Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė maumau15
zazule rašė:
Vien tas laisvės pojūtis namuose daug ką reiškia, kai gali valgyti, kada nori ir ką nori, užsiimti tuo, kas patinka, o ne vien tik lovoje gulėti. Dabar nebegeriu nei ad, nei neuroleptikų ir gerai jaučiuosi iš psichologinės pusės žiūrint. Bet kai vartojau, tai nelabai gerai buvo. Kažkaip niekas neteikdavo malonumo, viskas beprasmiška atrodydavo. Nors gal kitiems ir su vaistais gera gyventi, bet aš nenorėčiau grįžti į praeitį ir vėl vartoti :bloga
[/quote]

kokia liga sergi?(jei minejai tai neatsimenu) kai negeri vaistu ar pasireiskia ligos simptomai? gal ligoninej tau bande atitaikyti tinkamus vaistus kad sveikata pageretu,todel viska bande?
Vartotojo avataras
Parašė maumau15
vertelis vaidotas rašė:o as su vaistais blogai jauciuosi, visokiu ant manes bande, poveikis vienodas, be vaistu visai nekaip

tu cia apie neuroleptikus?
Parašė zazule
maumau15 rašė:
zazule rašė:
Vien tas laisvės pojūtis namuose daug ką reiškia, kai gali valgyti, kada nori ir ką nori, užsiimti tuo, kas patinka, o ne vien tik lovoje gulėti. Dabar nebegeriu nei ad, nei neuroleptikų ir gerai jaučiuosi iš psichologinės pusės žiūrint. Bet kai vartojau, tai nelabai gerai buvo. Kažkaip niekas neteikdavo malonumo, viskas beprasmiška atrodydavo. Nors gal kitiems ir su vaistais gera gyventi, bet aš nenorėčiau grįžti į praeitį ir vėl vartoti :bloga

kokia liga sergi?(jei minejai tai neatsimenu) kai negeri vaistu ar pasireiskia ligos simptomai? gal ligoninej tau bande atitaikyti tinkamus vaistus kad sveikata pageretu,todel viska bande?[/quote]
Turbūt, kad niekuo nesergu, nes dabar jokių simptomų nejaučiu. Buvo vienąkart psichozė užėjus. Dėl ko taip atsitiko, tiksliai pasakyti negaliu, nes tuo metu buvo daug išgyvenimų, su sveikata irgi nebuvo viskas gerai, dar alkoholį vartojau prieš tai. Ligoninėj ilgai gulėjau. Nelabai tie neuroleptikai mane veikė, kliedesių nesumažino. Tiksliai net nežinau, ką man ten leisdavo. Labiau padėjo pokalbis su psichologe ir išėjimas iš ligoninės ,,kalėjimo" į realų pasaulį.
Vartotojo avataras
Parašė maumau15
zazule rašė:
maumau15 rašė:
zazule rašė:

Turbūt, kad niekuo nesergu, nes dabar jokių simptomų nejaučiu. Buvo vienąkart psichozė užėjus. Dėl ko taip atsitiko, tiksliai pasakyti negaliu, nes tuo metu buvo daug išgyvenimų, su sveikata irgi nebuvo viskas gerai, dar alkoholį vartojau prieš tai. Ligoninėj ilgai gulėjau. Nelabai tie neuroleptikai mane veikė, kliedesių nesumažino. Tiksliai net nežinau, ką man ten leisdavo. Labiau padėjo pokalbis su psichologe ir išėjimas iš ligoninės ,,kalėjimo" į realų pasaulį.

o gydytoja minejo bent kokia liga itaria? man atrodo psichoze is niekur neatsiranda.Nors gali ji ir nuo alko buti. Speju vaistus ant taves bande kad atrastu tinkamus kurie butu panaikine kliedesius.
Parašė zazule
#358286 o gydytoja minejo bent kokia liga itaria? man atrodo psichoze is niekur neatsiranda.Nors gali ji ir nuo alko buti. Speju vaistus ant taves bande kad atrastu tinkamus kurie butu panaikine kliedesius.[/quote]
Iš pradžių kiek atsimenu ant pažymos dėl paskaitų nelankymo buvo F23.1 parašyta. O dabar tai F20.0 kažkodėl turiu :oops: . Norėjo ant manęs naujus vaistus xeplion išbandyti, dėl to turbūt ir prirašė tokią diagnozę, nes tik prie jos kompensuoja. Turiu dabar ,,džiaugsmą" nuo tų vaistų- prolaktinomą. Nors gal ir jau seniau ją turėjau, o vaistai tik paspartino jos progresavimą.
Vartotojo avataras
Parašė maumau15
zazule rašė:o gydytoja minejo bent kokia liga itaria? man atrodo psichoze is niekur neatsiranda.Nors gali ji ir nuo alko buti. Speju vaistus ant taves bande kad atrastu tinkamus kurie butu panaikine kliedesius.

Iš pradžių kiek atsimenu ant pažymos dėl paskaitų nelankymo buvo F23.1 parašyta. O dabar tai F20.0 kažkodėl turiu :oops: . Norėjo ant manęs naujus vaistus xeplion išbandyti, dėl to turbūt ir prirašė tokią diagnozę, nes tik prie jos kompensuoja. Turiu dabar ,,džiaugsmą" nuo tų vaistų- prolaktinomą. Nors gal ir jau seniau ją turėjau, o vaistai tik paspartino jos progresavimą.[/quote]

F20.0 rimta liga, Gydytoja neturetu taip elgtis ir i dokumentus irasyti tokia liga vien del vaistu kompensacijos. Siais laikais yra nauju vaistu kurie neitakoja prolaktino. Tau buvo haliucinacijos?
Parašė zazule
maumau15 rašė:
zazule rašė:o gydytoja minejo bent kokia liga itaria? man atrodo psichoze is niekur neatsiranda.Nors gali ji ir nuo alko buti. Speju vaistus ant taves bande kad atrastu tinkamus kurie butu panaikine kliedesius.

Iš pradžių kiek atsimenu ant pažymos dėl paskaitų nelankymo buvo F23.1 parašyta. O dabar tai F20.0 kažkodėl turiu :oops: . Norėjo ant manęs naujus vaistus xeplion išbandyti, dėl to turbūt ir prirašė tokią diagnozę, nes tik prie jos kompensuoja. Turiu dabar ,,džiaugsmą" nuo tų vaistų- prolaktinomą. Nors gal ir jau seniau ją turėjau, o vaistai tik paspartino jos progresavimą.

F20.0 rimta liga, Gydytoja neturetu taip elgtis ir i dokumentus irasyti tokia liga vien del vaistu kompensacijos. Siais laikais yra nauju vaistu kurie neitakoja prolaktino. Tau buvo haliucinacijos?[/quote]
Tiesiog atrodė, kad už durų yra žmonės ir manęs klausosi. Dar atrodė, kad per tv nori man perduoti informaciją. Kiekvieną frazę suprasdavau kaip perkeltine reikšme pavartotą. Fantazija tuo metu buvo begalinė :D . Kai prisimenu, ko buvau prisigalvojus, tai gėda pasidaro. Šiaip jokių balsų niekada negirdėjau, haliucinacijų nemačiau, tiek kad savotiškai interpretavau aplinką. Artimieji turbūt gydytojai pasakė, kad man haliucinacijos patys nesuprasdami, kas tai iš tikrųjų yra. Gal jau kažkada rašiau, kad garsiai kalbėjau kreipdamasi į man nepatinkančius asmenis, dėl to pagalvojo, kad girdžiu kažkokius balsus.
Vartotojo avataras
Parašė maumau15
#358290 Tiesiog atrodė, kad už durų yra žmonės ir manęs klausosi. Dar atrodė, kad per tv nori man perduoti informaciją. Kiekvieną frazę suprasdavau kaip perkeltine reikšme pavartotą. Fantazija tuo metu buvo begalinė :D . Kai prisimenu, ko buvau prisigalvojus, tai gėda pasidaro. Šiaip jokių balsų niekada negirdėjau, haliucinacijų nemačiau, tiek kad savotiškai interpretavau aplinką. Artimieji turbūt gydytojai pasakė, kad man haliucinacijos patys nesuprasdami, kas tai iš tikrųjų yra. Gal jau kažkada rašiau, kad garsiai kalbėjau kreipdamasi į man nepatinkančius asmenis, dėl to pagalvojo, kad girdžiu kažkokius balsus.[/quote]

as ne gydytoja bet tai ka parasei panasu i lengvos formos sizofrenija. dareisi testus mastymo? Tik jie parodo ar liga yra ar nera. Isivaizduok jei vis del to sergi ir negeri vaistu ,ar nebijai kad viena diena gali stogas nuvaziuoti?(nesupyk uz klausima :flo )
Parašė zazule
maumau15 rašė:Tiesiog atrodė, kad už durų yra žmonės ir manęs klausosi. Dar atrodė, kad per tv nori man perduoti informaciją. Kiekvieną frazę suprasdavau kaip perkeltine reikšme pavartotą. Fantazija tuo metu buvo begalinė :D . Kai prisimenu, ko buvau prisigalvojus, tai gėda pasidaro. Šiaip jokių balsų niekada negirdėjau, haliucinacijų nemačiau, tiek kad savotiškai interpretavau aplinką. Artimieji turbūt gydytojai pasakė, kad man haliucinacijos patys nesuprasdami, kas tai iš tikrųjų yra. Gal jau kažkada rašiau, kad garsiai kalbėjau kreipdamasi į man nepatinkančius asmenis, dėl to pagalvojo, kad girdžiu kažkokius balsus.

as ne gydytoja bet tai ka parasei panasu i lengvos formos sizofrenija. dareisi testus mastymo? Tik jie parodo ar liga yra ar nera. Isivaizduok jei vis del to sergi ir negeri vaistu ,ar nebijai kad viena diena gali stogas nuvaziuoti?(nesupyk uz klausima :flo )[/quote]
Kažkokius dariau ligoninėje, bet niekas rezultatų nekomentavo, tai negaliu pasakyti. Kažkoks testas lryte buvo, kur reikia pasakyti, ką bendro turi garlaivis ir virdulys. Šizofrenikai iš karto atsako, kad abu išskiria garus. Aš tai irgi daug nemąsčiusi taip atsakiau. Vaizduotė pas mane laki, esu gan kūrybingas žmogus. Ir nemanau, kad tai yra kažkoks minusas ir ženklas, kad tu jau šizofrenija sergi, kaip kad ten rašo. O kad stogas gali pavažiuoti, tai priklauso ne vien tik nuo manęs. Gyvenimas nenuspėjamas, ir negali žinoti, kas bloga gali atsitikti ir kaip tai tave paveiks. Dar manau, kad žmonės, su kuriais bendrauji, daro didelę įtaką tavo savijautai.
Vartotojo avataras
Parašė maumau15
zazule rašė:
maumau15 rašė:Kažkokius dariau ligoninėje, bet niekas rezultatų nekomentavo, tai negaliu pasakyti. Kažkoks testas lryte buvo, kur reikia pasakyti, ką bendro turi garlaivis ir virdulys. Šizofrenikai iš karto atsako, kad abu išskiria garus. Aš tai irgi daug nemąsčiusi taip atsakiau. Vaizduotė pas mane laki, esu gan kūrybingas žmogus. Ir nemanau, kad tai yra kažkoks minusas ir ženklas, kad tu jau šizofrenija sergi, kaip kad ten rašo. O kad stogas gali pavažiuoti, tai priklauso ne vien tik nuo manęs. Gyvenimas nenuspėjamas, ir negali žinoti, kas bloga gali atsitikti ir kaip tai tave paveiks. Dar manau, kad žmonės, su kuriais bendrauji, daro didelę įtaką tavo savijautai.

as irgi dariau testa kuo vienas daiktas skiriasi nuo kito ar ka bendro jie turi, butent tas testas parode kad ne viskas gerai.Gydytoja man paaiskino testo rezultatus.
P.S. as tai negaleciau atsakyti ka bendro turi garlaivis ir virdulis, nes nezinau kas tas garlaivis :D nors nesu protiskai atsilikus :bloga
Vartotojo avataras
Parašė whitenoise
#358307 [/quote]Kažkoks testas lryte buvo, kur reikia pasakyti, ką bendro turi garlaivis ir virdulys. Šizofrenikai iš karto atsako, kad abu išskiria garus. Aš tai irgi daug nemąsčiusi taip atsakiau.[/quote]
o kaip atsako ne sizofrenikai? :?
Vartotojo avataras
Parašė Vaiduk
whitenoise rašė:
Kažkoks testas lryte buvo, kur reikia pasakyti, ką bendro turi garlaivis ir virdulys. Šizofrenikai iš karto atsako, kad abu išskiria garus. Aš tai irgi daug nemąsčiusi taip atsakiau.[/quote]
o kaip atsako ne sizofrenikai? :?[/quote]
Ai tie testai nesuprasi kaip juos daryt, siaip jei ieskot kazko bendro tai jo garai, bet jei logiskai tai nieko bendro neturi.