Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė Agni
#138065 kažką ne taip supratai, tai ne tokie patys vaistai, jų veikliosios medžiagos skirtingos.

aš gėriau alventa daugiau kaip metus, iš pradžių svoris krito, po to priaugau apie 20 kg. dabar kovoju su abstinencija, mano gydytojas sako, kad tai ypatingai stiprus vaistai, kuriuos galima skirti tik kritiniais atvejais ir neilgam laikui, kitu atveju jie pažeidžia įvairias organizmo funkcijas (man visiškai sutrikdė medžiagų apykaitą) ir sukelia siaubingą priklausomybę. taigi atsižvelgiant į savo patirtį, jeigu gydytoja siūlo keisti, aš keisčiau.
Vartotojo avataras
Parašė Jozhik v'tumane
#138073 Man tai psichiatras sakė, kas Effexor, Alventa ir Cymbalta yra tos pačios grupės AD. Vartojau visus tris, nuo visų krito svoris. Dėl miego nežinau net... Man pirmas kelias dienas nuo Cymbaltos buvo visiškas psichas: čia laiminga, čia gyvent nenoriu, čia vėl utopinė laimė ištinka. Nu, tokiom nuotaikom, tai ir miego nebuvo. Po kokių trijų - keturių dienų viskas susitvarkė. Bet ar šiaip kad mane kankino nemiga, ar nuo Cymbaltos, aš pradėjau nemiegot parom. :bloga

Nu, bet kiekvienas skirtingai reaguoja į vaistus. Reikia pabandyt ir žiūrėt, kas dedasi. Ir taip kol jau atitaikys tuos tinkamiausius. =)
Vartotojo avataras
Parašė Agni
#138088 tai gali būt, kad tos pačios grupės.
Vartotojo avataras
Parašė simili
#138104 na taip-jie abeli yra SNRI nors veiklioji mežiaga vienų-venlafaksinas,o- cymbaltos-duloksetinas.
Et... :kazokas visada tas vaistų keitimas nemalonus, o ka jau kalbėti apie atsisakymą
Vartotojo avataras
Parašė simili
Agni rašė:kažką ne taip supratai, tai ne tokie patys vaistai, jų veikliosios medžiagos skirtingos.

aš gėriau alventa daugiau kaip metus, iš pradžių svoris krito, po to priaugau apie 20 kg. dabar kovoju su abstinencija, mano gydytojas sako, kad tai ypatingai stiprus vaistai, kuriuos galima skirti tik kritiniais atvejais ir neilgam laikui, kitu atveju jie pažeidžia įvairias organizmo funkcijas (man visiškai sutrikdė medžiagų apykaitą) ir sukelia siaubingą priklausomybę. taigi atsižvelgiant į savo patirtį, jeigu gydytoja siūlo keisti, aš keisčiau.

Tai agni dabar visai AD nebenaudoji? Ar kuom pakeitei? Aš jau seniai girdėjau, kad juos sunku būna nutraukti.Tik kodėl tie gydytojai(ar čia tik pas musprovincijos šundaktariai) šaukia,kad nuo antidepresantų priklausomybė nesivysto :aciu
Vartotojo avataras
Parašė simili
#138107 Žinot pasigirsiu-čia tokia kaip paguodapačiai sau.Gegužės mėnesį rūkyt numečiau,po 12 metų stažo.Tai galvoju, kaipnors ištversiu ir kai reiks AD atsisakyti B)
o antra vertus jei nuo alventos nebūčiau pasveikus-tikrai nebūčiau nustojusi rūkyti.Pamenu per panikos priepuolius ištisai cigaretė iš dantų neiškrisdavo
Vartotojo avataras
Parašė Agni
#138114 dar vartoju mažomis dozėmis kas antrą dieną, niekaip negaliu įveikti abstinencijos.
Parašė Baubas
simili rašė:Pamenu per panikos priepuolius ištisai cigaretė iš dantų neiškrisdavo
Na, man atvirkščiai per panikos priepuolius - net negaliu į cigaretę pažiūrėti, nes pykina.

Išrašė ir man doktorka Cymbalta, kai netiko Coaxil, Cipralex ir dar kažkokie. Bet sėdžiu dabar ir bijau gerti, kad visi įmanomi šalutiniai nepasireikštų.
Čia kalbėjot, kad jie nekompensuojami, bet man vakar vaistinėj davė "už ačiū" kažkodėl :D, nors šiaip visada pirkdavau su 80 proc. kompensacija... Geriau jau jie man tiktų... :D
Parašė Forgiven
#167106 Ziauri abstinencija nuo ju. Nezinau, kaip cia mest juos reikes kada nors. Tikros "lomkes"...
Vartotojo avataras
Parašė Jozhik v'tumane
#167109 AD nemetam, o nutraukinėjami, t.y. palaipsniui mažinama dozė, kad nebūtų staigių lomkių. =)
Parašė Forgiven
#167111 Tai ir bandziau nutraukineti, kazkoks kosmaras vis tiek. Kaip kitiems taip paprastai iseina. Gal mano organizmas labai imlus priklausomybems..
Vartotojo avataras
Parašė Jozhik v'tumane
#167117 Šiaip jau priklausomybių psichologija kitokia, nei čia. Kai esi priklausomas nuo raminamųjų/narkotikų/alkoholio, nori žūtbūt išgerti tabletę (ar ką kita), galima sakyt, eini sienom, kai tokios negauni. O čia tik priklausomas organizmas, nu, kovot su savim nereikia.

Pasakyk gydytojui, kad abstinencija didelė. Pasiūlys gal ką nors. Man davė Ralaniumą pavartot. Nu, bet aš nutraukinėjau Lexotanilį.i, Xanax, Klonazepamą, etc. ir keičiau AD. =)
Parašė Forgiven
#167123 Jei neklystu, tu studijuoji psichologija. :)
Na, taip, priklausomybe nuo svaigalu yra labiau psichologine gal. Bet cia... as negalejau paeit, viskas kunas nutirpdavo, pajudet negalejau, jei dar kokio relaniumo israsytu, tai isvis guleciau kaip rastas. :D
Apie nora ka nors nuzudyt isvis nekalbu, nes su tuo dar gal imanoma kaip nors susidoroti. Bet kad nutraukinejant tiek agresijos butu, toks pablogejimas, nezinau.
Ir siaip geros sveikatos reikia buti, jei jau toki AD vartoji. Nes medziagu apykaita = 0, atsirado dusulio priepuoliai, sirdis nuo menkiausio fizinio kruvio kalatojasi, jau nekalbant apie "brain zaps". Buciau zinojusi, buciau nesutikusi ju gert, nes tikrai yra kiek maziau salutiniu poveiki turinciu vaistu.
Kas dar blogai, kad dozes tik po 30 ir 60 mg. Lietuvoje mazesniu nera. Taigi nutraukiant problemu daugiau, nes veiklioji medziaga kapsuleje, kuri nesuyra skrandyje. Nu zodziu, nezinau, ar labai sveika pradaryt kapsule ir tas granules dalimis valgyt, kad lengvesne abstinencija butu...
Parašė Forgiven
#167124 Cymbalta geriau nei suicidas ir depresija, BET nutraukimo atzvilgiu ji tikrai nera labai puiki...
Vartotojo avataras
Parašė dangiska
#167133 as pradarinedavau kapsules..nzn ar tai gerai :bloga