Moderatorius: signs

Parašė Deode
Jasmine rašė:Nuo visu antidepresantu gali pykinti, bet jei pykinimas labai didelis ir per kelias dienas nesumazeja reiketu su gydytoja pakalbeti.
Man pats baisiausias pasalinis poveikis buvo psichomotorinis aktyvumas (angl. akathisia) nuo Olanzapine. Tokia didziule itampa viduje, kad nezinai kur detis - nori visa laika vaikscioti, sunku net minute vietoje nustoveti, miegoti isvis neina, nes negali ramiai guleti, su kitais kalbetis taip pat sunku, nes del tos vidines itampos neina minciu ir sakiniu suformuluoti. Ta itampa ne psichologine, bet fizine, net sunku ja paaiskinti, tai ne neramiu koju sindromas, nes tas jausmas ne kojose, bet visame kune. Retai kam buna toks pasalinis poveikis, ash deja is tu nelaiminguju, kuriems tai pasireiske.

Na jaučiu ne tik pykinimą( 5 dienos), bet ir šeip didelį nuovargį, palikau žiauriai irzli, ir yra toks jausmas, kad turi kažką daryti greitai, bet nepakeli rankų, taip ir trypčioji. Čia gal panašiai kaip tau, bet ne tiek stipriai :(
Jaučiu reiks keist vaistus...
Parašė dziastiz
#331530 Sveiki, gal kas galetu duoti daugiau atsakymu (smulkiau aprasyti) del rispolept consta (leidziamu 37,5mg) bei abilify salutiniu poveikiu vyrams erekcijos/ejakuliacijos sutrikimu? Per kiek laiko atsistato ir pan.?
Parašė zrhrst
#333125 Sveiki, pasidare smalsu ar visi antidepresantai mazina lytini potrauki?
Parašė Deode
#334216 Žinau, kad Haloperidolis didina mieguistumą. Daktarė sako, kad tai natūralu. Bet...Pavyzdžiui vidury baltos dienos dirbu ar dar ką veikiu ir jaučiu kaip galva klinkt į kitą pusę. Pakratau save ir vėl. Tada susinervinus einu miegot pokaičio . Nesugebu kontroliuoti mieguistumo( nors dabar naktį miegu 8val). Tokie baisūs priepoliai trukdo veiklai. Jei kas susiduriate su šia problemėle, patarkit. Tik tiek. :)
Parašė Deode
zrhrst rašė:Sveiki, pasidare smalsu ar visi antidepresantai mazina lytini potrauki?

Joa
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
Deode rašė:
zrhrst rašė:Sveiki, pasidare smalsu ar visi antidepresantai mazina lytini potrauki?

Joa

Ne visi, kai kurie kaip elontril yra ir gydantys, bet aš to gydomojo poveikio nepajutau. :achtung Bet man čia gal ir dėl kitų problemų. :bloga
Vartotojo avataras
Parašė biggie
#334225 Lytini potrauki mazina SSRI ar SNRI antidepresantai. Bupropionas ar mirtazapinas tokiu dalyku neturi, netgi kartais yra rasomi lytini poveiki atstatyt. Agomelatinas irgi neturetu mazint
Vartotojo avataras
Parašė Samme
#334513 laba diena. turiu klausimą, pradėjau gerti AD, pavadinimas Estan. Man sakė jie labai silpni. Bet nežinau,pirmą dieną išgėrus buvo viskas labai gerai.Jaučiausi puikiai,bet vakare kažkaip pradėjo imti miegas,nuėjau miegoti ir pamiegojus kelias valandas prabudau ir negalėjau miegoti...tiesiog pylė prakaitas,drėbėjau,buvo toks jausmas (kas man darosi) nes kažkaip keista buvo..O ryte dabar bloga,negaliu valgyt,siaubas kažkoks... Čia gali būti nuo vaistų? Jei nuo jų,tai kodėl dieną nieko nebuvo...
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Samme rašė:laba diena. turiu klausimą, pradėjau gerti AD, pavadinimas Estan. Man sakė jie labai silpni. Bet nežinau,pirmą dieną išgėrus buvo viskas labai gerai.Jaučiausi puikiai,bet vakare kažkaip pradėjo imti miegas,nuėjau miegoti ir pamiegojus kelias valandas prabudau ir negalėjau miegoti...tiesiog pylė prakaitas,drėbėjau,buvo toks jausmas (kas man darosi) nes kažkaip keista buvo..O ryte dabar bloga,negaliu valgyt,siaubas kažkoks... Čia gali būti nuo vaistų? Jei nuo jų,tai kodėl dieną nieko nebuvo...

Escitalopramas tikrai nera silpnas antidepresantas, jis kaip tik serotonina veikia stipriausiai is visu antidepresantu. O siaip tai pradejus gerti antidepresanta, salutiniai efektai pasirodo pirmiau, nei terapiniai, tai tenka islaukti, kada veikimas prasides, o salutiniai praeis
Vartotojo avataras
Parašė Samme
biggie rašė:
Samme rašė:laba diena. turiu klausimą, pradėjau gerti AD, pavadinimas Estan. Man sakė jie labai silpni. Bet nežinau,pirmą dieną išgėrus buvo viskas labai gerai.Jaučiausi puikiai,bet vakare kažkaip pradėjo imti miegas,nuėjau miegoti ir pamiegojus kelias valandas prabudau ir negalėjau miegoti...tiesiog pylė prakaitas,drėbėjau,buvo toks jausmas (kas man darosi) nes kažkaip keista buvo..O ryte dabar bloga,negaliu valgyt,siaubas kažkoks... Čia gali būti nuo vaistų? Jei nuo jų,tai kodėl dieną nieko nebuvo...

Escitalopramas tikrai nera silpnas antidepresantas, jis kaip tik serotonina veikia stipriausiai is visu antidepresantu. O siaip tai pradejus gerti antidepresanta, salutiniai efektai pasirodo pirmiau, nei terapiniai, tai tenka islaukti, kada veikimas prasides, o salutiniai praeis

Man kaip tik psichatrė sakė,kad tai silpniausias ir jį išrašo bobutėm. :D Nu tai nežinau... Dieną buvo viskas gerai,tik naktį kažkokia nesąmonė... O jeigu sirdies ritmas kartais buna per didelis,tai cia nieko nepakenks tie vaistai? nes gydytojai sakiau,ta nieko nesake...man vistiek atrodo kad blogai bus.:D isvis bijau gert visus vaistus,kai tik isgeriu atrodo kazkas vyksta...
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
#334539 Ar buvo kam tokie kaip "atsijungimai", tarsi tikai tik ilgesni ir raumenys suglemba staigiai irvėl į tonusą... Toks įspūdis, kad ir sąmonę akimirkai prarandi. :bloga
Parašė Mar777
#334935 Sveiki, geriu cipralex 10 mg rytais jau biski ilgiau nei savaite. Tai kaskaip nekaip jauciuos nuolat dauzos sirdis, o paskutines dvi dienas sunkei sekasi uzmigt. Dvi paras praktiskai esu kaip ir nemiegojas. Cia viskas normaliai? Jai cia salutinis poveikis ne per ilgai tesiasi?
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Mar777 rašė:Sveiki, geriu cipralex 10 mg rytais jau biski ilgiau nei savaite. Tai kaskaip nekaip jauciuos nuolat dauzos sirdis, o paskutines dvi dienas sunkei sekasi uzmigt. Dvi paras praktiskai esu kaip ir nemiegojas. Cia viskas normaliai? Jai cia salutinis poveikis ne per ilgai tesiasi?

Escitalopramas didina serotonino kieki sinapsese, bet kartu stimuliuojami visi be isimties receptoriai, kai kurie is ju sukeliantys nemiga. Greiciausiai cia del 5htp 2a receptoriaus stimuliavimo, tai protinga strategija butu ji uzblokuoti. Nedidele doze mirtazapino arba trazodono padetu siuo atveju.

Kita vertus, escitalopramas pasirodo yra ir pozityvus alosterinis modulatorius serotonino atgalinio grazinimo pompai ir tai yra unikali charakteristika tarp SSRI klases antidepresantu. Tai reiskia, kad stimuliuojami kartu ir dopamino takai per glutamato NMDA sinapses.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20730799

Tekstas gan sudetingas, bet svarbiausia yra isvada:

Escitalopram, but not citalopram, improved recognition memory. Our data suggest that the excitatory effect of escitalopram on dopaminergic and NMDA receptor-mediated neurotransmission may have bearing on its cognitive-enhancing effect and superior efficacy compared to other SSRIs in major depression.

Jei cipralexas sukelia nemiga, galima pristabdyti sita procesa ir GABA'os pagalba, kad ir kuom nors is vadinamuju Z-Drugs, t.y. zopiclonu arba zolpidemu.
Parašė Mar777
#335014 Dekui uz informativuma. Pirmas dienas tai isvis jauciausi kaip zombis. Pykino, galva skaudejo, pulsas apie 160 buvo. Dabar tai tik pagrinde nemiga bekankina, nors sianakt 6 valandas pakyko nusnust. Turbut per daug pavarges buvau, bet vel puse sesiu pabudau ir nebeuzmigau. Per daug nesinoris eksperimentuot, bet stalciuje radau lorafen, raso kad padeda su miegu dorotis. Jai ka jo pameginsiu isgert. Jai nepades gausiu eit prasyt recepto.
Parašė Prisikėlęs
Deode rašė:Žinau, kad Haloperidolis didina mieguistumą. Daktarė sako, kad tai natūralu. Bet...Pavyzdžiui vidury baltos dienos dirbu ar dar ką veikiu ir jaučiu kaip galva klinkt į kitą pusę. Pakratau save ir vėl. Tada susinervinus einu miegot pokaičio . Nesugebu kontroliuoti mieguistumo( nors dabar naktį miegu 8val). Tokie baisūs priepoliai trukdo veiklai. Jei kas susiduriate su šia problemėle, patarkit. Tik tiek. :)

Tai vadinasi vėlyvoji (tardyvinė) distonija. Nuo neuroleptikų. Metus neuroleptikus kartai praeina, kartais ne. Turėk galvoj, kad patys neuroleptikai nuslopina savo sukurtus judėsio sutrikimus (parkinsonizmą, vėlyvają distonija, diskineziją, raumenų trukčiojimus), metus vartoti jie išryškės. Jei vartoji ir anticholinerginį kaip Parkopan, jis irgi užslepia judesių sutrikimų apraiškas. Dystonia.org.uk rašo, kad tarp žmonių vartojusių juos kurį laiką, tik 1 iš 10 distonija praeina. Tai pat įtariu, kad turi distoniją ir kitus judesio sutrikimus ir kitose kūno vietose, veide ir pan. Už savo sveikatą ir kūną atsakinga esi tu, ir kentėsi pasekmes tu, ne gydytoja.