Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
glostyk rašė:Gėriau zoloftą kelis mėnesius, vis didino ir didino dozę, kol galiausiai mano pats organizmas tiek išsiderino visas, kad ir pH pakito, ir teko eit pas ginekologę, kuri turėjo dar vaistų rašyt, jog sunormalizuotų padarytą žalą. Šiaip taip mane atbukindavo zoloftas, kad geriau jau jaučiu verksiu naktim, nei tokia abejinga viskam būsiu ir mėnesinės keturis kart į mėnesį. Kaip kad mano psichiatras sakė "nu jo, meniški žmonės labiau tą bukinimą pajaučia:))"

Siaip pries geriant vaista ir turetu but aisku, kad kazkiek atbukins jausmus.. Juk ir geria zmones, kad sumazintu nerima, liudesi, baime..ir visas kitas emocijas. Jei jauti, kad su emocijom nesusitvarkai tai kartais tas "nubukinimas" jausmu yra gerai.
Vartotojo avataras
Parašė maumau15
Phurriz rašė:
maumau15 rašė:zoloft mazina dopamina? nuo zoloft man paranoja dingo :super .(seniai taip buvo)

Galimai kelia dopamina

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20816814

idomiai. Atsimenu kai geriau zolft tai jie panaikino nerima,depresija ir paranoja. Paskaicius ta angliska istrauka susidaro ispudis kad negali tap but kad zoloft panaikintu paranoja arba gal man buvo koka depresija su psichozes simptomais :bloga Teoriskai zoloft turejo padidinti paranoja? :bloga
Vartotojo avataras
Parašė maumau15
#360595 atsimenu pora kartu netycia geriau daug daug vyno :o nors ta pacia diena geriau zoloft tai kita diena siaubingai permuse sirdi. Maniau numirsiu
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
#362519 Pradėjau vėl zoloftą. Savaitę 25mg, po to 50mg ir po savaitės pas gyd. Žiūrėsim. Dar geriu amitriptiliną (100mg), olanzapiną (15mg), quetiapine (200mg).
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
#362528 Aš Zoloftą ilgą laiką po 50 mg, paskui po 100 mg gėriau prie vid. sunkumo depresijos. Vėliau nepadėjo. Po kurio laiko, t.y. ne taip senai vėl gėriau 50 mg. Pakėlė iki 100 mg, tada užsisuko įkyrios blogos mintys, tada sumažino sertraliną iki 50 mg. Lyg ir nieko buvo, bet po kokio 1,5 mėn. ėmė blogėti, lyg tas antidepresantas neveiktų. Tai šalia jo prirašė bupropioną (Elontril) 150 mg. Kažkas minėjo, kad derinys Zoloft+Elontril yra vienas iš geresnių. Deja mano atveju nepasiteisino. Bet čia tik man.
Aš linkiu, kad Zoloftas padėtų, nes kažkodėl jaučiu pagarbą šiam vaistui. Praėjo daug metų, kūrė naujus AD, o šis kaip liko tarp lyderių taip liko. Taip sakant, laiko patikrintas vaistas.
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
#362537 Aha, skaičiau apie Zoloft+Elontril ten biggie rašė ir buvo įmetęs nuorodą. Inf lapely rašo, kad zoloftas kažkokią sąveiką turi su kitais dviem mano geriamais vaistais: olanzapinu ir amitriptilinu, bet čia net nežinau kur ieškot apie tai. drugs.com dar rašo ir su quetiapinu kažkas. ai... nelabai kertu anglų. :o
Vartotojo avataras
Parašė Vaiduk
#362540 Geriu 100 ko gero geriausias ad koki esu geres nera salutiniu ir veiksmingas. O jei bloga nuotaika ar siaip viskas neidomu nieko nesinori tai nebutinai depresija, tiesiog toks organizmo naturalus ciklas man bent iki 2 savaiciu seniau trukdavo tai.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
maumau15 rašė:
Phurriz rašė:
maumau15 rašė:zoloft mazina dopamina? nuo zoloft man paranoja dingo :super .(seniai taip buvo)

Galimai kelia dopamina

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20816814

idomiai. Atsimenu kai geriau zolft tai jie panaikino nerima,depresija ir paranoja. Paskaicius ta angliska istrauka susidaro ispudis kad negali tap but kad zoloft panaikintu paranoja arba gal man buvo koka depresija su psichozes simptomais :bloga Teoriskai zoloft turejo padidinti paranoja? :bloga

Sunku pasakyt, bet galbut paranoja buvo kaip depresijos salutinis poveikis, todel pagerejus vienam, pagerejo reikalai ir su kitu. Antra, sertralinas yra stiprus sigma receptoriu antagonistas (?). Is pradziu sigma receptoriai buvo priskiriami kaip ir prie opioidiniu, bet turbut viskas cia yra sudetingiau, aisku tiek, kad antidepresantai su sigma veikimu turi itakos butent psichozinei depresijai (kitas SSRI fluvoxaminas irgi turi stipru sigma poveiki).
Kas liecia sertralina ir dopamina, tai greiciausiai per silpnas dopamino veikimas, kad sukelt psichoze. Jei ir okupuoja ~20-25% dopamino transportuotojo ties 200mg doze, tai skaitytusi daug. Kokainas, amfetaminai priklausant nuo grynumo okupuoja netoli 100% transportuotojo per labai trumpa laika, o tokie kaip sertralinas ar bupropionas turi pakankamai "smarves" dopaminu suteikti terapini efekta, bet isvengti nepageidaujamos (kai kam) euforijos :)
Vartotojo avataras
Parašė maumau15
biggie rašė:
maumau15 rašė:
Phurriz rašė:Galimai kelia dopamina

Sunku pasakyt, bet galbut paranoja buvo kaip depresijos salutinis poveikis, todel pagerejus vienam, pagerejo reikalai ir su kitu. Antra, sertralinas yra stiprus sigma receptoriu antagonistas (?). Is pradziu sigma receptoriai buvo priskiriami kaip ir prie opioidiniu, bet turbut viskas cia yra sudetingiau, aisku tiek, kad antidepresantai su sigma veikimu turi itakos butent psichozinei depresijai (kitas SSRI fluvoxaminas irgi turi stipru sigma poveiki).
Kas liecia sertralina ir dopamina, tai greiciausiai per silpnas dopamino veikimas, kad sukelt psichoze. Jei ir okupuoja ~20-25% dopamino transportuotojo ties 200mg doze, tai skaitytusi daug. Kokainas, amfetaminai priklausant nuo grynumo okupuoja netoli 100% transportuotojo per labai trumpa laika, o tokie kaip sertralinas ar bupropionas turi pakankamai "smarves" dopaminu suteikti terapini efekta, bet isvengti nepageidaujamos (kai kam) euforijos :)

aciu uz gera paaikinima,dabar aiskiau pasidare :super :)))
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
#365393 Gal kas gali pakomentuot ar labai blogai zoloftas su omeprazoliu? Inf. lapely rašo apie kažkokią interakciją, bet nerašo plačiau. drugs.com nieko nerado. Bandžiau forumuose žiūrėt, bet ten irgi info neradau.
Vartotojo avataras
Parašė maumau15
KunigaikštisMyškinas rašė:Gal kas gali pakomentuot ar labai blogai zoloftas su omeprazoliu? Inf. lapely rašo apie kažkokią interakciją, bet nerašo plačiau. drugs.com nieko nerado. Bandžiau forumuose žiūrėt, bet ten irgi info neradau.

geriau abu ir man buvo viskas gerai. aisku ta skandzio vaista geriau tik 10 dienu:)
Vartotojo avataras
Parašė silvinija
#370214 Sveiki, po metų pertraukos vėl gryžtu pas jį, mano vienintelį geriausią draugą - Sertralin'ą, o taip vyliausi kad jau nebereikes jo prisiminti, dėja... šį kartą gydytoja pasiūlė pirkti Orion gamintojo, prieš tai geriau Actavis, sakė Orion "geresnis", na, žiūrėsim.. rytoj laukia pirmoji tabletė ir mažiausiai dvi savaitės nesibaigiančios kančios, bet aš iśtversiu, tam kad vėliau būtų geriau :)