Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė biggie
HappyAngel rašė:Aš irgi jau jaučiu, kad neištversiu be ligoninės :bloga Tik sprendžiu dilemą, kur gultis. Planuoju pradžiai į Vilniaus Krizes. Ten patinka aktyvūs problemų sprendimo būdai. O dabar man to labai reikia. Ir ramybės.

Vėliau tikriausiai ilgiau teks pasigydyti Ąžuolyno klinikoje. Todėl labai būtų įdomu, ar ten vis dar verčia per prievartą lankyti užsiėmimus? Nes man asmeniškai ne visi jie tinka ir patinka.
Taip pat berods ten gydytojų padaugėjo. Ir pasirink, žinok, kuris su patirtimi ir malonus. Gal galite kurį rekomenduoti?

Ar nemastet su daktare quetiapino padidint? 200 mg doze jis beveik grynas antidepresantas
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
#353668 Nei vienas gydytojas man nesiūlė tokio varianto. Siūlė olanzapiną, kurio atsisakiau, vėliau gėriau Abilify. Bet kad jokio apčiuopiamo efekto.
Man nesuvokiama pačiai tokia dozė - quetiapino 200 mg. Siaubas. Jei mane dabar migdo pusė 25 mg tabletė, tai su 200 mg gal kelias paras miegočiau arba vaikščiočiau kaip zombis. Be to žinau žmonių, kurie tokiomis ir dar didesnėmis dozėmis jį geria, bet nieko iš to gero. Plius jis tokiomis dozėmis didina svorį. Aš jautri kūno pokyčiams. Apimtų dar didesnė depresija, kad storėju. Išties tai nemanau, kad vaistai gydo asmenybės sutrikimus. Tikrai ne. Depresiją kartais suvaldo kad ir tas pats Zoloftas, paroxetinas, bet tai, kas viduje ir galvoje joks vaistas nepakeis. Būtų gerai, jei vaistai keistų mąstymą ir pan.
Vartotojo avataras
Parašė Crazy
#353978 Kas geriau, Azuolynas ar Krizes Vasaryne? Kodel? :bloga
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
Crazy rašė:Kas geriau, Azuolynas ar Krizes Vasaryne? Kodel? :bloga

Man asmeniškai Krizės Vasaryne. Pliusai - ramybė, laisvė, yra vienučių, geras personalas (sesutės), aktyvus bendravimas su psichiatru ir psichologu - kasdien, dažnai guli daug jaunų žmonių. Minusai - maistas šiaip sau, laiko tik 10 dienų, kai kurios psichiatrės nelabai įsiklauso, ką sakai, vaidina dievus (bet čia galioja ir Ąžuolyne).

Ąžuolyno klinika - pliusai - vėliau keltis reikia, pusryčius atneša į palatą, kiekvienoj palatoj yra WC ir dušas (dalinasi dvi palatos vienu, kai kur tik viena palata), bet nerakinamos (Krizėse dušas, WC užsirakina). Ramybė ir paslaugios sesutės. Gydytojas kasdien ateina. Minusai - užrakinama patalpa, tik tam tikromis valandomis išleidžia į lauką, o ten nėra kur net normaliai pavaikščioti, maža vietos, tvora. Surenka telefonus ir leidžia naudotis tik tam skirtomis valandomis, užimtumo kambarys kartu skirtas ir laisvalaikiui, tai kai ten būna užsiėmimai, negali net kavos pasidaryti. Į užsiėmimus privaloma eiti (man tai minusas, nes ne visi jie ten man patinka). Siauras koridorius, mažoka erdvės.
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
#354020 Aš pati tai tikriausiai gulsiu į Vasaryno II Universitetinį skyrių, ten gydo ilgiau, mėnesį berods. Labai patinka Vasaryno biblioteka, ten galima rasti tiek visokių knygų, naujų beje.

Gal kas dabar gulite šitame skyriuje, kaip ten padėtis? Kas ten geresnio?
Vartotojo avataras
Parašė Crazy
#354021 :heart Aciu HappyAngel, jau ryte skambinau i krizes, nustebino kaip maloniai bendravo, patare kaip patekt :)))
Brukstelejau Az :heart
Parašė Auksė Indrė
#355144 Sveiki, gal tema jau kažkur buvo, tai atsiprašau jei kartosiuos, bet gal gali kas nors papasakot apie Palangoje esantį psichikos institutą? Kaip ten? Turiu omeny viską, nuo užsiėmimų iki lovų

Labai ačiū, už pasidalinimą patirtim
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
#356550 Gal kas pastaruoju metu žada ar jau guli Vasaryno II Universitetiniam skyriui?
Žadu gultis, nes tik Krizės nepadeda. Norisi ilgalaikio efekto.
Įdomu, ar dušas vis dar toks pats siaubingas? :D
Parašė dekalogas
#358163 Sveiki, galbut kas nors esate gulejes ribiniu busenu sektoriuje kauno klinikose ? noreciau suzinoti kokia ten aplinka, kokie gydytojai ir pan.
Vartotojo avataras
Parašė maumau15
#358205 smalsu labai kuo gydymas ligoninese skiriasi nuo paprasto "namu" gydymo(iprasto vaistu gerimo negulint i ligonine)?
Parašė zazule
maumau15 rašė:smalsu labai kuo gydymas ligoninese skiriasi nuo paprasto "namu" gydymo(iprasto vaistu gerimo negulint i ligonine)?

Ligoninėje esi bandomasis triušis. Tau duoda įvairiausius vaistus, žiūri ,kaip tu reaguoji. Jeigu niekas nesikeičia, koreguoja gydymą. Nežinau, kaip kituose skyriuose, bet ten, kur aš gulėjau, tai su manimi niekas nesiskaitė, niekam nerūpėjo, kokias kančias išgyvenau nuo šalutinių vaistų poveikio. Tiesiog šėrė vaistais ir viskas. Nors gal kitur ir geresnės sąlygos.
Vartotojo avataras
Parašė maumau15
zazule rašė:
maumau15 rašė:smalsu labai kuo gydymas ligoninese skiriasi nuo paprasto "namu" gydymo(iprasto vaistu gerimo negulint i ligonine)?

Ligoninėje esi bandomasis triušis. Tau duoda įvairiausius vaistus, žiūri ,kaip tu reaguoji. Jeigu niekas nesikeičia, koreguoja gydymą. Nežinau, kaip kituose skyriuose, bet ten, kur aš gulėjau, tai su manimi niekas nesiskaitė, niekam nerūpėjo, kokias kančias išgyvenau nuo šalutinių vaistų poveikio. Tiesiog šėrė vaistais ir viskas. Nors gal kitur ir geresnės sąlygos.

paskaicius apie ligonine baisu pasidare :? . Kai gydaisi namie jautiesi daug geriau?
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
#358274 O man tai patikdavo ligonineje guleti. Daug dragu gali susirasti, pabendrauti, pailseti nuo visko. Menesi laiko nesa valgyti, o tu tik guli lovoje ir ilsiesi - kaifas :DD Uzsiemimai buna idomus, telika gali eiti pazeti vakarais su chebra, kortom zaist, zaidimu buna.. Arbata ar kava su kolegom geri..
O del pacio gydymo tai jau priklausys ar daktare vaistukus atitaikys, Bet kai guli ligonineje tai bandys visoki gydyma, kol bent kazkiek pritaikys :witch
Parašė zazule
maumau15 rašė:
zazule rašė:

paskaicius apie ligonine baisu pasidare :? . Kai gydaisi namie jautiesi daug geriau?

Vien tas laisvės pojūtis namuose daug ką reiškia, kai gali valgyti, kada nori ir ką nori, užsiimti tuo, kas patinka, o ne vien tik lovoje gulėti. Dabar nebegeriu nei ad, nei neuroleptikų ir gerai jaučiuosi iš psichologinės pusės žiūrint. Bet kai vartojau, tai nelabai gerai buvo. Kažkaip niekas neteikdavo malonumo, viskas beprasmiška atrodydavo. Nors gal kitiems ir su vaistais gera gyventi, bet aš nenorėčiau grįžti į praeitį ir vėl vartoti :bloga