Moderatorius: signs

Parašė Ieva Mickutė
#420917 Bet manau, ne vienas pritars, jog terapija kazkam yra kancia ir duoda net atbulini atsaka ligai..
Kiek ejau.. kiek keiciau terapiautus... kalbedavom ne apie nerima o apie vaikyste, man toks laiko gaisimas visa tai atrodo.. nu zodziu 40 min 50euru, o laimejimo nulis...
o vaiksiodavau ir po puse metu ir ilgiau.
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
Ieva Mickutė rašė:Bet manau, ne vienas pritars, jog terapija kazkam yra kancia ir duoda net atbulini atsaka ligai..
Kiek ejau.. kiek keiciau terapiautus... kalbedavom ne apie nerima o apie vaikyste, man toks laiko gaisimas visa tai atrodo.. nu zodziu 40 min 50euru, o laimejimo nulis...
o vaiksiodavau ir po puse metu ir ilgiau.

40min netrunka psichoterapijos, 50min, tai kazka maisai. Psichoterapijos metodai turi buti atitaikyti pagal tavo liga (ju yra nemazai), tai israso psichiatras paskirdamas gydyma. Per metus zmogui priklauso 10 nemokamu.
Vartotojo avataras
Parašė signs
#420924 Tiksliai nepamenu, taciau su psichiatro siuntimu psichoterapija trunka keleta menesiu, kartas/sav. Be siuntimo man teko tik kartas/2sav :/ Reikia klausti psichiatro, gal kas keitesi. Taciau siu siuntimu tikrai ilgiau galima lankyti :)
Parašė Ieva Mickutė
#420947 o as nelabai suprantu, čia kalbat apie poliklinikos psichologos ar ką?
nes pirmą kartą girdžiu, kad terapija gali būti kompensuojama.
ir šiaip gal pataratumėt nerimui gydyti reikalingas, psichologas, psichoterapijos, ar KET terapija?
Vartotojo avataras
Parašė signs
#420970 Psichoterapeutas geriausia, o koks psichoterapijos metodas, na visi geri, negaliu išskirti. Kiekvienam skirtingai. Man asmeniškai tik KET :)

Nebutinai poliklinikoje. Aisku ne privaciose.

Psichoterapijos seansai kompensuojami su psichiatro siuntimu, ir daznesni nei be siuntimo. Be siuntimo yra tam tikras skaicius kuris yra kompensuojamas
Parašė Olga
#421594 Sveiki. Sergu depresija 15 m. Vaistai iki galo nenuima nerimo. Labai sunku įvairiuose gyvenimo sferose. Sunku bendrauti. Kamuoja sociofobija. Nusprendžiau kad vartuoju permaža dozė ir kreipiausi pas psichiatra. Paabande didinti duoze. Savijauta buvo labai bloga ir prasidejo nemiga ir net vaistai nepadedavo. Pasiule nustoti vartuoti. Pradėjo duoti fluoxetina. 2 tabletes. Viena iš ryto o kita vakare. Prasidejo panikos prepoliai. Dabar pakeite vaistus i Efexor po 10 dienu vartuojimo prasidėjo didžiūlė depresija. Visiškai sunku ka nors daryti. Ar yra išeitis iš viso šito. Ar tai normalu? Ka daryti iš vis? Gal į lygoninė gultis?
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
Olga rašė:Sveiki. Sergu depresija 15 m. Vaistai iki galo nenuima nerimo. Labai sunku įvairiuose gyvenimo sferose. Sunku bendrauti. Kamuoja sociofobija. Nusprendžiau kad vartuoju permaža dozė ir kreipiausi pas psichiatra. Paabande didinti duoze. Savijauta buvo labai bloga ir prasidejo nemiga ir net vaistai nepadedavo. Pasiule nustoti vartuoti. Pradėjo duoti fluoxetina. 2 tabletes. Viena iš ryto o kita vakare. Prasidejo panikos prepoliai. Dabar pakeite vaistus i Efexor po 10 dienu vartuojimo prasidėjo didžiūlė depresija. Visiškai sunku ka nors daryti. Ar yra išeitis iš viso šito. Ar tai normalu? Ka daryti iš vis? Gal į lygoninė gultis?

Jeigu yra galimybė, tai zinoma, kad gulkites
Parašė Albina
#421651 Sveiki, šioje grupėje esu naujoke. Depresija vidutinio lygio sergu 2 metus. Priaugau daug svorio, gydytoja sako “valgyk mažiau”, bet ką daryti jei aš noriu valgyti, o valios neturiu. Noriu paklausti ar yra antidepresantai (vaistai) nuo kurių kristu svoris? Labai būčiau dėkinga už atsakymus.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#421652 Man zoloftas gerai suveikė, sumažino apetitą. O šiaip bupropionas laikomas geriausiu dėl svorio, bet jis stimuliuojantis labai ir gali nerimą padidint. Tai jei pas tave su nerimu bėdos, tai atsargiai su bupropionu.
Parašė Edita z
#421680 Sveiki visi, norėjau patarimo-,kaip žinoti, kada AD kompensuojami?mano artimo žmogaus atveju 76 m valstybinės įstaigos psich skyrė Coaxil, bet sumokėjo 15€ už 3*30 tabl. Brangu.Kada priklauso kompensuoti? Reik prašyti ar reikalinga diagnozė?
Dar klausimas- 2 tabl 1 ryte 1 vakare pradinė dozė nėra didelė?nes padidėjo nerimas, rankų drebėjimas atsirado. Gal po pusę tabl 2 kart per dieną vartoti? Kokia sav kol pripras, tada po 1 tabl, kaip manote? Ačiū už patarimus ir patirtį.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#421682 Reikia oficialiai registruotis ir tam tikriems vaistams bus kompensacija. Coaxiliui berods yra kompensacija.
Parašė Edita z
#421683 Oficialiai registruota, ty pas gydytoją poliklinikoje, ne privačiai, man pasirodė, kad vaistai.lt yra rašoma, kad kompensuojami, bet už vaistus mokėjo? Bandau pasiaiškinti kada skiriami kompensuoti vaistai? Kaip reikalauti po mėnesio per vizitą.