskiniu. Taip retokai buna, taciau gydymas turetu to siekti. Deja nera jokiu objektyviu priemoniu nustatyti tikslu sutrikima ir genetiskas vaistu testas, kuris duotu su tai susipazinusiam daktarui tikslias gaires, kur, koks ir kiek vaisto reikia - dar tik "kudikystes" fazese. Telieka tas nelemtas bandymu-klaidu metodas, kuris gali uzsitesti. Viena aisku, jei vartojamas vaistas sukelia salutinius tiek, kad nusveria gydomaji poveiki - reiktu kalbet del korekciju. Tas mistinis 1-3 menesiu laukimas, kol vaistai "prades" veikti nera visiskai teisingas, kuo ankstesnis teigiamas atsakas i gydyma, tuo didesni sansai pasiekti remisija.
Parašė Ramunyte
#416083 O laikas taip ilgai eina tada kai lauki,o norisi ko geriausio rezultato,kaip norėtųsi to gero atsako į gydyma,tad tenka kantriai laukti.
Vartotojo avataras
Parašė Magnetine_
Ramunyte rašė:Va bijau ir aš kad neaktivintu,nes kaip jis sako ,man manija nes siand gan aktyvus šokti nori ir pan energijos antplūdis ,kaip atskirti?kaip atskirti aktyvumą nuo vaistų ir manija?

Išgėrus vaistų tuojau pasireiškia jėgų antplūdis, na po kelių valandų, greitai. Tada vaistai aktyvina. O jei bet kada užeina tas aktyvumas, tada čia manijos pradžia. Žinoma, vaistai irgi gali sukelti maniją. Man buvo pavartojus escitalopramo kažkada. Po kelių valandų didžiulis energijos užtaisas ir nenuslūgo valandoms bėgant. 2 savaites tęsėsi stipri manija. :dukstam
Vartotojo avataras
Parašė Magnetine_
#416091 Beje, tą escitalopramą aš ir gėriau manijos metu. Būčiau nutraukusi vartojimą, gal nebūtų stipri manija nusitęsusi 2 savaites.
Vartotojo avataras
Parašė Magnetine_
Ramunyte rašė:Na jo sunku dar viskai viskas nežinoma,bet gal pamažu kaip nors įveiks labai noriu tuo tiketi.o įr vaistai nuotaikai, depresijai nepadeda? :)))

Įveiksit ligą bent kažkiek, pamatysit. Daugiau žinių atsiras kaip ją valdyti. Susigyvensit su liga ir ji taps įprasta gyvenimo dalimi. Žodžiu, su liga bus įmanoma visai normaliai gyventi.
Gydymas pas mane dar vyksta. Dar ne viskas išbandyta, todėl dar tikiuosi, kad padės vaistai suvaldyti nuotaikų kaitas. Kol kas situacija nėra gera - manija ir depresija keičia viena kitą greitai. :bloga Tik vaizdų nebematau.
Parašė Ramunyte
Magnetine_ rašė:
Ramunyte rašė:Na jo sunku dar viskai viskas nežinoma,bet gal pamažu kaip nors įveiks labai noriu tuo tiketi.o įr vaistai nuotaikai, depresijai nepadeda? :)))

Įveiksit ligą bent kažkiek, pamatysit. Daugiau žinių atsiras kaip ją valdyti. Susigyvensit su liga ir ji taps įprasta gyvenimo dalimi. Žodžiu, su liga bus įmanoma visai normaliai gyventi.
Gydymas pas mane dar vyksta. Dar ne viskas išbandyta, todėl dar tikiuosi, kad padės vaistai suvaldyti nuotaikų kaitas. Kol kas situacija nėra gera - manija ir depresija keičia viena kitą greitai. :bloga Tik vaizdų nebematau.

Ačiū magnetine tau labai už palaikyma :heart pas mus tas pats dabar buvo manija kelias dienas ir siand depresija pykomes verkem ,nenori gyventi mirti ir pan,Dieve kaip sunku,bet ir jums ne ka lengviau,tad labai tikiu jog ir jus dar atrasite tinkamus nuotaikai vaistus:heart Ačiū Dievui ,kad vaizdu nebera :heart siand taip susipykau su juo jog jam reikia tokiu batu kokie man negražus Dieve ko tik nelinkejo man jog nepirksiu ir nekenčiu taves ir numirk nu zodziu kol pats nepradejo verkti,ir nenoras gyventi, nekenčia žmonių ir pan…va kokia siand buvo sunki diena…
Parašė Ramunyte
Magnetine_ rašė:
Ramunyte rašė:Va bijau ir aš kad neaktivintu,nes kaip jis sako ,man manija nes siand gan aktyvus šokti nori ir pan energijos antplūdis ,kaip atskirti?kaip atskirti aktyvumą nuo vaistų ir manija?

Išgėrus vaistų tuojau pasireiškia jėgų antplūdis, na po kelių valandų, greitai. Tada vaistai aktyvina. O jei bet kada užeina tas aktyvumas, tada čia manijos pradžia. Žinoma, vaistai irgi gali sukelti maniją. Man buvo pavartojus escitalopramo kažkada. Po kelių valandų didžiulis energijos užtaisas ir nenuslūgo valandoms bėgant. 2 savaites tęsėsi stipri manija. :dukstam

Aina sau nu,reikia labai stebėti ,siaip tai jis mam ryte 9h išgeria ir miega toliau tada geria 14h tai atsikelia gan žvalus ,paskui tik užeina tik sunku pasakyti ar po vaistų ar į vakarą jam bet va dienas buvo gan aktyvus,o siand labai irzlus priekabūs pyktas reiklus reikia to ir viskas,tada pradėjo verkti na ir t.t zodziu…jetau kaip sunku viską atskirti ir kaip taip reikes toliau Dievuliau,bet teks kantriai :heart o ka jus dabar geriate kokius vaistus ?reiks vel gydytojai sakyti ,kita savaite važiuojam.išrašė ir nuo nemigos tai viena karta gerem ,nes jis vėlai nueina gultis bet užmiega ,gal kiek blaškosi ,o jai neužmiega tada paduosiu.
Parašė Ramunyte
Magnetine_ rašė:Beje, tą escitalopramą aš ir gėriau manijos metu. Būčiau nutraukusi vartojimą, gal nebūtų stipri manija nusitęsusi 2 savaites.

Ojej ir zinok žmogau :bloga bet jam užeina man rodos ne po vaistų ,stebesiu dar.ačiū jums magnetine :heart