Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė Sklandantis
despair rašė:Sveiki,

Turiu klausimeli, as geriu Wellbutrina kartu su paroxetinu, ir noreciau pasilikti tik viena AD. Nuo paroksetino jauciuosi labiau kaip apatiska darzove. Kadangi paroksetinas SSRI, o Wellbutrinas NDRI, ar galeciau paroksetina cross-taperint tik Wellbutrinu? Zinau, kad skamba nelogiskai, bet gal yra zmoniu, kuriem pasiseke nutraukti parosketina geriant tik Wellbutrina? :?

Jeigu jums paskirtas SSRI, tai greičiausiai ne be reikalo. Aš patarčiau pirmiau sumažint paroxetiną iki kokių 20 ar net 10 mg ir stebėt savijautą.
Mano patirtis su paroxetinu panaši - slopina, ypač prie didesnių dozių. Pakeičiau į Duloxetiną, maniau skraidysiu, bet pasirodo jis irgi nuo 90mg jau šiek tiek slopina.
Iš neslopinančių atsimenu tik du - venlafaxinas ir fluoxetinas.
Vartotojo avataras
Parašė Sklandantis
despair rašė:Sveiki,

Turiu klausimeli, as geriu Wellbutrina kartu su paroxetinu, ir noreciau pasilikti tik viena AD. Nuo paroksetino jauciuosi labiau kaip apatiska darzove. Kadangi paroksetinas SSRI, o Wellbutrinas NDRI, ar galeciau paroksetina cross-taperint tik Wellbutrinu? Zinau, kad skamba nelogiskai, bet gal yra zmoniu, kuriem pasiseke nutraukti parosketina geriant tik Wellbutrina? :?

Jeigu jums paskirtas SSRI, tai greičiausiai ne be reikalo. Aš patarčiau pirmiau sumažint paroxetiną iki kokių 20 ar net 10 mg ir stebėt savijautą.
Mano patirtis su paroxetinu panaši - slopina, ypač prie didesnių dozių. Pakeičiau į Duloxetiną, maniau skraidysiu, bet pasirodo jis irgi nuo 90mg jau šiek tiek slopina.
Iš neslopinančių atsimenu tik du - venlafaxinas ir fluoxetinas.
Vartotojo avataras
Parašė signs
#432061 Neslopinantis yra ir bupropion, sertralinas. Visi vaistai kurie labiau pasižymi nerimą mažinančiu poveikiu slopina.

Aš greičiausiai nusimesiu bupropion. Pradžioje padėjo, tačiau dabar poveikis susilpnėjęs ir prie maksimalios dozės. Daug vaistų bandyta, receptoriai pripratę tai man kitaip
Vartotojo avataras
Parašė Matti
#435064 Vartoju Fluoxetiną, psichiatrė pridėjo papildomai neseniai Bupropionum, tai gyvenime nebuvau patyruis tokio gerklės džiuvimo... regis net geriant vandenį jis prašoka pro gerklę! Jausmas, kad kažkas gerokai žvyro papilė burnon, o ir miegot - neįmanoma, nėra seilių, o ryti - norisi! Jokios pastilės, purškalai ar marmalai nepadeda, be to, baisiai pila karštis, pradžioje maniau, kad peršalau, nes jausmas lyg tuoj tuoj susirgsiu, bet tęsiais ilgai, o susirgt - ir nesusergu. Tai tokia bebalsė, sušutus ir kaip žuvis ištraukta iš vandens lūpomis bandydama kažką pasakyt perdžiuvusia gerkle kreipsiuosi pas gydytoją, nes nu tikrai labai jau stiprokai pakirto tie šalutiniai. Džiugu, kam tiko ir niekas "neišlindo". :heart
Parašė Fabas
#436467 Sveiki, pamiršau paklausti gydytojo, bet gal čia kas žino - ar galima bupropioną gerti kartu su levotiroksinu (hormonas)? Jie abu man gydytojų paskirti ir abu nurodyta gerti anksti rytą, tačiau ar galima gerti kartu?
Bupropiono 150 vartoju 3 savaites, kol kas jokio rezultato, išskyrus nemigą. Prieš tai 15 metų gėriau Coaxil, bet nebeveikia, tai pakeitė į Bupropion.
Parašė voveriuvovere
#436987 blemba man 300 mg elontril ir 20 mg paroxetine - galva atrode istinus, sumazinau iki 10 mg nieko, bet esme ta kad nerimas tai baisus...
Parašė Crazycatlady
#439320 Labas! Ar nerimas susitvarkė? Aš apie 5 metus naudojas fluenxol ir cypralex 10 mg, jaučiausi tobulai (turiu max nerimą, depresijos ne), bet priaugau 25 kg, pasitariau su gyd ir ji išrašė elontrilį. Geriu vos virš 2 sav. Bet nerimas pasidarė žvėriškas. Be raminančių neištempiu dienos. Ar praeina po ilgesnio vartojimo gal čia visa puokštė nutraukimas + pratinimasis prie naujo vaisto?
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
Crazycatlady rašė:Labas! Ar nerimas susitvarkė? Aš apie 5 metus naudojas fluenxol ir cypralex 10 mg, jaučiausi tobulai (turiu max nerimą, depresijos ne), bet priaugau 25 kg, pasitariau su gyd ir ji išrašė elontrilį. Geriu vos virš 2 sav. Bet nerimas pasidarė žvėriškas. Be raminančių neištempiu dienos. Ar praeina po ilgesnio vartojimo gal čia visa puokštė nutraukimas + pratinimasis prie naujo vaisto?

Buprionas yra aktyvinantis tai jis daug kam sukelia nerimą.