Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
maingirdas rašė:Rašo ,kad nereikės šeimos gydytojo siuntimo į komisiją ? Ar tiesa ? O kokią grupę turėjai ?

Hmmm. Man niekada ir nereikėjo šeimos gydytojo siuntimo. Kaip visada reikia psichiatro siuntimo. Psichiatras prieš rašydamas siuntimą klausinėja, ar neturi gretutinių ligų, kurios gali įtakoti depresiją. Jei ne, tai ir viskas.
Turėjau antrą grupę.
Vartotojo avataras
Parašė SecretOfSteel
HappyAngel rašė:Taigi taigi. Po komisijos. Brrrr. Išties pakeitimų yra. Dabar pakeistas prašymas, klausimynas. Atrodo, kad klausimynas skirtas ne psichikos ligoms. Nes klausimai su psichika mažai susiję. Taip atrodė pačioje pradžioje. Net sutrikdavau nežinodama kaip atsakyti. Pvz. Ar gali išstovėti 30 min? Aš tai nelabai. Nes nerimas toks šoktų, man 30 min ilgai. Ar gali nueiti 200 metrų? Ar gali užlipti į antrą aukštą? Paskui prasideda apie higieną ir valgio gamybą. Atmintis, dėmesio sutelkimas, ar užsiregistruoti pas gydytoją gali, ar vaistus pavyksta gerti kaip nurodyta, skaičiavimas, rašymas, naudojimasis viešuoju transportu, santykiai su artimaisiais ir svetimais žmonėmis ir t.t.
Kai kurie liko panašūs. Beje tas klausimynas lyg yra NDNT el puslapyje. Tada kai supildo jį, pats pasirašai, ir kalbiesi su gydytoja apie savijautą. Ir viskas.

O kur ta klausimyna galima pamatyti?
Vartotojo avataras
Parašė maingirdas
HappyAngel rašė:
maingirdas rašė:Rašo ,kad nereikės šeimos gydytojo siuntimo į komisiją ? Ar tiesa ? O kokią grupę turėjai ?

Hmmm. Man niekada ir nereikėjo šeimos gydytojo siuntimo. Kaip visada reikia psichiatro siuntimo. Psichiatras prieš rašydamas siuntimą klausinėja, ar neturi gretutinių ligų, kurios gali įtakoti depresiją. Jei ne, tai ir viskas.
Turėjau antrą grupę.
O man visada reikėdavo šeimos gydytojo siuntimo ,nes mano pagrindinės kardiologinės ligos ,o depresija - gretutinė liga.
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
#401722 Dabar tiksliai nepamenu, bet NDNT puslapyje yra nauji klausimynų pavyzdžiai.

Ar kas nesenai tvarkėtės neįgalumą? Ar nebuvo Sodra užvilkinusi išmokos skyrimo dokumentus? Aš jau bus tuoj mėnuo, kaip iš Sodros negaunu dokumentų apie paskirtą netekto darbingumo pensiją. :phone :evil:
Vartotojo avataras
Parašė maingirdas
#401732 HappyAngel , o iš Sodros pinigus gauni ?
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
maingirdas rašė:HappyAngel , o iš Sodros pinigus gauni ?

Gavau sausį pinigus. Taip iš Sodros. Bet ten dar pagal ankstesnį sprendimą mokėjo. Kai vėl eini į nedarbingumo komisiją, Sodra turi paskaičiuoti, kiek mokės ir nutartį dėl skiriamos pensijos atsiųsti iš naujo. Nors mano procentai liko tie patys, bet Sodros sprendimas mokėti pensiją turi būti naujas. Tai va laukiu kaip sako ant dienų turėčiau gauti sprendimą iš Sodros.
Vartotojo avataras
Parašė Vaiduk
#401766 Gerai prikolina valstybe. Gruodi ir sausi numazino 10 euru, dabar pridejo 3,60 euro :death. Tie kas stazo turejo tai po 40-60 euru padidino. Tai sako, o ka jus norit taigi stazo neturit. O jei zmogu nuo gimimo neigalus, tai kaip jam ta staza uzsidirbt? Su pirma zinau kas dirba po 8 valandas ir tokiu atveju 700-800eu uzdirba. Aisku tai protine arba fizine negale ne psichine... Zinau kas su trecia nepadirba...
Vartotojo avataras
Parašė maumau15
#403058 sveiki. idomu ar darbdaviams reikia pranesti apie invaliduma? ar galima nutyleti ir pazymeti sutartyje kad jo nera? ar kinta darbo uzmokestis jei zmogus turi invaliduma? kiek pinigu gauna mazdaug f25 antra grupe 4-5 metu darbo stazas? is anksto dekuj. neturiu ko paklausti
Vartotojo avataras
Parašė maumau15
#403075 jei zmogus turi invaliduma del psichines ligos ir gauna pasalpa nieko tokio kad jis studijuoja pvz magistraturoj? del neatima invalidumo pazymejimo?
Vartotojo avataras
Parašė DDarijus
maumau15 rašė:sveiki. idomu ar darbdaviams reikia pranesti apie invaliduma? ar galima nutyleti ir pazymeti sutartyje kad jo nera? ar kinta darbo uzmokestis jei zmogus turi invaliduma? kiek pinigu gauna mazdaug f25 antra grupe 4-5 metu darbo stazas? is anksto dekuj. neturiu ko paklausti

Labas, nebūtina darbdaviai sakyti apie invalidumo grupę, ypač, jei tai niekaip nesusiję su tau taikomais darbingumo apribojimais dėl invalidumo grupės. Jei, pasakai,jog turi grupę, gausi šiek tiek didesnį atlyginimą, nes taikomos neapmokestinamojo minimumo lengvatos. Bet, jei nepraneši, tau priklausančią lengvatų sumą atgauni kiekvienais metais, deklaruojant mokesčius.
Vartotojo avataras
Parašė maumau15
DDarijus rašė:
maumau15 rašė:sveiki. idomu ar darbdaviams reikia pranesti apie invaliduma? ar galima nutyleti ir pazymeti sutartyje kad jo nera? ar kinta darbo uzmokestis jei zmogus turi invaliduma? kiek pinigu gauna mazdaug f25 antra grupe 4-5 metu darbo stazas? is anksto dekuj. neturiu ko paklausti

Labas, nebūtina darbdaviai sakyti apie invalidumo grupę, ypač, jei tai niekaip nesusiję su tau taikomais darbingumo apribojimais dėl invalidumo grupės. Jei, pasakai,jog turi grupę, gausi šiek tiek didesnį atlyginimą, nes taikomos neapmokestinamojo minimumo lengvatos. Bet, jei nepraneši, tau priklausančią lengvatų sumą atgauni kiekvienais metais, deklaruojant mokesčius.

dekuj tau :)))
Parašė Noriupasveikti
#404951 Sveiki, o ar duoda neįgalumą jei turi tik vidutinio sunkumo depresiją. Dabar gydausi vaistais ir dirbu, bet kai būna priepuoliai tai sugalvoju fizine priezasti ir imu nedarbinguma ar atostogas. Man toks ispudis kad nuo darbo ta depresija, kai nedirbu, issimiegu kiek reikia, veikiu ka noriu, ir nuotaika kita.
Vartotojo avataras
Parašė maumau15
#405302 laba. man paskyre invalidumo pasalpa. siuo metu nedirbu. ar man priklauso dar kokia nors pasalpa pvz is seniunijos?