Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė Milita99
western rašė:
Milita99 rašė:Effexoras toks ziaurus??? Man idomu jei geriau geriau cipalex jau pagaliau pripratau nejauciau salutiniu ir vel staiga tokia savijauta lyg kelciau doze...tai cia gal man jo prisikaupe per daug???
Ar tiesiog liga pasunkejo?

Kiek teko skaityt info USA ar UK portaluose, visgi lexapro a.ka cipralex afisuojamas kaip tarp maziausiai salutiniu poveikiu turintis AD. Bent jau tarp SSRI. Kuris sunkesnis ar lengvesnis .. cia sunku pasakyt. Teko nemazai visko isbandyt, taciau klaida buvo ta, kad negaves efekto po keliu savaiciu, vaista keisdavau. Daug kas visiskai netiko, pvz tas pats Kvetiapinas - naktiniai kosmarai, baisi savijauta. Efexoras irgi NE. O escitalopramas yra butent tas vaistas, su kuriuo jauciu galima bandyt dirbt, kantriai laukt rezultato, nejausdamas kazkokiu rimtesniu salutiniu pojuciu, baimes del pablogejusios savijautos ir nauju savijautos siurprizu, kurie man jau tikrai pabodo ir jau pradedu pavargt beieskodamas to sventojo gralio:)
O kokie pas tave salutiniai? Skrandis kaip suprantu? bet kentet gi galima? Na cia ne ta situacija kai keliasi itampa, dideja nerimas. Bent man visko pasitaikydavo nuo ju. Kai kuriu salutiniu tiesiog neimanoma iskentet.

Jo salutiniai pagrinde skrandzio toks durniskas dirginimas ir pakiles nerimas kartais...dar migrena uzeina...sakau kaip ir neblogai buvo ta skrandi dar kentejau bet buvo kazkoks keistas nuopolis nuovargis baisus pusdienis zombio busena tai cia nesupratau kodel?? Siaip dar pabudimai anksciau laiko biski nervina na bet kaip pagalvoju kiek iki tol iskentejau pakilusio nerimo kokius 3 menesius kol pagerejo tai nebezinau ar ryzciausi kita bandyti..seroxato bijau del svorio o jei ne ji tda man siulo effexora nu bet man rodos tas dar bjauresnis...is esmes as manau netoleruoju tu vaistu aplamai bet negaliu prisiverst pakeisti savo gyvenimo todel tenka gert :bloga siaip kas is pazystamu geria ad ale nejaucia salutiniu tai ir atitaiko ar tiesiog lucky....man noretusi irgi tik gerai jaustis be salutiniu bet ar taip buti gali?
Vartotojo avataras
Parašė western
Milita99 rašė:
western rašė:
Milita99 rašė:Effexoras toks ziaurus??? Man idomu jei geriau geriau cipalex jau pagaliau pripratau nejauciau salutiniu ir vel staiga tokia savijauta lyg kelciau doze...tai cia gal man jo prisikaupe per daug???

Kiek teko skaityt info USA ar UK portaluose, visgi lexapro a.ka cipralex afisuojamas kaip tarp maziausiai salutiniu poveikiu turintis AD. Bent jau tarp SSRI. Kuris sunkesnis ar lengvesnis .. cia sunku pasakyt. Teko nemazai visko isbandyt, taciau klaida buvo ta, kad negaves efekto po keliu savaiciu, vaista keisdavau. Daug kas visiskai netiko, pvz tas pats Kvetiapinas - naktiniai kosmarai, baisi savijauta. Efexoras irgi NE. O escitalopramas yra butent tas vaistas, su kuriuo jauciu galima bandyt dirbt, kantriai laukt rezultato, nejausdamas kazkokiu rimtesniu salutiniu pojuciu, baimes del pablogejusios savijautos ir nauju savijautos siurprizu, kurie man jau tikrai pabodo ir jau pradedu pavargt beieskodamas to sventojo gralio:)
O kokie pas tave salutiniai? Skrandis kaip suprantu? bet kentet gi galima? Na cia ne ta situacija kai keliasi itampa, dideja nerimas. Bent man visko pasitaikydavo nuo ju. Kai kuriu salutiniu tiesiog neimanoma iskentet.

Jo salutiniai pagrinde skrandzio toks durniskas dirginimas ir pakiles nerimas kartais...dar migrena uzeina...sakau kaip ir neblogai buvo ta skrandi dar kentejau bet buvo kazkoks keistas nuopolis nuovargis baisus pusdienis zombio busena tai cia nesupratau kodel?? Siaip dar pabudimai anksciau laiko biski nervina na bet kaip pagalvoju kiek iki tol iskentejau pakilusio nerimo kokius 3 menesius kol pagerejo tai nebezinau ar ryzciausi kita bandyti..seroxato bijau del svorio o jei ne ji tda man siulo effexora nu bet man rodos tas dar bjauresnis...is esmes as manau netoleruoju tu vaistu aplamai bet negaliu prisiverst pakeisti savo gyvenimo todel tenka gert :bloga siaip kas is pazystamu geria ad ale nejaucia salutiniu tai ir atitaiko ar tiesiog lucky....man noretusi irgi tik gerai jaustis be salutiniu bet ar taip buti gali?

Nelabai tikiu, kad reikia laukti pusmecio, kaip cia labai megsta akcentuot musu psichiatrai, kartot kaip uzsukta plokstele. Yra nemazai escitalopramo tema. Teoriskai pakanka keliu savaiciu.

Within days or first few weeks: A small percentage of Lexapro users may notice the medication working on the first day of treatment (e.g. within hours of administration) – or possibly within the first few days after starting treatment. Others may notice the medication kicking in within 1 to 3 weeks of treatment initiation.

Within 8 weeks: It is estimated that over 80% of Lexapro users will report the medication working within 4 to 8 weeks of administration. If you don’t notice Lexapro working in the early days or weeks of treatment, understand that 8 weeks may be needed for the medication to take full effect.

Keep in mind that Lexapro always is “working” (inhibiting the reuptake of serotonin) on the very first day of treatment. As a result, certain individuals will respond to Lexapro, or at least notice that they’re under its influence, within hours or the first few days of treatment.

https://mentalhealthdaily.com/2018/03/1 ... o-to-work/
Vartotojo avataras
Parašė western
#398631 Milita, o tau jis padejo? Na dek ant svarstykliu ta busena kuri buvo iki cipralex ir po? Geriau nors kiek? Atmetus skrandzio negalavimus.
Vartotojo avataras
Parašė biggie

Efexoras labai stiprus ir placiau naudojamas, nei cipralexas, ypac kas liecia somatinius sutrikimus del noradrenerginio poveikio
Vartotojo avataras
Parašė Milita99
western rašė:Milita, o tau jis padejo? Na dek ant svarstykliu ta busena kuri buvo iki cipralex ir po? Geriau nors kiek? Atmetus skrandzio negalavimus.

Taip dedant ant svarstykliu busena iki jo - pragariska sakykim3- 4 balai is 10. Dabar 7 sakyciau. Na depresija ir nerima ta rytini puikiai bet mano prietaisu tikrinimo ritualas toks jausmas kad atsparus chemijai. Tikrinu ir viskas kas vakara po gera pusvalandi :D bet uztat negalvoju apie tai kas buvo ir kas bus..nebet uzeina kaip sakiau kazkoks negerumas ar jie nesuveikia tolygiai ar kas tada buna issiderinu
Vartotojo avataras
Parašė Milita99
biggie rašė:

Efexoras labai stiprus ir placiau naudojamas, nei cipralexas, ypac kas liecia somatinius sutrikimus del noradrenerginio poveikio

Biggie labas kaip gyveni? Gal zinai kaip taip gali buti kad staiga geri geri ta pacia doze ir kazkaip bw rysio jaustis pradedi lyg keltum doze nu blogiau su salutiniais....apatija nerimu zapsais :achtung ar stresas kelione nuovargis gali itakoti?
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Milita99 rašė:
biggie rašė:

Biggie labas kaip gyveni? Gal zinai kaip taip gali buti kad staiga geri geri ta pacia doze ir kazkaip bw rysio jaustis pradedi lyg keltum doze nu blogiau su salutiniais....apatija nerimu zapsais :achtung ar stresas kelione nuovargis gali itakoti?

Labas, gerai :) Tai as manau, kad gali kazkiek, bet jei aplamai daugiau laiko blogai jauciamasi, tai gal gydymas ne iki galo nuima simptomus. Man irgi buve, kad cipralexas nustojo efekta duot, tada keitem, bet galima butu ir be keitimo, kazka gal pridedant
Vartotojo avataras
Parašė Milita99
#398654 Labas, gerai :) Tai as manau, kad gali kazkiek, bet jei aplamai daugiau laiko blogai jauciamasi, tai gal gydymas ne iki galo nuima simptomus. Man irgi buve, kad cipralexas nustojo efekta duot, tada keitem, bet galima butu ir be keitimo, kazka gal pridedant[/quote]
As dar tokia hipoteze issivedziau gal kazkaip per daug jo man jai susikaupe ir del to pakilo nerimai? Ir reik mazint bet jauciu kad nelabai :D zinai Genujos tiltas griuvo man ji pravaziavus po 20 min. Tai labai sukrete :bloga panasiau kad doze turbut padidint bandyt nei mazint reiktu
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Milita99 rašė:Labas, gerai :) Tai as manau, kad gali kazkiek, bet jei aplamai daugiau laiko blogai jauciamasi, tai gal gydymas ne iki galo nuima simptomus. Man irgi buve, kad cipralexas nustojo efekta duot, tada keitem, bet galima butu ir be keitimo, kazka gal pridedant

As dar tokia hipoteze issivedziau gal kazkaip per daug jo man jai susikaupe ir del to pakilo nerimai? Ir reik mazint bet jauciu kad nelabai :D zinai Genujos tiltas griuvo man ji pravaziavus po 20 min. Tai labai sukrete :bloga panasiau kad doze turbut padidint bandyt nei mazint reiktu[/quote]
Escitalopramas nera tas vaistas, kurio veikimas labai skirtusi skirtingose dozese, nes jis labai selektyvus serotonino transportuotojui ir niekam kitam. Jei kazkoks atsakas yra i gydyma, tik nera iki galo depresija remisijoj, priklausomai nu situacijos, populiariausi priedai yra mirtazapinas arba bupropionas. Pirmasis rasomas kai SSRI pilnai nesutvarko nerimo, prasto miego, bupropionas daugiau naudojamas jei truksta energijos, demesiui ir varomajai jegai.
Vartotojo avataras
Parašė Milita99
#398662 Jei keist tai kas man lieka seroxatas ar zoloftas? O beje gal pabandyt doze pakelt blogiau nebus gal ka manai? O valdoxanas koks? Bet kas tik ne mirtazapinas :sos: tiesa o ka duoda 100 prc remisija? Juk kai gydymas tik simptominis gal galima vilktis su lengva depresucha?? Mano reikalai sakyciau 70-80 prc. apsitvarke tai palyginti daug :)))
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Milita99 rašė:Jei keist tai kas man lieka seroxatas ar zoloftas? O beje gal pabandyt doze pakelt blogiau nebus gal ka manai? O valdoxanas koks? Bet kas tik ne mirtazapinas :sos: tiesa o ka duoda 100 prc remisija? Juk kai gydymas tik simptominis gal galima vilktis su lengva depresucha?? Mano reikalai sakyciau 70-80 prc. apsitvarke tai palyginti daug :)))

Dar vienas vaistas, kuris gali veikti somatinius simptomus tai atomoxetinas, jis kaip priedas prie SSRI antidepresanto irgi tinka.
Del tos remisijos, tai po antidepresantinio gydymo nebus 0% simptomu, bet antidepresantu augmentacija yra ne vien negatyvaus afekto sumazinimas, tai yra ir pozityvaus didinimas. Net jei depresija isnykus, reikia tvarkyti uzsilikusius dalykus, kaip mazas pasitikejimas, kognityvines funkcijos, varomoji jega ir panasiai.
Pabandyti escitaloprama 20mg irgi galima, del kitu SSRI bandymo nebuciau tikras, gan panasus vaistai, daugiau skiriasi tik salutiniais poveikiais.
Vartotojo avataras
Parašė Milita99
biggie rašė:
Milita99 rašė:Jei keist tai kas man lieka seroxatas ar zoloftas? O beje gal pabandyt doze pakelt blogiau nebus gal ka manai? O valdoxanas koks? Bet kas tik ne mirtazapinas :sos: tiesa o ka duoda 100 prc remisija? Juk kai gydymas tik simptominis gal galima vilktis su lengva depresucha?? Mano reikalai sakyciau 70-80 prc. apsitvarke tai palyginti daug :)))

Dar vienas vaistas, kuris gali veikti somatinius simptomus tai atomoxetinas, jis kaip priedas prie SSRI antidepresanto irgi tinka.
Del tos remisijos, tai po antidepresantinio gydymo nebus 0% simptomu, bet antidepresantu augmentacija yra ne vien negatyvaus afekto sumazinimas, tai yra ir pozityvaus didinimas. Net jei depresija isnykus, reikia tvarkyti uzsilikusius dalykus, kaip mazas pasitikejimas, kognityvines funkcijos, varomoji jega ir panasiai.
Pabandyti escitaloprama 20mg irgi galima, del kitu SSRI bandymo nebuciau tikras, gan panasus vaistai, daugiau skiriasi tik salutiniais poveikiais.

Biggie gal galetum trumpai paheindinius ssri salutinius?pvz kuo skiriasi cipralexo seroxato ir zolofto salutiniai. Jei man pagr salutinis ciprslexo skrandzio dirginimas kuris jo neduotu...
Vartotojo avataras
Parašė western
Milita99 rašė:As itariu man jie rimtai nustojo veikti...praejo 6 men kazkur...Biggie kiek laiko tau veike? Kas per fenimenas? :bloga

Milita, o kiek mg geri ?